سه‌شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۸

استاد «علی نصیریان»:

«هنر» متضمن «خلاقیت» است/ اگر استعدادهایی در زمینه «هنر» دارید به دلیل مسائل مادی زندگی و اوضاع زمانه از لحاظ اقتصادی آن را رها نکنید

علی نصیریان

سینماپرس: علی نصیریان بازیگر فیلم سینمایی «هفت بهارنارنج» در اکران ویژه این فیلم در دانشگاه امیرکبیر از دانشجویان خواست هنر و استعدادهای هنری خود را جدی بگیرند و آن را به واسطه مسائل مالی و اقتصادی رها نکنید.

به گزارش سینماپرس، فیلم سینمایی «هفت بهارنارنج» به کارگردانی فرشاد گل‌سفیدی و تهیه‌کنندگی محمد کمالی‌پور عصر روز گذشته دوشنبه ۲۵ فروردین‌ماه در سالن نمایش دانشگاه امیرکبیر برای جمع کثیری از دانشجویان به نمایش گذاشته شد.

در این اکران علی نصیریان، فرهاد آییش، مائده طهماسبی، هومن حاجی عبداللهی، داریوش مودبیان، مژده لواسانی، محمد کمالی‌پور و فرشاد گل‌سفیدی فیلم را همراه با دانشجویان تماشا کردند.

پس از پایان نمایش فیلم مژده لواسانی به عنوان مجری مراسم روی سن رفت و از علی نصیریان خواست چند کلمه‌ای برای دانشجویان صحبت کند.

علی نصیریان در ابتدای سخنان خود گفت: بچه‌های عزیز، شما ثروت بزرگ این مملکت هستید. آتیه این مملکت در دستان شماست و در تمام زمینه‌های علمی، فرهنگی، هنری، اقتصادی و سیاسی همه چیز در اختیار شماست. نسل من و ماقبل من کارشان را انجام داده‌اند. انرژی و ایده‌های تازه و فکرهای نو در مغزها و جسم و جان و روح شماست.

وی ادامه داد: توجه به مسائل فرهنگی و برگزاری چنین برنامه‌هایی در زمینه سینما و تئاتر که دوتا از هنرهای تازه است و ما از غرب گرفته‌ایم، بسیار درخشان است. سینما و تئاتر در کشور ما مربوط به حدود ۱۵۰ سال پیش است در حالی که در اروپا و آمریکا سبقه طولانی دارد و از یونان باستان آغاز می‌شود.

نصیریان اظهار کرد: نمایش انواع مختلف دارد؛ نمایش روایی و نمایش دراماتیک. نمایش‌هایی همچون تعزیه و تخت حوضی و معرکه‌گیری جزو نمایش‌های روایی ماست و به‌همین دلیل به آنها شبیه‌خوانی می‌گفتند، یعنی کسی شبیه به آن شخصیت می‌شد و از زبان او روایت می‌کرد. مثلا در تعزیه آن کسی که نقش امام حسین(ع) را داشت این نقش را روایت می‌کرد، چون نمی‌توانست بگوید من می‌خواهم امام حسین باشم، بلکه می‌گفت من راوی‌ هستم و این نقش را روایت می‌کنم اما در تئاتر دراماتیک آنطور که ارسطو در فن شعر توضیح می‌دهد یک ساختار و قوانین و قواعد دیگری داشته که این میراث به اروپا می‌رسد و گسترش پیدا می‌کند و انواع تئاتر مدرن و فوق مدرن و ابزورد می‌آید.

این بازیگر پیشکسوت بیان کرد: ما حدود ۱۵۰ سال است که این هنرها را در کشورمان داریم و در این مدت هم پیشرفت‌های خوبی در این زمینه‌ها داشتیم. درست است که یک زمانی تئاتر ما به تئاترهای لاله‌زار و سینمایمان هم به فیلم فارسی خلاصه می‌شد، اما از اواسط دهه ۳۰ که من شاهد این تاریخ و این ماجرا بودم، درام‌نویسی ایران شکل گرفت و رشد کرد و افراد شاخصی آمدند و تئاتر ما را رونق دادند و تازگی بخشیدند. حتی تئاتر ما در سال ۱۳۳۹ به تئاتراسیون در فرانسه که جشنواره سازمان ملل بود، راه یافت. یعنی ما از آن زمان وارد جشنواره‌های تئاتر جهان شدیم. سینمای ما نیز از اواسط دهه ۴۰ با کارهایی از گلستان، کیمیایی و مهرجویی شکل گرفت و از فیلم فارسی جدا شد و نگاه و ساختار تازه‌ای، هم در شخصیت‌پردازی، هم در قصه، هم در اجرا و هم در مجموع ساخت فیلم‌ها به وجود آمد.

وی افزود: در سال ۱۳۲۹ که من به اولین کلاس تئاتر رفتم، در تمام ایران یک کتاب تئاتر وجود داشت و آن هم کتاب هنر تئاتر نوشین بود.

نصیریان تاکید کرد: هنر متضمن خلاقیت است، یعنی هنر عبارت است از جوشش‌های درونی و انسانی انسان‌ها که باید هدایت شود. اگر شما استعدادهایی در زمینه هنر دارید، به دلیل مسائل مادی زندگی و اوضاع زمانه از لحاظ اقتصادی آن را رها نکنید، حیف است. استعدادهای درخشان هنری سرمایه‌های ملی هستند زیرا هنر و فرهنگ شناسنامه یک ملت است.

وی اذعان کرد: فیلم‌های ما به فستیوال‌های مهم دنیا مثل اسکار، کن، ونیز و ... می‌رود و کسب جایزه می‌کند. این‌ها استعدادهای تازه بعد از مهرجویی و کیمیایی و... است.

بازیگر فیلم «هفت بهارنارنج» گفت: بخشی از هنرهای نمایشی تفنن و سرگرمی است و برای روح افراد لازم است. من همیشه به جوان‌ها گفته‌ام که اگر استعدادی در وجود خودتان می‌بینید، رها نکنید و از آن بهره‌جویی کنید. امروزه امکانات فراگیری بسیار زیاد است بنابراین استعدادتان را رها نکنید. امید من به شماست.

در ادامه با حضور مهرداد ساویز معاون فرهنگی دانشگاه امیرکبیر، داریوش مودبیان، مائده طهماسبی، مهدی بخشایش از عوامل و بازیگران فیلم سینمایی «هفت بهارنارنج» تجلیل شد.

پس از تجلیل محمد کمالی‌پور تهیه‌کننده فیلم «هفت بهارنارنج» گفت: ما در اوج فراگیری ویروس کرونا این فیلم را ساختیم. شرایط به شدت سخت بود، واکسن وجود نداشت و ما خیلی ریسک کردیم و استاد نصیریان و آقای آییش را برای این کار به خارج از تهران و منطقه شمال کشور بردیم که در آنجا شرایط خیلی بدتر از تهران بود.

وی در ادامه خطاب به علی نصیریان گفت: جناب استاد نصیریان من به نمایندگی از تیم درخشان «هفت بهار نارنج» از شما صمیمانه تشکر می‌کنم. برای من و فرشاد گل‌سفیدی یک یادگار گذاشتید و آن هم امضای درخشان شما در این فیلم است. خیلی از شما ممنونم.

کمالی‌پور همچنین ضمن تشکر از فرهاد آییش گفت: آقای آییش ۴، ۵ جلسه با ما کار داشتند ولی به دلیل رفاقتی که با استاد نصیریان دارند خانم طهماسبی را تنها گذاشتند و در کل پروژه همراه ما و مراقب حال استاد نصیریان بودند.

وی اظهار کرد: خیلی ممنونم از فرشاد گل‌سفیدی که خیلی زحمت کشید و خیلی تلاش کرد تا این فیلم به سرانجام برسد. او از تمام داشته‌هایش مایه گذاشت تا این فیلم دیده شود. متاسفانه ما در بخش اکران در حال حاضر دچار بی‌مهری هستیم زیرا سالن‌دارهای سینما بیشتر برای فیلم‌های کمدی ارزش قائلند تا این نوع فیلم‌ها. هر چند من این روزها فیلم کوکتل مولوتف را هم روی پرده دارم اما ای کاش حتی چند سانس از سانس‌های کوکتل مولوتف را به این فیلم می‌دادند.

در ادامه مهرداد ساویز معاون فرهنگی دانشگاه امیرکبیر ضمن ابراز خرسندی از این برنامه گفت: ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که یک سری ارزش‌های انسانی مورد هجوم و حمله قرار می‌گیرد؛ از جمله این ارزش‌ها خانواده است. خانواده بزرگترین نهادی است که خداوند برای رشد انسان قرار داده است. وقتی که زن و شوهری برابر خداوند با هم تعهد می‌کنند که برای همدیگر باشند و در سختی‌ها و شادی‌ها برای هم بایستند، غیر از اینکه زندگی را برای آنها خوش می‌کند و تحمل دشواری‌های طبیعی زندگی را آسان می‌کند، اتفاق بزرگ دیگری را هم رقم می‌زند و آن رشد هر دو آنها در طول زمان است. آنها یاد می‌گیرند که از خودشان در بیایند و به دیگری بپردازند و وقتی که تعهد در برابر خداوند وجود داشته باشد، آن رابطه و کشش اولیه به یگانگی دو روح منجر می‌شود.

وی ادامه داد: فیلم «هفت بهارنارنج» به زیبایی این موضوع را نشان داد. «هفت بهارنارنج» نگاه مرد به همسرش که همچنان او را در همان نگاه اولیه می‌بیند و این رابطه عاشقانه را به تصویر می‌کشد.

هومن حاجی عبداللهی نیز ضمن بیان اینکه جایی که آب هست تیمم جایز نیست، به ذکر خاطره‌ای پرداخت و گفت: خاطره بزرگ من از این کار شاگردی در مقابل استاد علی نصیریان بود و لذت وافری که بردم. درسم را جلوی ایشان آنطور که باید خوب جواب ندادم ولی ایشان خیلی معلم نازنینی بودند.

وی ادامه داد: در سکانس پلانی که در خدمت استاد نصیریان بودم، چهار بار کات داده شد که هر چهار بار من مقصر بودم، آقای نصیریان به زیبایی کارشان را انجام می‌دادند. در یکی از کات‌ها آقای نصیریان گفتند این تکه را هم باید می‌گفتی یادت رفت. هر چهار بار اشتباه از من بود و استاد نصیریان حتی اشتباه من را هم گفتند که کجای متن را حفظ نیستم. امیدوارم خدا این بزرگترها و پیشکسوت‌ها را برای مملکت ما تکثیر کند و سایه‌شان بر سر هنر ایران مستدام باشد.

«هفت بهارنارنج» این روزها در سینماهای منتخب گروه سینمایی هنروتجربه و برخی پردیس‌های سینمایی در سراسر کشور در حال اکران است و از ساعت ۸ امشب سه‌شنبه ۲۶ فروردین ماه به صورت اختصاصی در پلتفرم فیلم نت نیز به صورت اکران آنلاین عرضه می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.