گبرلو در این باره به خبرنگار خبرگزاری سینمای ایران گفت: "کیفر" علاوه بر اینکه پدیده ای نوین در سینمای ایران است، اتفاقی جدید در کارنامه حرفه ای حسن فتحی محسوب می شود و به عنوان یک اثر عمیق و تفکر برانگیز، قدرت جذب تماشاگر عام را نیز دارد اتفاقی که به ندرت در سینمای ایران رخ می دهد.
گبرلو افزود: فتحی فیلمسازی برخاسته از تئاتر است و عموما از المان های تعریف شده در نمایش آثار تصویری اش استفاده می کند. همین امر سبب جذاب تری شدن روایت قصه و ساختار تکنیکی آثارش می شود و کیفر نیز فیلمی است که به شدت وامدار تئاتر است.
این منتقد ادامه داد: فیلمنامه علیرضا نادری سرشار از پیچیدگی است و فتحی با تبحر کامل توانسته ظرایف موجود در این پیچیدگی ها را به تصویر کشد. بر خلاف برخی تصورات این اثر فاقد سیاه نمایی است و معتقدم فتحی با توجه به پیشینه حرفه ای که دارد برای ثابت کردن خود نیاز به استفاده از سیاه نمایی در آثارش ندارد.
وی در پایان تصریح کرد: فتحی در این اثر تلاش کرده است با نگاهی منصفانه به تحلیل نابهنجاری های جامعه بپردازد و هیچگاه از مرز نقد علمی فراتر نمی رود.
انتهای پیام/ن.ف
چهارشنبه ۲ تیر ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۶
نقد شفاهی فیلم های روی پرده/محمود گبرلو:
"کیفر" اثری سرگرم کننده در راستای رشد فکری تماشاگر است
یک منتقد سینما معتقد است برای فیلم سینمایی "کیفر" نمی توان ژانر مشخصی تعریف کرد، این فیلم اثری سرگرم کننده است که در عین حال سبب رشد فکری تماشاگر می شود.
ارسال نظر