شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۹

آیت الله سیدمحمدمهدی میرباقری:

«پیراهن سیدالشهدا علیه السلام» که در روز عاشورا بر تن مبارک حضرت بود و مورد اصابت نیزه‌ها و تیرها قرار گرفت به خودی خود «بزرگترین نماد عاشورا» است

امام حسین علیه السلام؛ اربعین حسینی

سینماپرس: عضو مجلس خبرگان رهبری در چهارمین اجلاس نخبگان منابر شیعه، خواستار انجام پژوهش میان رشته‌ای در خصوص پیراهن سیدالشهدا(ع) شد و گفت: باید زوایای پنهان این مسئله روشن شود تا براساس آن نمادی تأثیرگذار را پایه‌ریزی کرد.

به گزارش سینماپرس، آیت الله سیدمحمدمهدی میرباقری، عضو مجلس در چهارمین اجلاس بین‌المللی نخبگان منابر شیعه که با حضور بیش از ۴۰۰ نفر از اصحاب فرهنگ، هنر، ادب، خطبا و مادحین و رسانه در کربلا برگزار شد، طی سخنانی به بیان اهمیت واقعه عاشورا و لزوم تحقیق در زمینه پیراهن امام حسین(ع) پرداخت و گفت: بزرگترین درگیری جبهه انبیا و اولیا در طول تاریخ، در سرزمین کربلا به وقوع پیوست. هیچ نبردی به عظمت این صحنه نبوده است. سیدالشهدا(ع) با قیام خود، دستگاه شیطان را تا قیامت به زانو درآورد.

این عضو مجلس خبرگان رهبری صحنه عاشورا را حماسی‌ترین صحنه تاریخ دانست و گفت: این صحنه، هم حماسی‌ترین و هم مظلومانه‌ترین صحنه تاریخ است، اما در نهایت، عاشقانه‌ترین پیروزی را به همراه داشت.

حجت‌الاسلام میرباقری با تأکید بر اینکه تجهیز لشکر امام زمان(عج) از عاشورا آغاز شده است، گفت: زیارت عاشورا، از توجه به مقام والای سیدالشهدا(ع) تا لعن دشمنان، همه چیز را دربر دارد. گریه بر سیدالشهدا(ع) نشانه ایمان است و سربازی امام زمان(عج) مخصوص کسانی است که با عاشورا به بصیرت رسیده‌اند. هرچه برای زنده نگه داشتن عاشورا تلاش کنیم، در واقع به ظهور کمک کرده‌ایم. نمادهای بسیاری در طول تاریخ با اشاره ائمه(ع) خلق شده‌اند: روضه‌خوانی، شعر، هیئت و مجالس عزاداری. امروز نیز نماد شیرخواره، گوهر عاشورا را تجلی می‌بخشد و نشان می‌دهد سیدالشهدا(ع) تا کجا برای حق ایستادگی کرد.

حجت‌الاسلام میرباقری تصریح کرد: بی‌تردید، پژوهش درباره پیراهن سیدالشهدا(ع) نیازمند تحقیقات جدی و عالمانه میان‌رشته‌ای است. این موضوع محتاج تشکیل اتاق فکری متشکل از محققان و اندیشمندان است تا زوایای پنهان آن روشن شود و بتوان براساس آن، نمادی تاریخی و تأثیرگذار را پایه‌ریزی کرد.

وی بر لزوم همکاری عالمان برای مطالعه بیشتر در خصوص پیراهن امام حسین(ع) تأکید کرد و گفت: این مهم نیازمند همکاری عالمان، فرهیختگان و نخبگان از رشته‌های مختلف است. پژوهش در این زمینه تنها به متون دینی محدود نمی‌شود، بلکه ابعاد اجتماعی، جامعه‌شناختی، فلسفی و آینده‌پژوهانه دارد. متأسفانه معمولاً در زمینه آینده‌پژوهی ضعف داریم، در حالی که دشمن با برنامه‌ریزی‌های دقیق علمی پیش می‌رود.

وی افزود: پیراهن سیدالشهدا(ع) که در روز عاشورا بر تن مبارک حضرت بود و مورد اصابت نیزه‌ها و تیرها قرار گرفت، به خودی خود بزرگترین نماد عاشوراست. امام صادق(ع) فرمودند: احرام مرا کفن من قرار دهید، اشاره به همین پیراهن مقدس دارند. این پیراهن که در گودی قتلگاه بر زمین افتاد، گواهی زنده بر مظلومیت سیدالشهدا(ع) است. نقل است که در اول محرم، این پیراهن در عرش الهی به اهتزاز درمی‌آید. چه نمادی بالاتر از این پیراهنی که بر تن امام حسین(ع) در آن روز عاشورا بود؟

این عضو خبرگان رهبری اضافه کرد: این پژوهش‌ها نیازمند کار فقیهانه و عالمانه است و محققان بسیاری باید روی آن کار کنند. اگر تحقیقاتی عارفانه، مستند و متقن در این زمینه انجام شود، می‌تواند پشتوانه‌ای محکم برای خلق نمادی تأثیرگذار در تاریخ شود. برای تحقق این امر، علاوه بر پژوهش‌های علمی، نیاز به جریان‌سازی هنری، رسانه‌ای و گفتمان‌سازی داریم.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.