شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹

معاون سیاسی سازمان صداوسیما:

«دشمن» تلاش می‌کند با «تحریف واقعیت‌ها» زمینه‌ی ناامیدسازی مردم» را فراهم کند/ «رسانه‌های خودی» نباید منفعل شوند!

حسن عابدینی

سینماپرس: معاون سیاسی سازمان صداوسیما با تاکید بر اینکه که در جریان جنگ نرم، رسانه‌های خودی نباید منفعل باشند، تصریح کرد: پادزهر تحریف واقعیت‌ها، تاکید بر جهاد تبیین است که رسانه‌ها باید توجه بیشتری به آن داشته باشند.

به گزارش سینماپرس، حسن عابدینی ـ معاون سیاسی سازمان صداوسیما ـ در گفت‌وگویی با ایسنا درباره هشدار اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر «تهدیدات نرم‌افرازی» و لزوم ارائه راهکارهای عملی برای تقویت دفاع نرم‌افزاری در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، با تاکید بر اینکه موضوع رسانه‌ها و فضای مجازی و هوش مصنوعی در زمره قدرت نرم کشور قرار می‌گیرند، توضیح داد: این یک واقعیت است که تهدیدها از جنگ سخت به سمت جنگ نرم در حال افزایش است و آرام آرام این در سطح دنیا به عنوان یک پدیده نوظهور تحت عنوان جنگ شناختی، هوشمند، ترکیبی یا مدل جدید تحت عنوان جنگ و قدرت هنرمندانه در حال شکل گیری است و این ویژه ایران هم نیست؛ بلکه تقریبا در سطح دنیا این موضوع فراگیر شده و کشورها تلاش می‌کنند تا بر این موضوع فائق بیایند.

تاثیراتی که شبکه‌های اجتماعی بر حکمرانی دارند

عابدینی افزود: حتی کشورهایی که در جایگاه مهاجم قرار دارند مثل ایالات متحده آمریکا، ما می‌بینیم که کوشش می‌کند، به گونه‌ای از ورود شبکه‌های اجتماعی مثل تیک تاک در حوزه سرزمینی خودش جلوگیری کند؛ چرا که حکمرانی را تحت تاثیر قرار داده است.

در حال حاضر مرزهای ملی کشورها دیگر مثل قبل کاملا قابل دفاع نیست بلکه این اندیشه‌ها از مرزهای ملی عبور و به دورن خانه‌های افراد سوق پیدا می‌کنند. امروزه پول‌های ملی دیگر جایگاه سابق را ندارد و ارزهای دیجیتال جای‌ آنها را می‌گیرد.

پادزهر تحریف واقعیت‌ها تاکید بر جهاد تبیین است

او با بیان اینکه چند راهکار علمی برای این جنگ نرم‌افزاری وجود داد؛ با تاکید بر جهاد تبیین، توضیح داد: اولین موضوع مسئله جهاد تبیین است؛ یعنی دشمن تلاش می‌کند واقعیت‌ها را تحریف کند و پادزهر تحریف واقعیت‌ها تاکید بر جهاد تبیین است که باید توجه بیشتری به آن شود.

معاون سیاسی صداوسیما همچنین راهکار دیگر مقابهله با جنگ نرم‌افزاری را بیان حقیقت و واقعیت و انتقال آن به افکار عمومی در برابر تحریف‌ها عنوان کرد و گفت: دشمن تلاش می‌کند با تحریف واقعیت‌ها زمینه ناامیدسازی مردم را فراهم کند؛ بنابراین پادزهر ناامید کردن مردم که از سوی رسانه‌های نظام سلطه دنبال می‌شود، امیدآفرینی و اعتمادسازی هست که طبعا رسانه‌ها باید در این حوزه اقدام کنند.

معاون سیاسی سازمان صداوسیما درباره حکمی که رهبری به رئیس سازمان صداوسیما ابلاغ کردند، مبنی بر فراهم کردن آوردگاهی که با فتنه‌ها و دسیسه‌های دشمن مقابله کند، یادآور شد: این نقشی بود که ایشان برای صداوسیما قائل بودند و به نظرم همه رسانه‌ها باید آن را دنبال کنند. موضوع، مربوط به مقابله با فتنه‌ها و دسیسه‌هایی است که دشمن در حال انجام آن است. دشمن تلاش می‌کند شکاف‌ها و گسل‌های اجتماعی جامعه در حوزه‌های فرهنگ هویت، زبان، نژاد، خرده‌فرهنگ‌ها و ... را فعال کند، رسانه‌ها در این زمینه باید منادی وحدت باشند و این خود می‌تواند با تفرقه‌افکنی مقابله کند که رسانه‌های بیگانه آن را دنبال می‌کنند.

رسانه‌ها تولید محتوا و روایت‌سازی فعال داشته باشند و منفعل نباشند

عابدینی سپس درباره راهکارهای عملی برای مقابله با ابعاد جنگ نرم و با اشاره به نقش رسانه‌ها یادآور شد: دشمن تلاش می‌کند هجمه‌های سنگینی را بر ضدکشور در حوزه سیاست، اقتصاد و فرهنگ دنبال کند؛ کاری که رسانه‌ها باید انجام دهند این است که تولید محتوا و روایت‌سازی فعال داشته باشند به این معنا که رسانه‌های خودی نباید منفعل شوند.

وقتی هالیوود پا را از پنتاگون هم فراتر می‌گذارد/ شبیخون فرهنگی در نظام سلطه ادامه دارد

معاون سیاسی سازمان صداوسیما در بخش پایانی اظهاراتش با موضوع راه‌های پیکار در جنگ نرم، گفت: به نظر می‌رسد یک هم‌آوردی بین فرهنگ‌ها در حال شکل گرفتن است. این ربطی هم به امروز و دیروز ندارد بلکه یک مبنای نظری دارد که شاید بخشی از آن تحت عنوان جنگ تمدن‌ها شکل گرفت که آقای هانتینگتون نظریه‌پرداز غربی معتقد بود که این جنگ بین تمدن‌های مختلف و مدرنیته غربی اتفاق خواهد افتاد. ایشان‌ معتقد بود جایی مدرنیته غربی با تمدن اسلامی درگیر خواهد شد که کُنفُوسیوس از تمدن اسلامی حمایت می‌کند. از دید نظریه‌پردازان غربی بسیاری معتقد هستند آن مکان جغرافیایی جایی مثل افغانستان بود و اصلا به همین دلیل افغانستان اشغال شد. بنابراین اینها از سالیان پیش موضع مربوط به مقابله با تمدن اسلامی را دستور کار قرار دادند؛ اما از جانب دیگر این نظریه‌ها با موضوع مربوط به پایان تاریخ که آقای فوکویاما مبدع آن بود، تکمیل‌تر شد. یعنی اینکه ما به سمت و سویی می‌رویم و تفکری حاکم خواهد شد که مبتنی بر لیبرال دموکراسی و انسان باورمند به لیبرال دموکراسی است. حال وقتی فردی این اعتقاد را داشته باشد، با هر آنچه که مقابل او بایستد از جمله فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌های سایر مناطقی که مقابل با فرهنگ غربی است، وارد ستیز و نبرد و کارزار می‌شود.

او ادامه داد: یک بخش این موضوع ممکن است از طریق جنگ‌های نظامی حل و فصل شود که به نظر می‌رسد الان دیگر خیلی در این حوزه نمی‌آیند سرمایه‌گذاری کنند، بلکه بیشتر از منظر جنگ نرم و مقابله فرهنگی از طریق فیلم و سریال و راه‌های این چنینی اقدام می‌کنند.

پیشتر از طریق کتاب و داستان و قصه اقدام می‌کردند ولی چندین سال است که آن مانیفستی را که مدرنیته غربی می‌خواهد از خودش ارائه دهد، تلاش می‌کند در قالب تصویر (سریال و قالب سینمایی) اقدام کند؛ به گونه‌ای که هالیوود به عنوان پیش‌قراول حمله به فرهنگ ملل دنیا حتی گاهی اوقات از پنتاگون هم جلوتر می‌رود و قبل از اینکه آن سرزمین به تصرف نیروهای نظامی دربیاید، به تصرف اندیشه‌هایی درمی‌آیند که هالیود مروج آن بوده، بنابراین راهکاری که دیگر ملت‌ها باید داشته باشند باید در برابر این فرهنگ‌های مهاجم بایستند و تلاش کنند و متقابلا از فرهنگ بومی و ملی خودشان دفاع کنند.

حسن عابدینی افزود: فکر می‌کنم حداقل در مورد ایران تاکنون علی‌رغم کارهای بسیار سنگینی که کردند به آن دستاوردهایی که مایل بودند نرسیدند. گرچه شبیخون فرهنگی در دستور کار جریان رسانه‌ای اصلی نظام سلطه همچنان ادامه دارد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.