سیدعرفان فاطمی/ پُرواضح است که یکی از کارکردهای «جشنواره فیلم فجر» نقشپذیری آن در مقام «ویترین سینمای ایران» است. ویترینی که حالا پس از یک دهه غفلت، ظاهرا قرار است دوباره سامان یابد و باردیگر مخاطبان «جشنواره فیلم فجر» را با طیف متنوع و متکثری از آثار سینمایی در کنار حضور نمایندگان نسلهای مختلف و رقابت فیلمسازان جوان و پیشکسوت مواجه ساخته و «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» را از یک دورهمی محدود و قبیلگی به یک رویداد مهم سینمایی مبدل سازد. رویدادی که حالا وعده اولیه دبیر خود «منوچهر شاهسواری» را مبنی بر عرضه «آینه تمامنمای سینمای ایران»، تا حدودی محقق ساخته و در گام نخست و پیش از اعلام اسامی و تعداد آثار راهیافته به «بخش خارج از مسابقه» یا همان «بخش نمایشهای ویژه»، رسما پذیرای ۳۷ اثر بلند سینمایی شده است. آثاری که قرار است از روز «جمعه ۱۲ بهمنماه» در «کاخ جشنواره» به نمایش در بیایند و از این جهت در ادامه به معرفی مختصر آنها مبتنی بر جدول اکران در محل «برج میلاد» خواهیم پرداخت:
۰۱/ فیلم سینمایی «صیاد»
«صیاد» عنوان یکی از فیلمهای سینمایی حاضر در «بخش مسابقه سینمای ایران» است که حالا قرار است روز جمعه ۱۲ بهمن به عنوان نخستین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر»، در سئانس ابتدایی «کاخ جشنواره» و در محل «برج میلاد» به نمایش در بیاید. اثری به کارگردانی «جواد افشار» و تهیهکنندگی «محمدرضا شفیعی» است که «حسین ترابنژاد» نویسندگی آن را عهدهدار بوده و علی سرابی، مارال بنیآدم، هومن برقنورد، نادر سلیمانی، محمدرضا هدایتی، ایوب آقاخانی، خیام وقار کاشانی، حامد شیخی، رز رضوی ترکیب اصلی بازیگران این اثر سینمایی را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «صیاد» اگر چه در ابتدا قرار بود تا در قالب یک سریال به روایت زندگی امیر سپهبد شهید «علی صیاد شیرازی» بپردازد، اما حالا بعد از گذشت چند سال، سرانجام با بودجه «بنیاد شهید انقلاب اسلامی» و سرمایهگذاری «بنیاد سینمایی فارابی» به صورت اثری سینمایی ساخته شده است. اثری که از حمایت کامل «سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی» برخوردار بوده و حالا باید دید که آیا چنین نظارت و اشرافی توانسته به یک بیوگرافی موفق از «فرماندهان ارشد نظامی جمهوری اسلامی» مبدل شود یا نه!
همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «صیاد» عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: داوود محمدی، مدیر صدابرداری: فرشید احمدی، طراح چهره پردازی: شهرام خلج، طراح صحنه و لباس: محمدرضا شجاعی، صداگذار: امین شریفی، تدوین: خشایار موحدیان/ الهه ایزدی، طراح جلوه های بصری: امیر ولی خانی، طراح جلوه های میدانی: حمید رسولیان، آهنگساز: مسعود سخاوت دوست، دستیار کارگردان و برنامهریز: علیرضا ناصربخت، مدیرتولید: سامان شعشعه، مدیر تدارکات: سعید رضوی، عکاس: علی نیک رفتار و مجری طرح: موسسه فرهنگی هنری صاد.
۰۲/ فیلم سینمایی «بازی خونی»
فیلم سینمایی «بازی خونی» به کارگردانی «حسین میرزا محمدی» و تهیهکنندگی «سعید پروینی» دومین اثری میباشد که در روز جمعه ۱۲ بهمن، به عنوان نخستین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته میشود. اثری به نویسندگی «مسعود هاشمینژاد» که در «بخش مسابقه سینمای ایران» حضور یافته و ارسطو خوشرزم، سارا حاتمی، پیام احمدینیا، مهیار شاپوری، مهدی پتکی، مجید آقاکریمی، لیندا کیانی، شادی مختاری، کیسان دیباج، محمدصادق برقعی، علیرضا گیلوری و محمد موحدنی ترکیب اصلی بازیگران آن را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «بازی خونی» ظاهرا به سراغ تصویرسازی و روایت مقطعی از تاریخ معاصر و اتفاقات اوایل انقلاب رفته و مانند فیلم سینمایی «ماهی سیاه کوچولو» سعی دارد تا ماجرای استقرار «اتحادیه کمونیستهای ایران» در «جنگلهای آمل» و اطراف آن که به منظور خلق یک انقلاب دیگر در سال ۱۳۶۰ هجریشمسی صورت پذیرفت را به عنوان بهانه و دستمایه داستان گویی خود سازد و در نهایت مخاطبان خود را با یک درام معمایی به مانند فیلم سینمایی «کت چرمی» مواجه نماید.
البته به غیر از اعلام فهرست بازیگران فیلم سینمایی «بازی خونی» و اینکه این فیلم با سرمایه «موسسه فرهنگی هنری اندیشه شهید آوینی» ساخته شده، تقریبا هیچ اطلاعات دیگری از سایر عوامل و بالاخص عوامل فنی آن در دسترس نیست و همچنان برای معرفی ترکیب عوامل تولیداین اثر باید منتظر تیتراژ پایانی فیلم سینمایی «بازی خونی» در روز نخست از «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» ماند.
۰۳/ فیلم سینمایی «سونسوز»
«سونسوز» عنوان یکی از فیلمهای سینمایی حاضر در «بخش مسابقه سینمای ایران» است که قرار است روز جمعه ۱۲ بهمن به عنوان نخستین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر»، در سئانس سوم «کاخ جشنواره» و در محل «برج میلاد» به نمایش در بیاید. اثری به کارگردانی «رضا جمالی» و تهیهکنندگی «سلمان عباسی» که خود «رضا جمالی» نویسندگی آن را عهدهدار بوده و مریم مومن، حمدالله سلیمی، بهروز اللهوردیزاده، صفت آهاری و ناصر محبی ترکیب اصلی بازیگران این اثر سینمایی را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «سونسوز» یک کمدی اجتماعی است که به زبان ترکی و زیرنویس فارسی تولید شده و روایت داستانی آن حول محور مستندسازی میچرخد که چند دهه قبل به روستای کوچکی از توابع استان اردبیل میرود و مستندی درباره عقیم بودن زنان آنجا میسازد.
همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «سونسوز» عبارتند از: فیلمبردار: عبدالله شکری، چهرهپرداز: رحیم پرواسی، طراح صحنه: رسول علیزاده، تدوین: امیر اطمینان و هما ولیزاده، آهنگساز: علی مغازیی.
۰۴/ فیلم سینمایی «داد»
فیلم سینمایی «داد» به کارگردانی «ابوالفضل جلیلی» و تهیهکنندگی خود او در کنار «سید امیر سیدزاده» چهارمین اثری میباشد که در روز جمعه ۱۲ بهمن، به عنوان نخستین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته میشود. اثری به نویسندگی خود «ابوالفضل جلیلی» که در «بخش مسابقه سینمای ایران» حضور یافته و ابوالفضل سلیمی، کاوه دارابی، مسعود امین ناجی، شهابالدین طباطبایی، مهدی ملکی و حسین میرزائیان ترکیب اصلی بازیگران آن را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «داد» با وجود همراهی تهیهکننده شناخته شدهای همچون «سید امیر سیدزاده» ، به احتمال زیاد همچون دیگر آثار تولید شده توسط کارگردان خود، یک فیلم تجربی کم هزینه و در فضاهای محدود و بسته است. زیرا یکی از مولفههای اصلی کارگردانی «داد» این است که فیلمهای کم خرج تولید میکند. فیلمهایی که بتوانند بدون هر گونه چشمداشتی برای حضور در گیشه سینماهای ایران، به صورت تمام و کمال متوجه حضور در جشنوارههای خارجی و باب میل این جشنوارهها ساخته شوند. کارگردانی که تقریبا تمایلی به اکران آثار خود در ایران و بازگشت سرمایه تولید آثار خود ندارد و آخرین حضوراش در «جشنواره فیلم فجر» به سال ۱۳۷۹ هجریشمسی بر میگردد و همواره سعی داشته تا عدم اکران و حتی توقیف آثارش در ایران را به عنوان برندی برای خود محفوظ دارد و خود را به عنوان رکوردار فیلمهای توقیفی و اکران نشده معرفی نماید.
البته به غیر از خود «ابوالفضل جلیلی» که در مقام تهیه کننده و نویسنده و کارگردان و فیلمبردار و تدوینگر فیلم سینمایی «داد» چند نفر دیگر نیز به عنوان سایر عوامل این اثر نامشان در تیتراژ به نمایش گذاشته خواهد شد که عبارتند از: دستیار کارگردان و صدابردار: حسین نوابی، مدیر تولید: مریم اشرفی، صداگذاری و میکس: میلاد جلیلی، دی، سی، پی و مسترینگ: مهرداد سلیمانی.
۰۵/ فیلم سینمایی «ترک عمیق»
«ترک عمیق» عنوان یکی از فیلمهای سینمایی حاضر در «بخش مسابقه سینمای ایران» است که حالا قرار است روز شنبه ۱۳ بهمن به عنوان دومین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر»، در سئانس ابتدایی «کاخ جشنواره» و در محل «برج میلاد» به نمایش در بیاید. اثری به کارگردانی «آرمان زرینکوب» و تهیهکنندگی «محسن چگینی» که خود «آرمان زرینکوب» نویسندگی آن را عهدهدار بوده و رضا بابک، بابک انصاری، حمید رشید و گلچهره سجادیه ترکیب اصلی بازیگران این اثر سینمایی را تشکیل میدهند.
پس اگر چه در سالهای اخیر موجی از تهیه کنندگان سینمای ایران به صرافت کارگردانی در سینما افتادهاند و از «حامد عنقا» تا «سعید ملکان» سعی کردند تا به این روش خود را از قید و بند وابستگی و مواجهه در سایه فرد دیگری به عنوان «کارگردان» نجات دهند و ...؛ اما این اتفاق در مورد تهیهکننده سریال «ستایش» به عنوان کارگردان فیلم سینمایی «ترک عمیق» از ویژگیهای خاصی برخوردار است و این تهیهکننده مجموعههای تلویزیونی نه تنها تهیهکنندگی فیلم اجتماعی خود را عهده دار نشده، بلکه نخستین تجربه کارگردانی خود را با حضور یک تهیهکننده کمدیساز رقم زده است. البته این تمام حاشیههای فیلم سینمایی «ترک عمیق» نیست و این اثر سینمایی بر خلاف «قوانین جشنواره فیلم فجر» نخستین نمایش خود را در جشنوارههای خارجی انجام داده و پس از یک دوره جهانگردی و حضور در «جشنواره فیلم بارسلون» و «جشنواره فیلم داکا» و ... حالا در «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» مورد پذیرش قرار گرفته است. اثری که در اصل نمایش و حضورش در «جشنواره فجر» تردیدی نیست، اما میتوانست برای رفع این اشکال قانونی در «بخش خارج از مسابقه» یا همان «بخش نمایشهای ویژه» به نمایش گذاشته شود.
همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «ترک عمیق» عبارتند از: مدیر فیلم برداری: محمد آلادپوش، موسیقی متن: پیمان یزدانیان، تدوین: مهدی حسینیوند، طراح صحنه و لباس: مجید لیلاجی، طراح چهره پردازی: شهرام خلج، صدابردار: مازیار شیخ، محبوبی طراح و ترکیب صدا حسین ابوالصدق، مدیر تولید: رضا نوروزی، عکاس: مجید خمسه، مدیر برنامهریزی: مجید کرباسیان و مجری طرح: حامد خاکدامن.
۰۶/ انیمیشن سینمایی «افسانه سپهر»
انیمیشن سینمایی «افسانه سپهر» به کارگردانی مشترک «عماد رحمانی» و «مهرداد محرابی» و تهیهکنندگی «مهدی جعفری جوزانی» دومین اثری میباشد که در روز جمعه ۱۲ بهمن، به عنوان دومین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته میشود. انیمیشنی به نویسندگی «مسعود هاشمینژاد» که در «بخش پویانمایی» حضور یافته است.
انیمیشن سینمایی «افسانه سپهر» که سال گذشته با انیمیشن سینمایی «شمشیر و اندوه» در «چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر» حضور داشت، حالا با استفاده از همان فناوری استفاده شده در «شمشیر و اندوه» به سراغ روایت شخصیتی به نام «سپهر» رفته و با بهرهگیری از «فناوری اسکن انسانی» مخاطب سینمایی خود را با سفر حماسی و قهرمانانه شخصیت اصلی خود مواجه میسازد.
البته به غیر از اعلام حضور «کاظم صیاحی» در ترکیب اصلی صداپیشگان انیمیشن سینمایی «افسانه سپهر» و اینکه این فیلم با سرمایه «کارخانه صنایع سرگرمی مهوا» ساخته شده، تقریبا هیچ اطلاعات دیگری از سایر عوامل و بالاخص عوامل فنی آن در دسترس نیست و همچنان برای معرفی ترکیب عوامل تولیداین اثر باید منتظر تیتراژ پایانی انیمیشن سینمایی «افسانه سپهر» در روز دوم از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» ماند.
۰۷/ فیلم سینمایی «زمانی در ابدیت»
«زمانی در ابدیت» عنوان یکی از فیلمهای سینمایی حاضر در «بخش مسابقه سینمای ایران» است که حالا قرار است روز شنبه ۱۳ بهمن به عنوان دومین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر»، در سئانس سوم «کاخ جشنواره» و در محل «برج میلاد» به نمایش در بیاید. اثری به کارگردانی «مهدی نوروزیان» و تهیهکنندگی «نیکی کریمی» که جمعی چهار نفره و مشتمل بر خود «مهدی نوروزیان» در کنار «علی اصغری» ، «سپیده قربانی» و «مهراوه نوری» نویسندگی آن را عهدهدار بوده و لیلا حاتمی، بابک حمیدیان، نوید پورفرج، عباس غزالی و مرحوم بیتا فرهی ترکیب اصلی بازیگران این اثر سینمایی را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «زمانی در ابدیت» نخستین تجربه کارگردانی یک ایرانی تبار مقیم خارج از کشور است که از سن ۱۶ سالگی در انگلیس زندگی کرده و حالا با عبور از ۶۰ سالگی به ایران آمده و نخستین فیلم بلند سینمایی خود را به سبک اجتماعی و با داستان رازآلود به تهیهکنندگی «نیکی کریمی» تولید کرده است. اثری بحث برانگیز که در مسیر تولید با حواشی زیادی از جمله بروز اختلاف شدید میان «تهیه کننده» با «کارگردان» و مراجعه طرفین به «شورای اختلاف خانه سینما» روبرو شد. البته بروز این دعوا و اختلاف شدید تمام حاشیههای فیلم سینمایی «زمانی در ابدیت» نبود و این اثر سینمایی بر خلاف «قوانین جشنواره فیلم فجر» حالا در شرایطی مورد پذیرش «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» قرار گرفت که بیش از دو سال از تولید آن میگذرد و این در حالی است که بر طبق «آئیین نامه جشنواره فیلم فجر» تنها آثاری حق شرکت در «بخش مسابقه سینمای ایران» را دارند که بیش از یک سال از تاریخ پایان تولیدشان عبور نکرده باشد! اثری که لازم بود تا با وساطت دبیر جشنواره در «بخش نمایشهای ویژه» حضور و اکراناش در فرایند «جشنواره چهل و سوم» صورت پذیرد.
همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «زمانی در ابدیت» عبارتند از: مجری طرح: سعید پاکستانی، مدیران تولید: سعید هاشمی، مرجان افشینمنش، مدیر فیلمبرداری: مسعود سلامی، دستیار کارگردان و برنامهریزی: ایمان توکلی، منشی صحنه: غزل رشیدی، تدوین: حمید نجفیراد، صداگذار: علیرضا علویان، طراح چهرهپردازی: افروز بوجاریا - مرتضی سعیدی، طراح لباس: نازنین توسلی، طراح صحنه: سیامک کارینژاد، صدابردار: رشید دانشمند، انتخاب بازیگر: رضا سخایی، مدیر تدارکات: رسول حسینی - هومن پیغمبرزاده، جلوههای ویژه میدانی: آرش آقابیک، جلوههای ویژه بصری: حسن نجفی، موسیقی متن: پیام آزادی، مدیر رسانهای: فرنوش آباء، فیلمبردار پشت صحنه:حامد مقدسی، عکاس: علی نیکرفتار.
۰۸/ فیلم سینمایی «آنتیک»
فیلم سینمایی «آنتیک» به کارگردانی «هادی نائیجی» و تهیهکنندگی «محمود بابایی» چهارمین اثری میباشد که در روز شنبه ۱۳ بهمن، به عنوان دومین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته میشود. اثری ظاهرا به نویسندگی خود «هادی نائیجی» که در «بخش مسابقه سینمای ایران» حضور یافته و پژمان جمشیدی، بیژن بنفشهخواه، ستاره پسیانی، غلامرضا نیکخواه، امیر نوروزی، آناهیتا افشار و فرزین محدث ترکیب اصلی بازیگران آن را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «آنتیک» را میتواند یکی از بحث برانگیزترین فیلمهای حاضر در جشنواره امسال فجر قلمداد نمود. یک کمدی تاریخی با موضوعی متفاوت و با محتوایی خاص که در ابتدا قرار بود یکی از سوژه های ملتهب در دهه شصت را روایت کند اما به دلیل همین محتوای بحث برانگیز به دوران قبل از انقلاب منتقل شد.
البته به غیر اعلام فهرست بازیگران فیلم سینمایی «آنتیک» و اینکه این فیلم پس از عضویت «هادی نائیجی» در «شوراهای پروانه ساخت و نمایش سازمان سینمایی» مجوز نمایش گرفته، تقریبا هیچ اطلاعات دیگری از سایر عوامل و بالاخص عوامل فنی آن در دسترس نیست و همچنان برای معرفی ترکیب عوامل تولیداین اثر باید منتظر تیتراژ پایانی فیلم سینمایی «آنتیک» در روز دوم از «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» ماند.
۰۹/ فیلم سینمایی «رها»
«رها» عنوان یکی از فیلمهای سینمایی حاضر در «بخش مسابقه سینمای ایران» است که حالا قرار است روز یکشنبه ۱۴ بهمن به عنوان سومین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر»، در سئانس ابتدایی «کاخ جشنواره» و در محل «برج میلاد» به نمایش در بیاید. اثری به کارگردانی «حسام فرهمند» و تهیهکنندگی «سعید خانی» که «محمد علی حسینی» نویسندگی آن را عهدهدار بوده و شهاب حسینی، غزل شاکری، ضحا اسماعیلی و آرمان میرزایی ترکیب اصلی بازیگران این اثر سینمایی را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «رها» نخستین تجربه کارگردانی یک اثر بلند سینمایی توسط «حسام فرهمند» است که در ژانر اجتماعی تولید شده و توانسته «شهاب حسینی» را پس از چندین سال غیبت و عدم حضور در «جشنواره فیلم فجر» به عنوان «بازیگر» در این رویداد مهم سینمایی حاضر کند.
همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «رها» عبارتند از: مشاور کارگردان: مرضیه برومند، مدیر فیلمبرداری: روزبه رایگا، طراح، صحنه و دکور: رسول علیزاده، مدیر هنری: محمدحسین هوشمندی، طراح لباس: آرام موسوی، طراح گریم: هادی هاشمی، صدابردار: حامد صمدزاده، مدیر تولید: شهرام شاهرخ، برنامهریز: مهنوش فرهمند، دستیار اول کارگردان: امید طاهری، دستیار اول فیلمبردار: هاشم درزی، عکاس: ایران انتظام، جانشین تولید: رامین گودرزی، مدیر تدارکات: میثم هرندی، جلوههای ویژه میدانی: آرش آقابیک، طراح بدلکاری: امیر بدری.
۱۰/ فیلم سینمایی «بچه مردم»
فیلم سینمایی «بچه مردم» به کارگردانی «محمود کریمی» و تهیهکنندگی «سیدعلی احمدی» دومین اثری میباشد که در روز یکشنبه ۱۴ بهمن، به عنوان سومین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته میشود. اثری به نویسندگی مشترک خود «محمود کریمی» با «فائزه یارمحمدی» که در «بخش مسابقه سینمای ایران» حضور یافته و گوهر خیراندیش، رضا کیانیان، حسن معجونی، بهروز شعیبی، سیامک صفری، سیاوش چراغیپور، امید روحانی، زهرا داوودنژاد، سید جواد یحیوی، ونوس کانلی، کامبیز امینی، سیامک ادیب، زری کریمی، مهبد جهاننوش، احسان احمدی، فرزین فلسفین، ایلیا یعقوبی و سیاوش جامع ترکیب اصلی بازیگران آن را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «بچه مردم» نخستین تجربه «محمود کریمی» به عنوان یک مستندساز در جایگاه کارگردانی فیلم بلند سینمایی است. فردی که بیش از هر چیز با آیتم ساز برنامه «خندوانه» و کارگردانی پشت صحنه این برنامه تلویزیونی صدایاش توسط مخاطبان رسانه ملی شندیده شد و به شهرت رسید و حالا با همراهی تهیهکننده همان برنامه «خندوانه» و همچنین با سرمایه گذاری «موسسه خیریه بهشت امام رضا» موفق به تولید فیلم سینمایی «بچه مردم» تولید شده است. همان موسسهای که به واسطه «تبلیغ در برنامه خندوانه» حسابی معروف شد و جالب آن است که از روابط خاصی با «محمدباقر قالیباف» برخوردار است!
همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «بچه مردم» عبارتند از: مشاور فیلمنامه: مسعود مددی، دستیار اول کارگردان: فاطمه آهی و علی جودی، برنامهریز: سیدرسول حسینی و علی جودی، منشی صحنه: مریم محمدی، طراح جلوههای ویژه بصری: حسن ایزدی، مدیر صدابرداری، صداگذاری و میکس: پرویز آبنار، طراح لباس: نازنین خزاعی، طراح گریم: احسان روناسی، طراح صحنه: بابک کریمی طاری، مدیر تولید: فواد بوربور، انتخاب بازیگر و بازیگردان: علی صلاحی، آهنگساز: کریستف رضاعی، تدوین: عماد خدابخش، مدیر فیلمبرداری: میلاد پرتوی، مشاور رسانهای: مریم قربانینیا، عکاس: زهرا مصفّا و باران انوری، مجری طرح: استودیو اِستوا، به اهتمام و سرمایهگذاری: یوسف اصلانی.
۱۱/ فیلم سینمایی «اسفند»
«اسفند» عنوان یکی از فیلمهای سینمایی حاضر در «بخش مسابقه سینمای ایران» است که حالا قرار است روز یکشنبه ۱۴ بهمن به عنوان سومین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر»، در سئانس سوم «کاخ جشنواره» و در محل «برج میلاد» به نمایش در بیاید. اثری به کارگردانی «دانش اقباشاوی» و تهیهکنندگی مرحوم «جلیل شعبانی» و پس از ایشان «مهاجر توحیدپرست» که خود «دانش اقباشاوی» نویسندگی آن را عهدهدار بوده و محمدرضا مسعودی، مهدی زمینپرداز، سعید آل بوعبادی، خیام وقار کاشانی، محمدرضا عقدائی یزدی، یاسین مسعودی، محمد عسگری، جلال باوی، طاهر نیک آزاد، مهدی فتحی و نیما جمالی ترکیب اصلی بازیگران این اثر سینمایی را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «اسفند» تازه ترین محصول سینمایی «سازمان هنری رسانهای اوج» که مراحل طولانی تولید و پس تولید خود را طی کرده و یکی از آخرین دستپختهای دوران مدیریت بحث برانگیز «احسان محمد حسنی» محسوب میشود. فیلمی که به سراغ ترسیم پرتره یکی از شخصیتهای برجسته دفاع مقدس، یعنی «شهید علی هاشمی» رفته و نقش کلیدی ایشان را به عنوان «فرماندهی قرارگاه نصرت» را در مقطع حساس و حیاتی «عملیات خیبر» روایت میکند. عملیاتی کم نظیر در طول تاریخ هشت سال دفاع مقدس که بسیاری از فرماندهان برجسته سپاه پاسداران از جمله «ابراهیم همت»، «حمید باکری»، «اکبر زجاجی» و «مرتضی یاغچیان» و ... در فرایند آن به «شهادت» رسیدند و چهرههایی نظیر «حسین خرازی» در همین عملیات مجروح و یک دستش نیز قطع گردید.
همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «اسفند» عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: سعید براتی، تدوین: اسماعیل علیزاده، آهنگساز: کارن همایونفر، مدیر صدابرداری: میثم کیامرثی، طراحی و ترکیب صدا: بهمن اردلان، اصلاح رنگ و نور: علی شعبانی و استودیو روشنا، طراح گریم: محسن ملکی، طراح صحنه و لباس: داریوش پیرو، دستیار اول کارگردان: جعفر نامنی، مدیر برنامه ریزی: مجتبی خادمزاده، مدیر جلوههای ویژه بصری: فرهاد یوسفی، مدیر تولید: طاهر امانی، مدیر تبلیغات: بهنام توفیقی، عکاس: سمیه جعفری، روابط عمومی: علی سلمانزاده.
۱۲/ فیلم سینمایی «آبستن»
فیلم سینمایی «آبستن» به کارگردانی مشترک «مصطفی» و «محمد تنابنده» و تهیهکنندگی «جلال تیموری» چهارمین اثری میباشد که در روز یکشنبه ۱۴ بهمن، به عنوان سومین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته میشود. اثری به نویسندگی «محمد تنابنده» که در «بخش مسابقه سینمای ایران» حضور یافته و عباس غزالی، سوگل خلیق، توماج دانش بهزادی، رها خدایاری، مجتبی شفیعی، تیما تقیزاده، عماد درویش و ملیسا چوپانی ترکیب اصلی بازیگران آن را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «آبستن» یک «سکانس پلان طولانی» است که سوای نظر از این وجه کیفی فیلمبرداری و استفاده از تکنیک سکانس -پلان، یکی دیگر از فیلمهای متخلف این دوره از «جشنواره ملی فیلم فجر» محسوب میشود. اثری که بر خلاف «قوانین جشنواره فیلم فجر» نخستین نمایش خود را در جشنوارههای خارجی انجام داده و پس از یک دوره جهانگردی و حضور در چند جشنواره بینالمللی، حالا در «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» مورد پذیرش قرار گرفته است. خلاف قانونی که میتوانست با تدبیر دبیر جشنواره و نمایش این اثر در «بخش خارج از مسابقه» یا همان «بخش نمایشهای ویژه» صورت نپذیرد؛ اما متولیان بر گزاری این دوره از جشنواره ترجیح دادند تا این عملکرد را توجیه نموده و مدعی شوند که «جشنواره فیلم فجر» اساسا یک «جشنواره ملی» است و این قواعد به آن تعلق نمیگیرد!
البته به غیر اعلام فهرست بازیگران فیلم سینمایی «آبستن» و اینکه این فیلم احتمالا پس از عبور از فیلتر مشاوره برادر بزرگتر کارگردانان این اثر یعنی «محسن تنابنده» ساخته شده، تقریبا هیچ اطلاعات دیگری از سایر عوامل و بالاخص عوامل فنی آن در دسترس نیست و همچنان برای معرفی ترکیب عوامل تولیداین اثر باید منتظر تیتراژ پایانی فیلم سینمایی «آبستن» در روز سوم از «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» ماند.
۱۳/ فیلم سینمایی «لولی»
«لولی» عنوان یکی از فیلمهای سینمایی حاضر در «بخش مسابقه سینمای ایران» است که حالا قرار است روز دوشنبه ۱۵ بهمن به عنوان چهارمین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر»، در سئانس ابتدایی «کاخ جشنواره» و در محل «برج میلاد» به نمایش در بیاید. اثری به کارگردانی «رضا فرهمند» و تهیهکنندگی «جلیل اکبری صحت» که خود «رضا فرهمند» به همراه «امیراطهر سهیلی» نویسندگی آن را عهدهدار بوده داریوش امینی، ژیلا آلرشاد، محبوبه سلطانی، نرگس هزاره، حسن عابدی و محمد محمدی نقشآفرینی ترکیب اصلی بازیگران این اثر سینمایی را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «لولی» نخستین تجربه کارگردانی یک فیلم بلند سینمایی توسط مستندسازی باسابقه همچون «رضا فرهمند» است. مستندسازی که در ادوار اخیر «جشنواره فیلم فجر» با مستندهایی چون «زنانی با گوشوارههای باروتی» ، «نتهای مسی یک رویا» و «آزادی» در «بخش مستند جشنواره فجر» حضور داشت و حالا با استفاده از تجربههای مستندسازی، به سراغ استفاده از مهارتاش در تولید فضایی واقعگرایانه و پرتنش و ... برای تولید یک اثر سینمایی در «ژانر اجتماعی» رفته است.
همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «لولی» عبارتند از: طراح صحنه: رامین محمدیان، مشاور کارگردان: عباس رافعی، مشاور هنری و طراح چهره پردازی: سودابه خسروی، طراح لباس: شیده محمودزاده، آهنگساز: امیر محمد نظر، فیلمبردار: علی شاهیده، مجری طرح: رضا فرهمند، محسن دلیلی، صدابردار: مصطفی بهمنی، تدوین: رضا فرهمند، مصیب حنایی، صداگذار: حسن مهدوی، اصلاح رنگ: سامان مجد وفایی، پوستر، گرافیک و تیتراژ: احمد غلامی، مشاور رسانهای و روابط عمومی: محسن دلیلی.
۱۴/ انیمیشن سینمایی «ژولیت و شاه»
انیمیشن سینمایی «ژولیت و شاه» به کارگردانی «اشکان رهگذر» و تهیهکنندگی «آرمان رهگذر» دومین اثری میباشد که در روز دوشنبه ۱۵ بهمن، به عنوان چهارمین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته میشود. اثری به نویسندگی «پوریا پرتو» که در «بخش پویانمایی» حضور یافته و حامد بهداد، نصرالله مدقالچی، بهزاد عمرانی و امید نعمتی ترکیب اصلی صداپیشگان و خوانندگان این انیمیشن سینمایی را تشکیل میدهند.
انیمیشن سینمایی «ژولیت و شاه» ضمن ترکیب جذابیتهای روایتهای کلاسیک و مفاهیم نوآورانه، اثری است که بیش از هر چیز با الهام گیری از سبک تولیدات پرنسسی «والت دیزنی» تولید شده است. اثری که سوای نطر از محتوای خود، از منظر کیفی و از لحاظ فنی با استفاده از تکنیکهای نوین انیمیشنسازی، چشمنواز و جذاب، میتواند به عنوان یک انیمیشن موفق ظاهر شود.
همچنین سایر عوامل انیمیشن سینمایی «ژولیت و شاه» عبارتند از: تدوینگر: اشکان رهگذر، مدیر دوبلاژ: امین قاضی، موسیقی: عطا اخگراندوز، طراحی و ترکیب صدا: سیاوش صابری، مدیران پروژه: روزبه مظهری و آزاده محمدی، سرپرست طراحی لی اوت و بکگراند: بابک قریب، سرپرست کامپوزیت: ابوالفضل سعیدی، سرپرست انیمیشن افکت: مسعود مرادی، سرپرست انیمیت: ژیلا قناعی و بهاره خلج، روابط عمومی: زهرا نورا نجفی.
۱۵/ فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی»
«شمال از جنوب غربی» عنوان یکی از فیلمهای سینمایی حاضر در «بخش مسابقه سینمای ایران» است که حالا قرار است روز دوشنبه ۱۵ بهمن به عنوان چهارمین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر»، در سئانس سوم «کاخ جشنواره» و در محل «برج میلاد» به نمایش در بیاید. اثری به کارگردانی «حمید زرگرنژاد» و تهیهکنندگی «مهدی مددکار» که خود «حمید زرگرنژاد» در کنار «مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس» یعنی «سید محمد حسینی» و «محمدجواد اسلامی» نویسندگی آن را عهدهدار بوده و مصطفی زمانی، امیر آقایی، بهناز جعفری، مهدی زمین پرداز، هومن حاجی عبداللهی، علی دهکردی، امیررضا دلاوری، مهدی احمدی، سیامک صفری، خاطره اسدی، رضا توکلی، مجید پتکی، محمدرسول صفری، بهزاد جعفری و ویهان نوروزی ترکیب اصلی بازیگران این اثر سینمایی را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی» پس از فیلم سینمایی «شماره ۱۰» میتواند یک تجربه جدید در کارنامه سینمایی کارگردان اثر محسوب شود. فیلمی که ظاهرا سعی دارد تا برخلاف فضای عمومی سینمای دفاع مقدس و با درونمایهای متفاوت و شاید هم الهامگرفته شده از «شمال از شمال غربی» به کارگردانی «کلاسیک آلفرد» به روایت داستان یک عملیات خرابکارانه از سوی رژیم بعثی عراق بنشین و ماجرایی با عنوان تصمیم رژیم بعث برای وارد کردن یک کامیون پر از مهمات و انفجار آن در یکی از نقاط حساس کشور را روایت کند.
البته به غیر اعلام فهرست بازیگران فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی» و اینکه این فیلم با سرمایه «بنیاد فرهنگی روایت فتح» توسط «انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس» ساخته شده، تقریبا هیچ اطلاعات دیگری از سایر عوامل و بالاخص عوامل فنی آن در دسترس نیست و همچنان برای معرفی ترکیب عوامل تولید این اثر باید منتظر تیتراژ پایانی فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی» در روز چهارم از «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» ماند.
۱۶/ فیلم سینمایی «چشم بادومی»
فیلم سینمایی «چشم بادومی» به کارگردانی «ابراهیم امینی» و تهیهکنندگی «سجاد نصراللهینسب» چهارمین اثری میباشد که در روز دوشنبه ۱۵ بهمن، به عنوان چهارمین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته میشود. اثری ظاهرا به نویسندگی خود «ابراهیم امینی» که در «بخش مسابقه سینمای ایران» حضور یافته و ساره بیات، مهدی هاشمی، علی باقری و ستایش دهقان ترکیب اصلی بازیگران آن را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «چشم بادومی» نخستین تجربه کارگردانی فردی است که سالها در کنار «محمد حسین مهدویان» و در قامت فیلمنامهنویس و بازیگردان در سینمای کشور حضور داشته است. فردی که نگارش فیلمنامه آثار شاخصی همچون فیلم سینمایی «ایستاده در غبار»، فیلم سینمایی «درخت گردو»، فیلم سینمایی «موقعیت مهدی»، فیلم سینمایی «لاتاری»، فیلم سینمایی «مرد بازنده»، فیلم سینمایی «دسته دختران» و… را در کارنامه خود دارد و حالا امسال با تولید یک فیلم سینمایی در «ژانر اجتماعی» قدم به عرصه «کارگردانی» گذاشته است.
همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «چشم بادومی» عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: علیرضا برازنده، تدوین: حسین جمشیدی گوهری، طراح گریم: مهدی صیاد، طراح صحنه: رضا رزم، طراح لباس: چکامه میرخانجانی، مدیر صدابرداری: مسیح حدپور سراج، برنامهریز: سوگل ایزدی فرد، دستیار اول کارگردان: وحید عبدالمجیدی، عکاس: پویا شاه جهانی ـ مژگان اصفهانیان.
۱۷/ فیلم سینمایی «اشک هور»
«اشک هور» عنوان یکی از فیلمهای سینمایی حاضر در «بخش مسابقه سینمای ایران» است که حالا قرار است روز سهشنبه ۱۶ بهمن به عنوان پنجمین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر»، در سئانس ابتدایی «کاخ جشنواره» و در محل «برج میلاد» به نمایش در بیاید. اثری به کارگردانی «مهدی جعفری» و تهیهکنندگی «مجتبی فرآورده» که خود «مهدی جعفری» نویسندگی آن را عهدهدار بوده و رویا افشار، رضا ثامری، میثم رازفر، تورج الوند، ساره رشیدی و شبنم گودرزی ترکیب اصلی بازیگران این اثر سینمایی را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «اشک هور» در حقیقت نسخه سینمایی از یک سریالی به نام «قرارگاه سری نصرت» است که به سفارش «سازمان صدا و سیما» توسط «حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی» تولید شده است و با وجود بهرهمندی از کارگردان و تهیهکننده شناخته شده در عرصه سینمای دفاع مقدس، از بازیگران ناشناختهای برخوردار است. اثری که همچون فیلم سینمایی «اسفند» به سراغ ترسیم پرتره «شهید علی هاشمی» میرود و نقش کلیدی ایشان را در مقطع حساس و حیاتی «عملیات خیبر» مرور میکند. پس اگر چه بار دراماتیک زندگی کوتاه و پر فراز و نشیب «شهید علی هاشمی» آنچنان غنی است که پتانسیل پرداختن چندباره و از منظرهای مختلف را در سینما دارد؛ اما باید توجه داشت که حضور دو اثر سینمایی به صورت پرتره یک شهید شاخص و در یک دوره «جشنواره فجر» و اکران و داوری در کنار هم، یک اتفاقات نادر است که بیش از هر چیز ممکن است در مجموع موجب ضایع شدن اصل روایت صورت گرفته از آن شهید شود.
البته به غیر اعلام فهرست بازیگران فیلم سینمایی «اشک هور» و اینکه این فیلم با سرمایه «سازمان سینمایی سوره» و مشارکت «سیمافیلم» ساخته شده، تقریبا هیچ اطلاعات دیگری از سایر عوامل و بالاخص عوامل فنی آن در دسترس نیست و همچنان برای معرفی ترکیب عوامل تولیداین اثر باید منتظر تیتراژ پایانی فیلم سینمایی «اشک هور» در روز پنجم از «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» ماند.
۱۸/ فیلم سینمایی «دست تنها»
فیلم سینمایی «دست تنها» به کارگردانی و تهیهکنندگی «امیرحسین ثقفی» دومین اثری میباشد که در روز سهشنبه ۱۶ بهمن، به عنوان پنجمین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته میشود. اثری به نویسندگی خود «امیرحسین ثقفی» که در «بخش مسابقه سینمای ایران» حضور یافته و مجید مظفری، محمود نظرعلیان، علی اوجی و نرگس محمدی ترکیب اصلی بازیگران آن را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «دست تنها» بیش از هر چیز میتواند یک تجربه دیگر در کارنامه «امیرحسین ثقفی» به عنوان کارگردانی باشد که همواره با آثارش سعی کرده از «جریان اصلی سینمای ایران» فاصله بگیرد و به «سینمای اروپای شرقی» نزدیک شود. کارگردانی که حالا پس از چند سال دوری از فیلمسازی و پس از گذشت ۶ سال از تولید فیلم سینمایی «کوچه ژاپنیها» با «دست تنها» به «جشنواره فیلم فجر» آمده و به خوبی از حضور «مجید مظفری» و گریم متفاوت او میتواند برای جذب و جلب توجه مخاطب بهره بگیرد.
البته به غیر اعلام فهرست بازیگران فیلم سینمایی «دست تنها» و اینکه این فیلم بدون دخالت پدر او یعنی «علیاکبر ثقفی» ساخته شده، تقریبا هیچ اطلاعات دیگری از سایر عوامل و بالاخص عوامل فنی آن در دسترس نیست و همچنان برای معرفی ترکیب عوامل تولیداین اثر باید منتظر تیتراژ پایانی فیلم سینمایی «دست تنها» در روز پنجم از «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» ماند.
۱۹/ فیلم سینمایی «خاتی»
«خاتی» عنوان یکی از فیلمهای سینمایی حاضر در «بخش مسابقه سینمای ایران» است که حالا قرار است روز سهشنبه ۱۶ بهمن به عنوان پنجمین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر»، در سئانس سوم «کاخ جشنواره» و در محل «برج میلاد» به نمایش در بیاید. اثری به کارگردانی «فریدون نجفی» و تهیهکنندگی «محمد کمالیپور» که «احمد رفیع زاده» نویسندگی آن را عهدهدار بوده و سارا بهرامی، آناهیتا افشار، سعید آقاخانی، فرید سجادی حسینی، علی عامل هاشمی، کاظم نوربخش، آرمیتا مرادی، شادی خلیلی، میلاد آرمند، سحر خطیبی، علیرضا حیاتی، اشکان اردستانی، ارغوان عزیزی و دنیز بیک محمدی ترکیب اصلی بازیگران این اثر سینمایی را تشکیل میدهند.
فیلم سینمایی «خاتی» سومین فیلم بلند سینمایی «فریدون نجفی» در مقام کارگردانی است که بیشاز هر چیز به عنوان یک فعال در عرصه «سینمای کودک و نوجوان» شناخته میشود. کارگردانی که حالا پس از پنج سال دوری، بار دیگر به دنیای سینما بازگشته و یک «فیلم اجتماعی» و البته با رویکردی زیستمحیطی را تولید نموده است.
همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «خاتی» عبارتند از: تدوین: یوسف بخشایش، مدیر فیلمبرداری: اشکان اشکانی، آهنگساز: آریا عظیمینژاد، صدابردار: سعید زند، طراح صحنه: سعید اسدی، طراح لباس: مجید لیلاجی، طراح گریم: سودابه خسروی، مدیر تولید و برنامهریز: داود باقری، دستیار یک کارگردان: علی کشاورز، طراح جلوههای ویژه میدانی: آرش آقا بیگ، مدیر تدارکات: مرتضی پیر هادی، عکاس: حسن شجاعی، دستیار تهیه: مجتبی مرشدلو، منشی صحنه: رضا بقایی، جانشین تهیه: علی طاهریان، مشاور رسانهای: مریم قربانی نیا.
۲۰/ فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن»
فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن» به کارگردانی «رسول صدرعاملی» و تهیهکنندگی «سیدمازیار هاشمی» چهارمین اثری میباشد که در روز سهشنبه ۱۶ بهمن، به عنوان پنجمین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته میشود. اثری اقتباس شده از کتابی به نویسندگی «فرهاد حسنزاده» که در «بخش مسابقه سینمای ایران» حضور یافته است.
فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن» یک فیلم بلند سینمایی از «رسول صدرعاملی» است که حالا پس از گذشت حدود هشت سال، تمرکز خود بر شاگرد پروری و حضور در کسوت «تهیهکنندگی» را کنار گذاشته و بار دیگر در جایگاه «کارگردانی» حاضر شده است. اثری که روایت آن در طول یک روز در خیابان ولیعصر تهران اتفاق میافتد و بنابر ادعای صورت گرفته، دو سال فرایند اقتباس آن از کتاب «زیبا صدایم کن» به طول انجامیده و حالا با استفاده دوباره و البته این بار به صورت «تک سلبریتی» از «امین حیایی» شاید سعی کرده باشد تا بار دیگر این بازیگر را همچون فیلم سینمایی «شب» در سال ۱۳۸۵ هجریشمسی در معرض «سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد» قرار دهد.
البته به غیر اعلام حضور «امین حیایی» به عنوان تنها بازیگر شناخته شده فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن» و اینکه این فیلم با سرمایه «کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» و مشارکت «بنیاد سینمایی فارابی» ساخته شده، تقریبا هیچ اطلاعات دیگری از سایر عوامل و بالاخص عوامل فنی آن در دسترس نیست و همچنان برای معرفی ترکیب عوامل تولیداین اثر باید منتظر تیتراژ پایانی فیلم سینمایی «زیبا صدایم کن» در روز پنجم از «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» ماند.
ادامه دارد...
ارسال نظر