شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۹

نیم نگاهی به فیلم سینمایی «داد»؛

اثری «بی‌رمق» و حوصله‌سربر همراه با فهرستی تکراری از «متلک‌های ضدمیهنی»

فیلم سینمایی داد

سینماپرس: «داد» عنوان یک فیلم سینمایی چرک و سیاه از کارگردانی است که سعی کرده تا «اصل خلقت» را در آثار خود به چالش بکشد و «انسان اسیر در سیکل و چرخه حیات» را به تصویر بکشد.

محمدعلی سلیمانی/ «داد» عنوان یک فیلم سینمایی چرک و سیاه از کارگردانی است که در برخی آثار خود سعی کرده تا «اصل خلقت» را به چالش بکشد و «انسان اسیر در سیکل و چرخه حیات» را به تصویر بکشد. کارگردانی که یکی از مولفه‌های اصلی او این است که فیلم‌های کم خرج تولید می‌کند. فیلم‌هایی که بتوانند بدون هر گونه چشم‌داشتی برای حضور در گیشه سینماهای ایران، به صورت تمام و کمال متوجه حضور در جشنواره‌های خارجی و باب میل این جشنواره‌ها ساخته شوند. کارگردانی که تقریبا تمایلی به اکران آثار خود در ایران و بازگشت سرمایه تولید آثار خود ندارد و آخرین حضوراش در «جشنواره فیلم فجر» به سال ۱۳۷۹ هجری‌شمسی بر می‌گردد و همواره سعی داشته تا عدم اکران و حتی توقیف آثارش در ایران را به عنوان برندی برای خود محفوظ دارد و خود را به عنوان رکوردار فیلم‌های توقیفی و اکران نشده معرفی نماید.

اثری کم رمق و حوصله‌سربر که با فهرستی تکراری از عقده گشایی‌های ضد مذهبی و دینی همراه است


«داد» یک اثر کم رمق سینمایی است که از منظر فرم سینمایی در گروه آثار ضعیف این دوره از «جشنواره فیلم فجر» دسته‌بندی می‌شود. اثری که روایت آن یک لوپ دایره‌ای را شکل می‌دهد که هربار کارکترهایش درگیر آن می‌شوند و مخاطب این تکرار را می‌بیند و متوجه نمی‌شود که او در رویای خود است یا واقعیت! اثری با ریتم کند و تکراری که در بعضی سکانس‌ها آنچنان طولانی و کشدار می‌شود که حتی از حوصله مخاطب اینگونه از آثار نیز خارج می‌شود و این همه با فهرستی از سیاه‌نمایی‌ها و متلک‌های سیاسی به شریعت اسلام و مقدسات مذهبی و مواجهه با «سبک زندگی اسلامی و ایرانی» همراه گردیده. فهرستی از نمادها و سیمبل‌ها و المان‌هایی که تقریبا در عموم تولیدات کارگردان اثر تکرار شده و حالا در فیلم سینمایی «داد» نیز همان فهرست با شکلی جدید تصویرسازی شده است. اثری که با وجود همراهی تهیه‌کننده‌ شناخته شده‌ای همچون «سید امیر سیدزاده»، همچون دیگر آثار تولید شده توسط کارگردان خود، همچنان در سطح یک فیلم تجربی کم هزینه و در فضاهای محدود و بسته بلقی‌ماند.

شایان ذکر است که فیلم سینمایی «داد» به کارگردانی «ابوالفضل جلیلی» و تهیه‌کنندگی خود او در کنار «سید امیر سیدزاده» چهارمین اثری بود که در روز جمعه ۱۲ بهمن، به عنوان نخستین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته شد. اثری به نویسندگی خود «ابوالفضل جلیلی» که در «بخش مسابقه سینمای ایران» حضور یافته و ابوالفضل سلیمی، کاوه دارابی، مسعود امین ناجی، شهاب‌الدین طباطبایی، مهدی ملکی و حسین میرزائیان ترکیب اصلی بازیگران آن را تشکیل می‌دادند.

البته به غیر از خود «ابوالفضل جلیلی» که در مقام تهیه ‌کننده و نویسنده و کارگردان و فیلمبردار و تدوینگر فیلم سینمایی «داد» چند نفر دیگر نیز به عنوان سایر عوامل این اثر نام‌شان در تیتراژ به نمایش گذاشته خواهد شد که عبارتند از: دستیار کارگردان و صدابردار: حسین نوابی، مدیر تولید: مریم اشرفی، صداگذاری و میکس: میلاد جلیلی، دی، سی، پی و مسترینگ: مهرداد سلیمانی.


اثری کم رمق و حوصله‌سربر که با فهرستی تکراری از عقده گشایی‌های ضد مذهبی و دینی همراه است


ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.