جمعه ۱۶ دی ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۲

مدیر بخش مسابقه پوستر سی‌امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر خبر داد

طراحی پوستر تئاتر ایران در قالب کتاب منتشر می‌شود

 جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر

کتاب بخش آثار منتخب پوستر سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، نگاهی تاریخ نگارانه بر طراحی پوستر تئاتر ایران خواهد داشت.

به گزارش سینما پرس به نقل از پایگاه رسمی اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی تئاتر فجر؛ سید ابراهیم حسینی، با اعلام این خبر، گفت: کتاب آثار منتخب بخش مسابقه پوستر در ایام برگزاری جشنواره توزیع خواهد شد. در این کتاب علاوه بر آثار بخش مسابقه، فصلی نیز به مرور طراحی پوستر تئاتر ایران اختصاص خواهد یافت که جنبه تاریخ نگاری دارد. همچنین در صورت توافق، در بخشی نیز به مرور تاریخچه دوره های گذشته مسابقه پوستر جشنواره تئاتر فجر خواهیم پرداخت.

وی از دشواری های داوران، در انتخاب نمایش هایی با دو پوستر خبر داد و گفت: در مورد برخی پوسترهایی که به مرحله نهایی انتخاب راه یافته بودند، متوجه شدیم که نمایش مورد نظر، پوستر دیگری هم دارد.

حسینی ادامه داد: برای حل شدن این مشکل، ناچار شدیم از کارگردان نمایش ها بخواهیم پوستر اصلی را معرفی کنند. نکته تاسف بار این است که در بعضی موارد پوستر بهتر از نظر داوران، پوستری بود که بعد از سفارش و اجرا از سوی کارگردان رد شده بود.

وی توضیح داد: گمان می کنم این هشداری است برای گروه های نمایشی که در انتخاب طراح پوستر نمایش خود دقت بیشتری کنند. زیرا بهترین پوستر، کاری است که گرافیست آن در جریان تمام مراحل اجرا باشد.

مدیر بخش مسابقه پوستر با اشاره به این که در چینش داوران تلاش شد، سلیقه سه نسل از هنرمندان گرافیک ایران لحاظ شود، تاکید کرد: امسال مشاهده شد که حدود 6 نفر از گرافیست های برجسته کشور کاری برای شرکت در مسابقه نفرستاده بودند. دلیل این موضوع نیز این بود که هیچ کس در طول یک سال گذشته به این دوستان سفارشی نداده بود.

وی درباره پوسترهای نمایش های تک اجرایی نیز گفت: برخی پوسترها برای نمایش های تک اجرایی بودند. پوستر این نمایش ها که عموما برای اجراهای جشنواره آماده می شوند، از فیلترهای خاص پوستر در کشور ما عبور نکرده اند و به این نتیجه رسیدیم که در سال های آینده در صورت نیاز این بخش را به صورت جدا بررسی کنیم.

حسینی، در ادامه به پوسترهای بخش سمینارها و جشنواره ها اشاره ای کرد و گفت: این گروه از آثار ارزش ویژه ای برای ما دارند، زیرا بدون شک نگاه موشکافانه به آنها، در آینده، مدیران و برگزارکنندگان سمینارها و جشنواره های تئاتر را به توجه ویژه در بخش طراحی پوستر جلب خواهد کرد.

وی تقلید برخی طراحان از نمونه های خارجی پوستر تئاتر را یکی از ضعف های این دسته از پوسترها دانست و گفت: این موضوع از چشم داوران دور نماند و در داوری مورد توجه قرار گرفت. بر آن هستیم که حتی نمایشنامه های خارجی، باید در بازتاب گرافیکی خود در کشور ما رنگ و بوی بومی بگیرند تا مخاطب ایرانی بتواند با آن ارتباط برقرار کند.

این هنرمند استفاده درست طراحان ایرانی از رایانه به عنوان یک ابزار کار را از نکات امیدوارکننده این دوره از مسابقه پوستر جشنواره سی ام تئاتر فجر دانست و تصریح کرد: خوشبختانه رایانه در کنار دیگر بخش های گرافیکی مورد استفاده بیشتر طراحان ما است. از طریق بررسی پوسترهای رسیده به دبیرخانه به راحتی می توان روند تلاش و ترقی طراحان تئاتر کشور را مشاهده و بررسی کرد.

حسینی درباره دیده نشدن پوستر تئاتر در کشور ما هشدار داد: متاسفانه پوسترهای خوبی دیدیم که در طول سال به خوبی دیده نشده اند. حتی می بینیم که پوستر تئاتر، بیش از سیصد عدد تکثیر نمی شود. درواقع ما هنوز چاپ افست پوستر نداریم. این در حالی است که بسیاری از طراحان ما با علاقه و زحمت برای تئاتر پوستر طراحی می کنند. کتاب فروشی و کافه محل مناسبی برای نصب پوستر تئاتر نیست و نهادهای مربوطه باید به فکر محل های دائم برای نصب پوستر باشند.

وی با اشاره به این که حاصل کار این بخش از جشنواره در آینده به عنوان سندی مورد وثوق در اختیار محققان تئاتر قرار می گیرد، درباره مطالبات خود به عنوان یک طراح پوستر تئاتر گفت: «مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد نیز لازم است وارد عمل شده و از طراحان پوستر تئاتر و نیز بخش مسابقه طراحی پوستر جشنواره تئاتر حمایت کند تا بتوانیم شاهد شکوفایی این بخش باشیم.

لازم به یادآوری است مرحله انتخاب آثار مسابقه پوستر سی امین جشنواره تئاتر فجر در حالی به پایان رسید که داوران از میان 172 اثر رسیده به این جشنواره، توانستند در مجموع 43 اثر را برای شرکت در جشنواره انتخاب کنند.

سی‌امین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری رحمت امینی از تاریخ 5 تا 22 بهمن سال جاری برگزار می‌شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه کنید.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.