«غلامرضا منتظمی» مدیر عامل و دبیر اجرایی کنفرانس بین المللی افق نو در گفتگو با خبرنگار سینماپرس ضمن تبیین وضعیت موجود و شرایط عمومی منطقه بیان داشت: ما در حال حاضر با پدیدهای به نام اسرائیل و در واقع جناح صهیونیستی غرب مواجه هستیم. این نبرد، به نوعی مسئلهای سرنوشتساز است؛ یعنی در این شرایط، تاریخ تشیع، تاریخ اهل بیت و تاریخ ایران همگی در حال تعیین تکلیف هستند. در این موقعیت، دو میدان مشخص جنگ وجود دارد که به وضوح در دسترس است.
وی خاطر نشان کرد: اگر سقوط سوریه به ما نیاموزد که کجا ایستادهایم، باید بدانیم که در داخل کشور نیز تهدیدات جدی داریم. نهادهای فرهنگی و هنری که در ظرفیتهای جنگ نرم قرار دارند باید متوجه این موضوع شوند.
کارشناس مطالعات صهیونیسم در آمریکا و اروپا خطر جنگ رسانه ای را یادآور شد و در این زمینه اظهار کرد: اگر این نهادها به این واقعیت پی نبرند که در سوریه ما در میدان نظامی شکست نخوردیم بلکه در میدان نرم و امنیتی ضربه خوردیم، شرایط مشابهی در داخل کشور پیش خواهد آمد. بنابراین، اگر این نهادها متوجه نشوند که باید آرایش جنگی به خود بگیرند و دیگر به روال روتین گذشته عمل نکنند، ممکن است با تهدیدات بیسابقهای مواجه شویم.
وی با بیان اینکه امروز دیگر مجاهدات در میدان جنگ کلاسیک نیست و دشمنان ما از سقوط سوریه انگیزه بیشتری پیدا کردهاند و برای مقابله با ایران و محور مقاومت، هزینههای بسیار بیشتری خواهند پرداخت تصریح کرد: اگر وزارتخانهها، شورای عالی انقلاب فرهنگی و نهادهای مختلف فرهنگی کشور نتوانند این تهدیدات را درک کنند، مسئولیت مستقیم شکستها و آسیبهایی که به کشور وارد میشود بر عهده آنها خواهد بود.
دیپلمات سابق جمهوری اسلامی ایران در فرانسه افزود: در این مقطع حساس، ما نیاز به طراحی راهبردهای جدید و اتخاذ تصمیمات جدی داریم. اگر این نهادها به تغییرات ضروری درک و عمل نکنند، مسئول مستقیم آسیبها و تهدیداتی خواهند بود که به کشور وارد میشود.
این فعال فرهنگی در انتقاد عملکرد نهادهای فرهنگی بیان کرد: به نظر میرسد که نهادهای فرهنگی هنوز به اهمیت این پروندههای بزرگ امنیتی و تاریخی توجه نکردهاند. اتفاقاتی همچون چالشهای اخلاقی و انقلاب جنسی در داخل کشور، که در واقع تهدیدات جدی برای هویت فرهنگی ما به شمار میروند، نادیده گرفته میشوند. اگر این نهادها همچنان به همان روال گذشته ادامه دهند، همانطور که در سریلانکا شاهد بودیم، وضعیت مشابهی در کشور ما هم رخ خواهد داد.
منتظمی در پایان گفت و گو خاطرنشان کرد: باید این نهادها فوراً متوجه شوند که عملکردی شایسته شرایط جنگ نرم و تهدیدات فرهنگی نیاز است. اگر آنچه حاج قاسم در میدان نظامی انجام داد، در عرصه فرهنگ، هنر، رسانه و جنگ نرم تکرار نشود، مسئولیت مستقیم شکستها، خسارتها و ضربات مهلکی که به کشور وارد خواهد شد، بر عهده این نهادها خواهد بود.
ارسال نظر