دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۵

نشست مطبوعاتی هفتمین جشن خانه منتقدان و نویسندگان برگزار شد؛

صلح‌جو:جشن منتقدان جدی‌ترین جشن سینمایی است/ حسین گیتی و پرتو مهتدی تقدیر می‌شوند

طهماسب صلح جو

نشست مطبوعاتی هفتمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران و سومین جشنواره مطبوعات سینمایی، امروز؛ 16 دی در تالار سیف‌الله زاده خانه سینما برگزار شد. در این نشست از تقدیر حسین گیتی و پرتو مهتدی به عنوان دو پیشکسوت عرصه مطبوعات خبر داده شد.

به گزارش خبرنگار سینماپرس،  نشست مطبوعاتی هفتمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران و سومین جشنواره مطبوعات سینمایی، امروز؛ 16 دی امروز با حضور طهماسب صلح‌جو رئیس انجمن منتقدان سینمای ایران،‌ کیوان کثیریان نایب رئیس شورای مرکزی و علی علائی دبیر هفتمین جشنواره منتقدان و همچنین سحر عصرآزاد دبیر سومین جشنواره مطبوعات سینمایی محورهای هفتمین جشن انجمن منتقدان سینمایی ایران در خانه سینما برگزار شد.

طهماسب صلح‌جو در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه اهالی رسانه از این نشست آنچنان که شایسته است استقبال نکردند گفت: سینما در بحث فرهنگی خود مدیون قلم و نوشته‌های مطبوعاتی‌ها و روزنامه‌نگاران است. آنچه که روزنامه‌نگار می‌نویسد باعث می‌شود که سینما، ارزش و جایگاه خود را به عنوان یک پدیده اثبات کند. 

وی ضمن بیان اینکه همه کسانی که می‌خواهند در مورد فیلمی پژوهش کنند براساس نکته‌ها و نوشته‌هایی که در زمان تولید فیلم نوشته شده است موضوع تحقیق خودرا قرار می‌دهند، عوان کرد: این جایگاه صنف ماست و من در هر جایی این موضوع را مطرح می‌کنم که سینما را افراد زیادی دوست دارند اما نه آن طور که سینمایی‌نویس‌ها دوست دارند، چرا که آنها از کنار نوشته‌های خود بیشتر به ارزش‌های معنوی می‌رسند تا مادی.این خود نمونه‌ای از ارزش و جایگاه صنف منتقدین و مطبوعاتی‌هاست. 

وی خاطر نشان کرد: به نظرم این جشن منتقدان که سال‌هاست برگزار می‌شود، جدی‌ترین جشن سینمایی‌ است چون از زاویه نگاه فرهنگی به فیلم‌ها پرداخته شده است و مناسبات دیگر در حاشیه قرار می‌گیرند، به همین دلیل انتظار من این است که این جشن و صنف منتقدان سینمایی جدی گرفته شود، این کاری است که با نوشتن‌های شما می‌تواند بازتاب داشته باشد.

در ادامه این نشست علی علائی دبیر هفتمین جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران ضمن بیان این مسئله که برگزاری این جشن چهارشنبه 25 دی‌ماه در ساعت 17 در تالار ایوان شمس صورت می‌گیرد، اظهار داشت:   در این مراسم جوایزی به برگزیدگان فیلم‌های سی و یکمین جشنواره فیلم فجر اهداء خواهد شد. همراه با این جشن سومین جشنواره مطبوعات نیز برگزار می‌شود.  لازم می‌دانم از دو نهاد سازمان سینمایی و موسسه تصویر شهر و همچنین محمد رسول صادقی که در برپایی این جشن به ما کمک کردند تشکر کنم.

علائی در رابطه با  داوری که در این جشن انجام می‌شود گفت: از سال گذشته بنا شد معرفی داوران تغییر کند و روش انتخاب آثار برگزیده از حالتی که به صورت بحث‌های اغنایی بود به صورت روشی که به عنوان روش آکادمیک اطلاق می‌شود و این روش به صورت ریاضی صورت می‌گیرد که از مجموع آرای نزدیک به 3500 هنرمندفیلم شمرده می‌شود و امتیازبندی به صورت آرایی که تا 48 ساعت قبل از اعلام کاندیدها صورت می‌گیرد.کسانی که تاکنون در این رای‌گیری شرکت نکرده‌اند می‌توانند با حضور در وب‌سایت انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران و تکمیل فرم انتخاب آراء در این رای‌گیری شرکت کنند و نقطه نظرات خود را تا 48 ساعت قبل از اعلام کاندیداها که در روز (شنبه 21) دی‌ماه انجام دهند. در این روش بنا شده است قابل دفاع‌ترین شیوه و نتیجه‌ای که هیچ کس هم نمی‌تواند در آن دخل و تصرفی داشته باشد و با تکیه بر رسالت آراء آثار برگزیده انتخاب شوند. 

 

وی خاطر نشان کرد: در این دوره که بهترین کارگردان، فیلمنامه، بازیگر نقش اول مرد و بازیگر اول نقش زن، و بازیگر نقش مکمل مرد و بازیگر مکمل بخش زن، و همچنین بهترین فیلبمردار، بهترین تدوین و بهترین موسیقی مرد جوایزی اهداء خواهد شد. بخشی که از دوره قبل به جشنواره اضافه شده است با عنوان خلاقیت و استعدادهای درخشان که برای کارگردانهای فیلم اولی جایزه‌ای نیز اهداء‌ خواهد شد. بخش استانداردهای حرفه‌ای تهیه کننده که در 3 دوره جشن صورت گرفته است از بخش‌های دیگر آثار برگزیده جشن منتقدان سینمایی است. همچنین  از مجموع 6 رشته دیگر جایزه‌ای تحت عنوان استفاده خلاقانه در دستاوردهای فنی نیز به سایر رشته‌های حاضر در سینما به صورت مجموع اهداء‌ می‌شود.

وی در پایان یادآور شد: شنبه 21 دی‌ماه کاندیداها را اعلام می‌کنیم و امیدواریم با پوشش خوب رسانه‌ای که انجام می‌شود جشن منتقدین و نویسندگان سینمای ایران را در چهارشنبه 25 دی‌ماه با شکوه برگزار کنیم.

در ادامه این نشست سحر عصرآزاد؛ دبیر سومین جشنواره مطبوعات سینمایی در تشریح این دوره از جشنواره مطبوعات سینمایی، گفت: فراخوان سومین  جشنواره مطبوعات سینمایی مربوط به مطالب چاپ شده سال 89 و 90 می شود و جوایزی که در این دوره از جشنواره به برگزیدگان اهداء می‌شود در دو بخش اصلی و جنبی است. 

عصر‌آزاد در تشریح بخش اصلی و جنبی جشنواره عنوان کرد: بخش اصلی جشنواره مطبوعات سینمایی شامل 6 رشته تحت عنوان نقد، گفت‌‌وگو، گزارش، یادداشت، مقاله و ترجمه است و بخش جنبی آن شامل 4 رشته نشریه دانشجویی، بهترین نقد و یادداشت و تحلیل تلویزیونی و بخش عکس و کاریکاتور و بخش طنز می‌باشند که در حوزه نشریه دانشجویی تعداد اندک جایزه‌ای تعلق نخواهد گرفت و در بخش تلویزیونی نیز دو برنامه را مورد بررسی قرار گرفت. این جشنواره در کنار انتخاب آثار برگزیده در این 10 رشته براساس نظر شورای مرکزی جشنواره از برخی رسانه‌های دیداری و شنیداری تقدیر می‌کنیم.

وی در رابطه با مراسم تقدیر از پیکسوتان مطبوعات سینمایی در این دوره عنوان کرد: در این مراسم از حسین گیتی و پرتو مهتدی به عنوان دو نفر از فعالان رسانه‌ای که به عنوان پیشکسوت در مطبوعات سینمایی حضور فعال داشتند تقدیر می‌کنیم.  فریدون صدیقی، پرتو مهتدی، حسین معززی‌نیا، احمد توکلی و طهماسب صلح‌جو از جمله داورانی  هستند که در جشنواره مطبوعات سینمایی آثار را داوری کردند. 

وی در مورد شیوه داوری آثار عنوان کرد: همه این آثار براساس کدی که برای نویسنده در نظر گرفته شده بود مورد بررسی و داوری قرار گرفت و نظر داوران براساس کدهایی که اتفاق نظر داشتند به عنوان رای نهایی اعلام شده است و سعی بر این بوده است که شرایط مناسب و خوبی برای قضاوت فراهم شود.

عصر‌آزاد خاطر نشان کرد: فراخوان چهارمین جشنواره مطبوعات سینمایی با تغییرات کوچکی که در ارسال آثار صورت می‌گیرد در آینده نزدیک اعلام خواهد شد که از مجموع آثار رسانه‌ای سینمایی که در سال 90 و 91 انتشار یافته است مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.