شنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۱

خبرگزاری سینمای ایران بررسی می کند: چرا فعالیت مجریان سیما «ثبات و امنیت» ندارد؟ ـ قسمت چهارم

مسعود روشن پژوه: مهم این است به دل مخاطبان بنشینیم

مسعود روشن پژوه

مسعود روشن پژوه معتقد است حضور مجریان در برنامه‌های مختلف نشان از توانایی‌های گوناگون آن‌ها دارد و جز برخی موارد نمی‌توان شاهد حضور گروه تولید ثابت برای یک برنامه در طی سال‌ها بود.

به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری سینمای ایران، در چند سال اخیر شاهد جابجایی متعدد مجریان تلویزیونی در شبکه های مختلف بوده‌ایم. امری که شاید بتوان از آن به عنوان «خانه به دوشی مجری‌ها» یاد کرد! در حالی که ثبات مجری در یک شبکه و حضور مداوم او در یک برنامه می‌تواند هم به موفقیت آن شبکه و برنامه خاص منجر شود و هم بر اعتبار و محبوبیت مجریان بیفزاید، پس چرا این اتفاق نمی‌افتد؟

مسعود روشن پژوه که این روزها در دو شبکه یک و دو سیما برنامه در حال اجرا دارد، می گوید «مهم ترین نکته این است که مخاطب مجری را بپذیرد. همانطور که بازیگران در ژانرهای مختلفی بازی می‌کنند، یک مجری نیز می‌تواند این توانایی را داشته باشد که در زمینه‌های مختلف و برنامه‌های گوناگون اجرا داشته باشد و مهم‌ترین اصل پذیرش او توسط مخاطب است.»

وی افزود: « ممکن است مدت پخش برنامه‌ای به پایان برسد و مجری برای امرار معاش به برنامه دیگری برود. اما باید در نظر گرفت تمام تلاش همه دوستان جلب و جذب مخاطب است و این امر را رسالت کار خود می‌دانند تا با وجود هجمه رسانه‌ای که وجود دارد، بیننده را پای برنامه تلویزیون داخلی نگه دارند.»
مجری برنامه با سابقه «مسابقه محله» تصریح کرد: «البته منظورم این نیست که اگر کسی با سابقه من یکدفعه اجرای برنامه سیاسی را برعهده بگیرد کار درستی کرده است. یا مجری بدون آگاهی و سابقه‌ای به برنامه تخصصی ورزشی برود یا برنامه اقتصاد اجرا کند. اما اینکه یک مجری با فاصله کوتاهی از یک برنامه به برنامه دیگر برود باعث می‌شود مخاطب در برنامه تازه هم با او ارتباط برقرار کند.»

روشن پژوه با اشاره به تغییرات مدیریتی سازمان صدا و سیما اظهار کرد: «مثلا می‌بینیم که مدیر فعلی شبکه‌مان پیشتر مدیر شبکه دیگری بوده است یا مدیر گروه کودک، همین سمت را در شبکه دیگری داشته است و این جابجایی‌ها اصلا آسیب زننده نیست.»

وی درباره تعویض مجری در برنامه‌ای چون «صبح بخیر ایران» بیان کرد: «این اتفاق خواه ناخواه درباره برنامه‌های صبحگاهی اتفاق می‌افتد چرا که تولید این برنامه‌ها خسته کننده بوده و به دلیل بی خوابی‌های قبل از برنامه بسیار طاقت فرسا است. همین امر نیاز به تغییر گروه تولید را ایجاد می‌کند که اشکالی هم ندارد و باعث تنوع می‌شود. مخاطب هم با گذشت مدت زمان کوتاهی با گروه جدید ارتباط برقرار می‌کنند.»

مجری برنامه «هفته به هفته» درباره موفقیت برنامه‌هایی چون «90» گفت: «نباید اجرای این برنامه را برای مثال با «تهران 20» مقایسه کنید. چرا که ژانر متفاوتی دارد. این برنامه به ریشه یابی ورزش می پردازد و علی رغم حساسیت‌ها از آنجایی که دغدغه جوانان به حساب می‌آید، ممیزی کمتری برایش قائل می‌شوند به این ترتیب به بخشی از خواسته‌ها و هیجان طلبی نسل جوان پاسخ داده می‌شود.»

وی در پایان گفت: «اما در «تهران 20» با فضای سیاسی و اجتماعی آن نمی‌توان انتظار حضور شخصی ثابت و ماجراهای جنجالی را داشت.»

انتهای پیام/ م ع ـ ر ا

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.