به گزارش سینماپرس، نشست خبری فیلم «پیشمرگ» به کارگردانی علی غفاری و تهیهکنندگی آرش زینالخیری با حضور عوامل فیلم و با اجرای سونیا پوریامین در برج میلاد برگزار شد.
آرش زینال خیری تهیه کننده این فیلم در ابتدای جلسه، گفت: تشکر میکنم از خانواده شهید قهاری که اجازه دادند ما گوشهای رشادتهای این شهید بزرگوار را نشان دهیم.
علی غفاری پس از تهیه کننده فیلم، بیان کرد: من از تمامی عوامل این فیلم که روی صحنه غایب هستند عذرخواهم که به علت کمبود ظرفیت صندلیهای روی صحنه امکان حضور نداشتند.
غفاری در پاسخ به پرسشی درباب اقتباسی بودن این اثر از کتاب «یادداشتهای سعید» افزود: بله به عنوان یکی از منابع از این کتاب استفاده شده است، نویسنده این فیلم چیزی حدود یک سال در مورد شهید قهاری پژوهش کردند و از این کتاب نیز استفاده کردند همسر محترم شهید، خانم رسولی بسیار به ما کمک کردند و کتاب خاطرات شهید را در اختیار ما گذاشتند.
در ادامه درباره چالشهای این اثر پرسیده شد که کارگردان «پیشمرگ» عنوان کرد: درباب اینکه این فیلم چقدر بر اساس واقعیت بوده است لازم است بگویم که این فیلم بسیار به واقعیت متعهد بوده است؛ درست است که دراماتیزه شده است و خلاقیتهایی به آن افزوده شده است.
مهدی نصرتی نیز از تجربه حضور خود در این نقش گفت: وقتی این نقش توسط آقای غفاری پیشنهاد شد و من فیلمنامه را خواندم بسیار دوست داشتم. چیزی حدود ۱۰۰ فیلم مستند را دیدم که در راستای رسیدن به نقش به من کمک کند؛ چندین بار بیان کردم که علاقهای به ایفای نقش ابر قهرمان ندارم و بیشتر دوست دارم که شخصیتهای واقعی را بازی کنم. شخصیتهای شهدا رادوست دارم ولی تمایل زیادی برای بازی در این گونه نقشها ندارم چرا که این شخصیتها قهرمان هستند و اینگونه نقشها چالش برانگیز نیستند و نمیتوان به نقاط ضعف آنها پرداخت و تمایل دارم در نقشهایی که چالش برانگیز باشد بازی کنم. اما شخصیتهایی مانند شهید قهاری آدم را جادو میکنند.
وی با اشاره به اینکه باید جلسه را ترک کند، عنوان کرد: باید به اجرای نمایشم برسم. ما در تالار قشقایی مجموعه تئاترشهر اجرا داریم. بر این باورم که تئاتر به گردن سینما خیلی حق دارد.
علی غفاری کارگردان اثر درمورد اینکه چرا از بازیگران کرد یا همدانی در این فیلم استفاده نکرده تا لهجهها خوب از آب در بیاید گفت: باورپذیری نقش خیلی برایم مهم بود. خیلی روی لهجه آقای نصرتی کار کردیم. از بازیگران کرد هم استفاده کردیم. فرصت نشد که شهر به شهر بگردیم برای بازیگر، ولی فراخوان هم دادیم. ولی در کل نظرم بازی بازیگران باورپذیر بود.
وی در ادامه در مورد علت انتخاب مهدی نصرتی برای بازی در نقش شهید قهاری سعید گفت: به خاطر شباهت و تسلط به لهجه و بلد بودن زبان ترکی و ... انتخاب شدند.
الناز ملک، در پاسخ به این سوال که چگونه به این پروژه پیوسته است گفت: آقای غفاری من را در فیلم سقوط دیده بودند و انتخاب کردند.
او در ادامه گفت: ترجیح میدهم در فیلم یا سریالی بازی کنم که مورداقبال مردم قرار بگیرد و مردم دوست داشته باشند.
ساناز سعیدی درمورد علت بازی در این فیلم گفت: این نقش برایم جذاب بود که هم به لحاظ ظاهری شبیه من نبود و هم وقتی آقای غفاری من را دعوت به کار کردند رمانی را درمورد شهید که خاطرات همسر ایشان بود خواندم که نقش پیچیده و پرچالش و جذاب بود. همچنین طی صحبت با خانم فرحناز رسولی و شنیدن خاطرات ایشان از شهید، برایم جذاب بود که این نقش را بازی کنم. او در ادامه از کارگردان گلایه داشت که دلم میخواست بیشتر به نقش همسر شهید پرداخته شود ولی متاسفانه در سینمای ما همیشه نقش مردان پررنگ هست.
ولی خواهش میکنم سینمای دفاع مقدس را مردانه زنانه نکنیم چون به نظرم همسران شهدا و فرزندانشان ایثار کردند و نقشهای تاییرگذارتری از آنان نوشته شود.
در مورد صحنههای نبرد پایانی که گفته شد تیرها اثر نداشت و یادآور فیلمهای جنگی دهه ۶۰ و ۷۰ بود آیا این نقص نبود علی غفاری پاسخ داد: تماشاگر سینمای ایران دلشان تنگ شده برای قهرمان دیدن. مهم این است که مردم وقتی فیلم را تماشا میکنند برای قهرمانهایمان دست بزنند و آرزو کنند که جای آن قهرمان باشند و با دیدن آن قهرمان حالشان خوب باشد.
حسام منظور در مورد کوتاهی نقش خود گفت: هر فیلمی که در مورد میهمنپرستی باشد با افتخار بازی میکنم جدا از میزان کوتاه بودن نقش و کم یا زیاد بودن نقش برایم اهمیتی ندارد. زیرا امروزه به نگاه ملی نیاز داریم چیزی که فراموش شده است. من آقای غفاری را دورادور می شناختم، پس از گفتگو راجع به پروژه ایشان هم گفتند که حس میکنند این نقش برای من کم است اما خودم با عشق و علاقه به ایفای این نقش پرداختم.
او در ادامه گفت: من در یک خانواده ارتشی(نیروهوایی) بزرگ شدم و همیشه از نقش خلبانها در فیلمها حرص میخوردم و این بار گفتم خودم این نقش را بازی کنم.
بازیگر نقش کاک خلیل هم گفت من اصالتا آبادانی هستم و چالش این نقش وگویش و زبان کردی برایم چالش برانگیز بود.
در پایان علی غفاری گفت: به دنبال این بودیم که قهرمان روی پرده نشان دهیم که مخاطب خود را جای او بگذارد و آرزوی این را داشته باشد که جای او باشد. هلکوپتر نماد عزت، شرف، دارایی ما بود.
ارسال نظر