شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۳

مدیرعامل کانون پرورش فکری:

اگر بخواهیم یک کار بنیادین در حوزه «سرود» انجام بدهیم باید در بحث تولیدات «شعر» و «متن سرود» سرمایه‌گذاری جدی کنیم

اختتامیه جشنواره فیلم رشد؛ حامد علامتی

سینماپرس: مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در آیین پایانی سیزدهمین جشنواره سرود رضوی، محتوا را مهم‌ترین عنصر تولیدات آوایی دانست.

به گزارش سینماپرس، حامد علامتی در این آیین که روز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ در مشهد برگزار شد، ضمن عرض ارادت به پیشگاه ثامن‌الحجج علیه‌السلام و تشکر از برگزارکنندگان این جشنواره از جمله بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا علیه‌السلام گفت: امروز سبد مصرف موسیقیایی کودکان و نوجوانان به شدت افزایش پیدا کرده است. همه تصورشان این است که هنرهای بصری مثل فیلم و سینما و مانند آن در دنیا رو به افزایش است اما بسیار جالب توجه است که صدا مقدم بر تصویر است. در قرآن کریم هم معمولا «سمع» یعنی شنیدن مقدم بر «بصر» است. یعنی دیدن.

او در ادامه افزود: تا همین سال‌های گذشته تصور همه این بود که رادیوها رو به اضمحلال و فراموشی هستند، چرا که تصور می‌کنند صدا ضریب نفوذ خودش را از دست داده است. اما امروز تولیدات پادکستی و کتاب‌های صوتی به عنوان جزء جدایی‌ناپذیر زندگی مخاطبان تبدیل شده است. در سال‌های گذشته تحقیقی انجام شده بود که ممکن است زبان رسمی ایالات متحده آمریکا تا سال ۲۰۵۰ از زبان انگلیسی به زبان اسپانیایی تغییر کند. بر اساس همین تغییر شنیدیم و در برخی جاها گزارشی خواندیم که رژیم اشغال‌گر قدس از الان اقدام به خرید رادیوهای محلی اسپانیایی زبان در ایالات متحده آمریکا کرده است. این موضوع اهمیت صدا را در نگاه راهبردی کشورها نشان می‌دهد.

مدیرعامل کانون با اشاره به اهمیت آوا و موسیقی گفت: وقتی صدا همراه با موسیقی به فرآورده موسیقیایی تبدیل شود میزان استقبال و ضریب نفوذ آن افزایش پیدا می‌کند. اگر محتوای عالی سوار آن بشود دیگر فراگیر و همه‌گیر می‌شود. این ظرفیتی است که وجود دارد. هنرهای آوایی یا سرود ترکیب این چند چیز است: موسیقی، محتوا، اجرای خوب، کارگروهی.

علامتی با تاکید بر نقش اساسی سرودها در بسیاری از کشورها حتی در بروز انقلاب‌ها و تهییج مردم ادامه داد: شعرهای انقلابی خوسه مارتی در کوبا، بعد از سال‌ها تبدیل به یک جریان انقلابی در کشور شیلی می‌شود و همان شعرها و سرودها به عنوان حرکت انقلابی در آن‌جا بروز می‌کند.

او در ادامه افزود: من حتی شنیده‌ام در برخی کشورها، پخش کردن و شنیدن و استفاده از برخی سرودهای انقلابی ممنوع است و پیگرد دارد. چرا؟ چون تاثیرگذار و جریان‌ساز است. این یک لایه مهم است که باید به آن توجه کنیم.

علامتی با اشاره به این‌که محتوا مهم‌ترین عنصر تولیدات آوایی است که موسیقی و هنرهای دیگر روی آن سوار می‌شود گفت: اگر بخواهیم یک کار بنیادین در حوزه سرود انجام بدهیم باید در بحث تولیدات شعر و متن سرود سرمایه‌گذاری جدی کنیم. گروه‌های زیادی در کشور وجود دارد که علاقه‌مندند سرودهای مختلفی تولید کنند اما در این زمینه به شعر مناسب دسترسی ندارند. باید تلاش کنیم در حوزه تولیدات مذهبی و آیینی سرمایه‌گذاری کنیم با این توجه که شعر و متن سرود در اولویت نخست باشد. اگر گروهی در یک منطقه محروم بخواهد سرود تولید کند باید به شعر مناسب برای این کار دسترسی داشته باشند.

او افزود: در ادامه هم توجه به اجراهای وزین ضرورت دارد. اجراهای آیینی چارچوب و ساختار خودش را دارد. باید تلاش کنیم در این زمینه اسلوب و ساختار مناسبی را در نظر بگیریم. برخی اوقات شعر و موسیقی مناسب است اما اجرا یک اجرای وزین نیست و بیانگر این است که این موضوع هم نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری در پایان سخنانش از اهمیت سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی برای ارتقای سطح دانش و تجربه‌های مربیان سرود به عنوان یکی از کارهای عمده و اساسی یاد کرد و گفت: اگر مربیان متعهد و فنی در سطح کشور فراگیر شوند بی‌شک تولیدات خوبی شکل خواهد گرفت. در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در راستای تلاش برای این امر مهم دوره‌های آموزشی را در استان‌ها شروع کرده‌ایم و آمادگی همکاری با جشنواره سرود رضوی را نیز داریم.

سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی روزهای ۲۶ تا ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ در مشهد مقدس برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.