به گزارش سینماپرس، در بازه زمانی فروردین تا خرداد ۱۴۰۴، نگارخانههای فعال در پایتخت با هماهنگی اداره کل هنرهای تجسمی، موفق به برگزاری ۱۳۳ نمایشگاه هنرهای تجسمی شدند. این نمایشگاهها با رعایت دستورالعملهای مربوطه برگزار شدهاند. در بخش صدور و تمدید مجوز نگارخانهها، ۱۲ نگارخانه مجوز فعالیت خود را تمدید کردهاند و یک مجوز جدید نیز برای تأسیس نگارخانه صادر شده است.
از دیگر اقدامات شاخص این اداره کل، ثبت مالکیت معنوی برای ۱۱۴ اثر هنری بوده است که در راستای صیانت از حقوق مؤلفین و هنرمندان انجام شده است.
همچنین در حوزه حمایت از هنرمندان، در این سهماهه ۴۶ هنرمند جدید به عضویت صندوق اعتباری هنر درآمدهاند، ۱۴۷ هنرمند نیز عضویت خود را در این صندوق تمدید کردهاند، ۱۷ هنرمند برای دریافت تسهیلات مالی (وام) به صندوق اعتباری هنر معرفی شدهاند، ۲ هنرمند نیز برای بهرهمندی از مستمری به این صندوق معرفی شدهاند.
در بخش صدور مجوز خروج آثار هنری از کشور، ۱۹۱ اثر هنری مجوز خروج دریافت کردهاند و ۳۱ مجوز خروج اثر هنری نیز در همین مدت صادر شده است.
در زمینه برگزاری جشنوارهها و رویدادهای تخصصی، اداره کل هنرهای تجسمی در سهماهه نخست سال جاری؛ هشت عنوان درخواست بررسی جشنواره دریافت و مجوز برگزاری ۶ جشنواره صادر کرده است. همچنین یک مجوز حراج آثار هنری در این مدت صادر شده است.
برگزاری کارگاه سالروز آزادسازی خرمشهر، رویداد «روز جهانی موزه»، برگزاری رویداد «شبی با پیکاسو» در موزه هنرهای معاصر تهران از جمله برنامهها و رویدادهای فرهنگی-هنری مهم این دوره بوده است.
از دیگر اقدامات مهم اداره کل هنرهای تجسمی در این دوره، تشکیل شورای سیاستگذاری هشتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران بود که با هدف برنامهریزی، هماهنگی و ارتقای سطح کیفی این رویداد ملی صورت گرفت.
همچنین در راستای ساماندهی ساختاری و ارتقای سیاستگذاریهای حوزه هنرهای تجسمی، تشکیل جلسات سه شورای تخصصی نگارخانهها، حمایت و اقتصاد هنر با حضور کارشناسان و نمایندگان ذیربط انجام شده است که گامی مؤثر در جهت توسعه و انسجام فعالیتهای این حوزه به شمار میرود.
در ادامه روند بازنگری و تقویت ساختارهای داخلی، اقدام به ساماندهی و راهاندازی سه واحد جدید با عناوین «بینالملل»، «اقتصاد و توسعه هنر»، و «روابط عمومی و گفتمانسازی» در اداره کل هنرهای تجسمی نیز انجام پذیرفته است. این واحدها با هدف گسترش تعاملات بینالمللی، توسعه زیرساختهای اقتصادی هنر و تقویت ارتباطات فرهنگی و رسانهای طراحی و آغاز به کار کردهاند.
در کنار این فعالیتها، اداره کل هنرهای تجسمی با همکاری نهادها و هنرمندان مختلف، در برگزاری جشنوارهها، دوسالانهها، نمایشگاهها، کارگاههای آموزشی، نشستهای تخصصی و انتشار کاتالوگهای هنری نیز نقش فعال داشته است.
اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف حمایت از هنرمندان، صیانت از میراث فرهنگی معاصر و توسعه دیپلماسی فرهنگی، تلاش دارد تا با استمرار این روند، فضای پویاتر و حمایتیتری برای هنرهای تجسمی در کشور فراهم کند.
ارسال نظر