دوشنبه ۶ تیر ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۷
کارگردان سریال مختارنامه:
چالشهای امروز حاصل برنامهریزی بد دیروز است
میرباقری گفت: گاهی باید به سیاستمدارهایمان ضربه بزنیم و غبار آنها را بیرون بریزیم. باید به این سوال پاسخ دهیم مسوول اینهمه مشکلاتی که در جامعه بروز یافته کیست؟ چرا به اندازه کافی درنگ و برنامه ریزی نکردیم که امروز با این چالش ها مواجه شدیم؟
به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری سینمای ایران، درابتدای این برنامه محمد رضا شهیدی فرد؛ مجری برنامه با تمجید از سریال مختارنامه گفت: از این پس اگر کسی بخواهد سریال خود را با معیاری بسنجد، باید با این سریال بسنجد.
میرباقری در ابتدای برنامه با اشاره به مشکلات ناشی از پخش هفتگی این سریال گفت: قرار بود سریال مختارنامه از اوایل آذر 1389 پخش شود اما دو ماه زودتر پخش آن آغاز شد و به همین دلیل همچنان درگیرانجام مراحل فنی آن هستید.
میرباقری همچنین در پاسخ به سوال شهیدی فرد درخصوص طولانی بودن زمان تولید این سریال گفت: توجه به حجم بالای بازیگر، موضوع های بسیار متنوع و فضاهای زیاد سریال، مختارنامه به اندازه 20 فیلم سینمایی تاریخی است و البته از مجموع مدت زمان تولید فقط پنج سال صرف فیلم برداری شده که با یک ضرب و تقسیم ساده مشخص می شود ما سالی 3 تا 4 فیلم تاریخی ساخته ایم.
میرباقری همچنین درخصوص کار بعدی خود بعد از مختارنامه و احتمال طولانی شدن آن گفت: سرعت می تواند به شرط برنامه ریزیدرست بالاتر برود. فکر می کنم این امر شدنی است. ما خیلی از این قله ها را تجربه نکرده بودیم اما حالا در مختارنامه تجربه کرده ایم و می دانیم چطور برنامه ریزیکنیم و از چه ابزاری استفاده کنیم تا زودتر به نتیجه برسیم.
چیزی از مختارنامه حذف نشده است
کارگردان سریال مختارنامه در پاسخ به سوال دیگری درخصوص حذف بخش هایی از این سریال تلویزیونی گفت: اگر این نکته را نگویم نامردی است؛ سریال مختارنامه در مقایسه با سریال های قبلی من سالم تر به آنتن رسید و دخل و تصرف، ممیزی و... نتوانست به کار لطمه بزند. در کل سریال صحنه ای مورد اختلاف من و مدیریت سازمان صدا و سیما است که درباره آن هنوز به نتیجه نرسیده ایم و آن هم نمایش صورت حضرت ابا الفضل(ع) است. در زمان تولید سریال فردی متناسب با شنیده ها و سلیقه های ما درباره حضرت انتخاب کردیم و این فرد مقابل دوربین رفت اما الان می گویند ما نمی توانیم چهره حضرت اباالفضل(ع) را نشان دهیم. من بارها گفته ام سینما این قوت را دارد که قدم به حوزه های ملکوتی بگذارد و موفق بیرون بیاید. در تاریخ سینما نیز این تجربه هاشده و من این خاصیت و بضاعت را در این هنر می بینم. کاش این صحنه ها نشان داده می شد تا متوجه شویم این موضوع چقدر به تخیل ما آسیب می زدند یا آن را برجسته می کند. ضمن انیکه در زمان ساخت سریال این صحنه ها برای مجموعه ای از مدیران، هنرمندان ومردم معمولی نشان داده شد و تقریبا بازتاب این بود که همه می گفتند ما با الفضل خودمان را منطبق با تصور و تخیل خود در این تصاویر دیدیم. در نتیجه فکر می کنم در این حوزه تجربه خیلی خوبی کردیم. البته هنوز امکان پخش این صحنه ها وجود دارد و من امیدوارم این صحنه ها پخش شود.
به گزارش خبرگزاری سینمای ایران، میرباقری درخصوص استدلال علمایی که مخالف نمایش چهره حضرت اباالفضل(ع) در مختارنامه بودند نیز گفت: سال گذشته حرکتی از سوی یکی از مراجع آغاز و به انتشار اطلاعیه ای منتشر شد که من تعجب کردم. معمولا اظهار نظر در حوزه فقاهت خیلی یقین و اطمینان می خواهد و بر مبنای شنیدن نمی شود اظهار نظر کرد حال آنکه این مرجع محترم این صحنه را ندیده و صرفا بر اساس شنیده ها درخصوص آن اظهار نظر کرده بودند. یکبار هم دراین خصوص با رییس سازمان صدا و سیما صحبت کردم و گفتم فقه شیعه تا درخصوص چیزی به یقین نرسد اظهار نظر نمی کند و در آخر اظهار نظر هم می گوید(الله اعلم) اما این نوع اظهار که در خصوص حضور حضرت اباالفضل(ع) در مختارنامه صورت گرفت برایم حیرت آور بود و البته دلم سوخت چون برخی از اعتقادهایم را خط خطی کرد.
با مدیر شبکه یک به جمع بندی رسیدیم
کارگردان سریال مختارنامه در ادامه درخصوص حذف برخی دیالوگ ها از سریال مختارنامه گفت: ما قبل از پخش این بستر را فراهم کردیم و با مدیر شبکه یک مذاکرات خیلی جدی کردیم و به یک جمع بندی رسیدیم که تصمیم ها قبل از پخش باید گرفته شود و اگر در طول پخش بخواهیم این نوع تصمیم گیری ها را انجام دهیم به کار لطمه می خورد و باید فرصتی باشد تا ساختار لطمه نخورد. به همین دلیل قبل از پخش، سریال را آقای فرجی مدیر شبکه یک سیما دیدیم و بارها دربارهآن صحبت کردیم. گاهی اوقات دوستان نگران بودند که برخی از صحنه های مختارنامه تبعاتی داشته باشد اما وقتی استدلال های مرا می شنیدند مجاب می شدند.
میرباقری همچنین در ادامه در خصوص فعالیت بعدی خود اضافه کرد: اصلا علاقه ای ندارم برای تلویزیون کار کنم مگر اینکه در شرایطی مجبور شوم و یا شرایط خاصی پیش بیاید. البته یکی از خصلت های من این است که بعد از انجام هر کاری مدتی صبر می کنم و به آن فکر می کنم و به همین دلیل تصمیم ندارم به سرعت پس از مختارنامه کار جدیدی را آغاز کنم.
انتقاد میرباقری از شرایط روز
در ادامه این برنامه شهیدی فرد ازمیرباقری پرسید: آیا روایت قصه مختار بهانه ای برای میرباقری است تا حرف هایی که متناسب با روز است را بیان کند؟ میرباقری در پاسخ به این سوال گفت: اعتقادم این است که اگر بخواهیم با تاریخ معاصر ارتباط برقرار کنیم مبنایش خیال است. در تاریخ همیشه تناقض هست اما اگر موضوعی این بضاعت را نداشته باشد که جوری ساخته شود که به درد امروز بخورد اصلا به سراغ آن نمی روم. در مختارنامه این بضاعت بود که تاریخ معاصر خودمان را که در آن زندگی کردیم ورق بزنم. من اصلا به بازسازی بی روح و خشک تاریخ علاقه ای ندارم.
کارگردان سریال های امام علی(ع) ورعنا در ادامه تاکید کرد: من انقلاب اسلامی و ایران را دوست دارم و به شدت نگرانهستم. اتفاق هایی دارد می افتد که مرا نگران کرده است. از مجموعه رعنا این اتفاقافتاد. گاهی باید به سیاست مدارهایمان ضربه بزنیم و غبار آنها را بیرون بریزیم. مادر حال حاضر باید از همه مفاهیم اعتقادی و باوری خود مراقبت کنیم و باید به اینسوال پاسخ دهیم مسوول این همه مشکلاتی که در جامعه بروز یافته کیست؟ چرا به اندازهکافی درنگ و برنامه ریزی نکردیم که امروز با این چالش ها مواجه شدیم؟
وی همچنین درخصوص محافظه کاری درروایت قصه مختارنامه نیز گفت: کار و حرفه ما این اتفاق را برنمی تابد. اگر کاری نتواند با مفاهیم مهم برخورد کند محکوم به شکست است. ما همیشه به نقد احتیاج داریم و باید عملکرد را زیر ذره بین قرار دهیم و در جهت رفع کمبودها تلاش کنیم. بهرحال این نیت من بوده است.
انتهای پیام/ ر ا/ ع ک
ارسال نظر