به گزارش سینماپرس، متن پیام سیدعباس صالحی که توسط حجتالله ایوبی رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این اجلاس قرائت شد، به شرح زیر است:
در آغاز لازم میدانم قدردانی صمیمانه جمهوری اسلامی ایران را از کشور میزبان و دبیرخانه محترم سازمان همکاری شانگهای برای برگزاری این نشست مهم در سطح کارشناسی و فراهم آوردن بستری ارزشمند برای گفتوگوی فرهنگی و همکاری میان کشورهای عضو ابراز کنم.
فرهنگ و هنر، بهعنوان ارکان تمدنهای بشری و زبان مشترک ملتها، نقشی بنیادی در روابط آنها ایفا میکنند. در دنیای امروز – بیش از هر زمان دیگر – نیازمند گفتوگو، تعامل، تبادل فرهنگی و همافزایی در حوزههای مرتبط با هویت فرهنگی هستیم. سازمانهایی چون سازمان همکاری شانگهای میتوانند نقشی راهبردی در تقویت انسجام منطقهای و گسترش صلح از طریق توسعه همکاریهای فرهنگی ایفا کنند.
جمهوری اسلامی ایران، با تمدنی کهن و غنی و گنجینههای کم بدیل فرهنگی و هنری، همواره تعامل فرهنگی را از ارکان سیاست خارجی خود دانسته و از ظرفیتهای منحصربهفرد خود برای گسترش همکاریهای منطقهای بهره گرفته است. تقویت دیپلماسی فرهنگی میتواند اعتمادسازی، صلح، توسعه پایدار و رفاه فرهنگی را برای منطقه به ارمغان آورد.
باتوجه به ظرفیتهای کم نظیر ایران در حوزه فرهنگ، تاریخ و میراث تمدنی و نیز اشتراکات فرهنگی با بسیاری از کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای (SCO)، جمهوری اسلامی ایران پیشنهادهای زیر را برای درج در دستور کار آتی سازمان محترمانه تقدیم میدارد:
۱. تاسیس مرکز ترجمه و ادبیات ملل شانگهای با هدف گسترش ترجمه و مبادله متون کلاسیک و معاصر کشورهای عضو و تبادل ادبیات کودک، شعر، رمان و داستان
۲. تاسیس مرکز صیانت و توسعه هوش مصنوعی و فرهنگ با هدف به اشتراک گذاری دادههای فرهنگی و هنری کشورهای عضو در موتورهای هوش مصنوعی و نیز صیانت از آسیب پذیر شدن هنرمندان و هنرهای کشورهای عضو از تأثیر سوء توسعه هوش مصنوعی
۳. برگزاری مجمع اندیشمندان فرهنگی به منظور گسترش و تبادل اندیشه
۴. راه اندازی برنامه تبادل فرهنگی جوانان شامل اردوهای آموزشی، کارگاههای هنری، بازدیدهای فرهنگی
در پایان یادآور میشوم که متأسفانه در دهههای اخیر، منطقه تاریخی و تمدنخیز غرب آسیا همواره صحنه مداخلات و جنگ افروزی قدرت های فرامنطقهای، بوده است و در روزهای اخیر شاهد تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی و سپس آمریکا به مناطق گوناگون جمهوری اسلامی ایران بودهایم که صدها زن و کودک قربانی این تجاوز شدهاند و خسارات جدّی وارد شد. این سیاستهای مداخله جویانه نه تنها امنیت منطقه را با بحران مواجه ساخته، بلکه خسارات جبران ناپذیری به اخلاق مناسبات بشری، میراث فرهنگی، آثار تاریخی، زیرساختهای آموزشی و بنیانهای اجتماعی کشورهای منطقه وارد کرده است.
ما بر این باوریم که فرهنگ، هنر و تمدن، ابزارهایی نیرومند برای مقابله با افراط گرایی، نفرت پراکنی و خشونت هستند. انتظار میرود سازمان همکاری شانگهای با تکیه بر «روح شانگهای» و ارزشهای همزیستی مسالمت آمیز، در برابر این روند مخرب ایستادگی کند و موضع صریح خویش را در برابر این تهاجم به مرزهای سرزمینی یک عضو خویش ابراز دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان پیام خود با تقدیر از میزبانان و دبیرخانه محترم سازمان، ابراز امیدواری کرد که نتایج این نشست منشأ تقویت همافزایی فرهنگی میان ملتهایماباشد.
ارسال نظر