جمعه ۱۱ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۰

انتقاد شدید شبکه پنج:

سریال های ماه رمضان امسال، گرته برداری از عرفان غیر اسلامی و هالیوودی است

سریال رمضان 90

شبکه پنج سیما در اقدامی بی سابقه با درج مطلبی انتقادی که بر روی سایت خود منتشر کرده، ضمن تعریف و تمجید از سریال «سه دونگ سه دونگ» به انتقاد شدید از سریال های «سی امین روز»،«سقوط یک فرشته» و «پنج کیلومتر تا بهشت» پرداخته و نوشته است: « می توان با قاطعیت گفت که هیچ یک از این سریال های امسال در محتوای خود آموزه های اسلامی را در خصوص مفاهیمی همچون فرشته، شیطان وروح مبنا و محور قرار نداده اند و ارواح سرگردان و شیطان و فرشته شان گرته برداری از فیلم های هالیودی و عرفان غیر اسلامی است».

به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری سینمای ایران، در مطلبی که در تاریخ 8 شهریور ماه به قلم « ماهور شهرزاد» بر روی پایگاه خبری خود منتشر کرده، نوشته است:« از مجموع چهار سریالی که این شب ها میهمان خانه روزه داران است سه سریال ( سقوط یک فرشته، سی امین روز، پنج کیلومتر تا بهشت) موضوع هایی ماورایی را دستمایه قرار داده اند و این یعنی 75% سریالها مشغول روح و شیطان و جن و پری هستند».

در ادامه این مطلب می خوانیم:« نکته قابل تامل آنست که هرچند به ادعای سازندگان این سریال ها، موضوعات مطرح شده در آنها رنگ و بوی دینی دارد اما با دقت نظر در محتوا و مضمون آنها می توان با قاطعیت گفت که هیچ یک از این سریال ها در محتوای خود آموزه های اسلامی را در خصوص مفاهیمی همچون فرشته ، شیطان وروح مبنا و محور قرار نداده اند و ارواح سرگردان و شیطان و فرشته اشان گرته برداری از فیلم های هالیودی و عرفان غیر اسلامی است».

نویسنده در ادامه مطلب به تعریف و تمجید از سریال شبکه پنج سیما پرداخته و می نویسد:« دراین میان تنها سریال سه دونگ ، سه دونگ است که تا حدودی استثناء است . این سریال در لایه های محتوایی خود مفاهیمی را طرح کرده است که برخاسته از فرهنگ دینی و آموزه های ملی ماست و برای بینندگان آشناست. موضوعاتی همچون خانواده وجایگاه آن، روابط میان والدین و فرزندان، ترویج ازدواج زود هنگام، احترام به سنت ها، اهمیت کسب روزی حلال،نان و قداست آن در فرهنگ اسلامی- ایرانی و.... از جمله مفاهیمی است که رنگ و بویی اینجایی دارد و لاجرم به مذاق تماشاگر خوش می آید. همچنین فاصله گرفتن سریال از نمایش زندگی اقشار مرفه وعدم ترویج تجمل گرایی و اشرافی گری که در سه سریال دیگر به وفور دیده می شود و نیز توجه به زندگی اقشار متوسط جامعه که بدنه اصلی اجتماع امروزین ما را شکل داده اند نیز از نکات مثبتی است که در محتوای این مجموعه تلویزیونی قابل اشاره است».

البته نویسنده کمی انصاف به خرج داده و در ادامه نوشته است:« اشکال این سریال البته آنست که در پاره ای از مواقع پیام های خودرا به مستقیم ترین و گُل درشت ترین حالت ممکن بیان می کندکه کمی بد سلیقگی است وشکل نصیحت های بزرگترهای همه چیزدان را پیدا می کند که بالطبع به مذاق نسل جوانتر که میانه ایی با نصیحت و پند و اندرز مستقیم ندارد خوش نمی آید. با این وجود و علی رغم برخی ضعف ها که در ساختار این سریال وجود دارد و قابل کتمان نیست توجه این سریال به پیام های اخلاقی و اجتماعی متناسب با فرهنگ و آموزه های اینجایی در این برهوت روح بازی و ماورایی گرایی افراطی دستاورد کمی نیست و همین سادگی و بی پیرایگی باعث شده است تا در رمضانی که خبری از سریالی شش دونگ نیست بتوان به سه دونگ، سه دونگ دلخوش بود».

انتهای پیام/ ر ا/ ع ک

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.