به گزارش خبرنگار سینما پرس، «از حاجی واشنگتن تا نارنجی پوش»، «بلاتکلیف در شخصیت پردازی»، «سالی که بود...» و «مکتب انگلیسی فیلم های مستند» عناوین بخش سینمای این شماره از هفته نامه هنرمند هستند که در مطلب «از حاجی واشنگتن تا نارنجی پوش» به بررسی جشنواره اول تا سی ام فیلم فجر پرداخته شده است.
دربخشی از مقاله «بلاتکلیف در شخصیت پردازی» که نگاهی به فیلم «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» است، آورده شده :
ایراد اساسی که «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» وارد است، باز هم همان مشکل تکراری و همیشگی اکثر فیلم های ایرانی یعنی همان فیلم نامه است. در طول ده دوازده سال اخیردر مورد مشکلات فیلم نامه بسیار گفته و نوشته شده است. متأسفانه غالب فیلم های ایرانی از این زاویه بسیار ضربه می خورند. در نتیجه بسیاری از پتانسیل های موجود در کار کارگردان و عوامل تولید و حتی مصائب زیادی که برای تولید یک فیلم در سینمای ایران کشیده می شود، همه در سایه فیلم نامه های ضعیف قرار می گیرد...
در «سالی که بود...» هشت فیلم خوب و پنج فیلم بد در سال 2012 معرفی شده است که فیلم های خوب در این مطلب به ترتیب عبارتند از «عشق»، «سهم فرشتگان»، «به رم با عشق»، «در جاده»، «کلمات»، صید ماهی سالمون در یمن»، «هیولای جنوب وحشی» و«بی قانون» و همچنین «اطلس ابر»، «سایه های تاریک»، «مردان سیاه پوش 3»، «رزمناو» و «دیکتاتور» فیلم های بد این لیست هستند.
گفتنی است در بخش تئاتر این شماره از نشریه هنرمند، نگاهی به نمایش های ویتسک نوشته و کارگردانی رضا ثروتی، داستان های ناتمام نوشته و کارگردانی اسماعیل خلج، پچ پچه های پشت خط نبرد نوشته علیرضا نادری و کارگردانی اشکان خلیل نژاد، شب آخر دنیا نوشته امیر یار احمدی و کارگردانی علیرضا محمدی، سردار مهر و ماه نوشته محمد رضا کوهستانی و کارگردانی حسین پارسایی شده است.
همچنین در این بخش گفت و گو هایی با اسماعیل خلج نویسنده و کارگردان نمایش «داستان های نا تمام» و علیرضا محمدی کارگردان نمایش «شب آخر دنیا» انجام شده است.
در بخشی از گفت و گو با اسماعیل خلج می خوانیم:
ـ با توجه به اینکه مثل سابق گروهی ندارید و اکنون نیز انتخاب بازیگر سخت است، درباره نحوه گزینش بازیگران نمایش داستان های نا تمام بگویید که در سنین مختلف اند.
ـ برای انتخاب بازیگر چند گزینه داشتم. برای اینکه سیزده بازیگر را انتخاب کنم به هشتاد نود نفر زنگ زدم. دلم می خواست زن و شوهر قسمت چهارم نمایش را به زن و شوهر های بازیگر بدهم، حتی به زوج های هنرمندی که می شناسم زنگ زدم ولی نشد. چون گرفتار بودند. بنابراین از این فکر گذشتم و به سراغ گزینه های دیگر رفتم.
هیچ کدام از این دوستان هنرمند در کارهای قبلی تان نبودند؟
ـ نه هیچ کدام در کارهای قبلی ام حضور نداشتند. ولی ما با همدیگر دوست هستیم و همدیگر را می شناسیم...
همچنین، رضا کرم رضایی و خاطراتش و کافه کتاب عناوینی هستند که در بخش ادبیات نشریه هنرمند گنجانده شده است.
شایان ذکر است، شماره 134، هفته نامه بین المللی هنرمند در 64 صفحه و با قیمت 2000 تومان منتشر شده است.
انتهای پیام/ش.ع/ن.ف
ارسال نظر