این کارگردان با اشاره به مرحله تحقیق و پژوهش این فیلم اظهار داشت: اگر نگاهی به آثار گذشته من داشته باشید متوجه می شوید که من علاقه بسیاری به مسائلی دارم که در «کربلا جغرافیای یک تاریخ» مطرح شده اند لذا از روی دغدغه های خودم به سراغ ساخت این فیلم رفتم.
وی خاطرنشان کرد: فیلم دارای دو روایت است که یک روایت تاریخی از اتفاق عاشورا است و دیگری روایتی از جایگاه این اتفاق در جامعه و فرهنگ کشور ما و کشورهای دیگر. ما در این فیلم می خواهیم به این تعریف دست یابیم که چگونه حادثه عاشورا تبدیل به حماسه و شخصیت های آن به اسطوره تبدیل شده اند. به همین دلیل پژوهش های ما به دو بخش فرهنگی و تاریخی تقسیم شد.
این کارگردان در ادامه افزود: این فیلم را می توان یک بازسازی از اتفاق عاشورا و یک مستند از جریان داشتن این فرهنگ در کشورهای مختلف دانست. من می توان l ادعا کنم که هیچ لانگ شاتی از عاشورا در سینمای ایران وجود ندارد و «کربلا جغرافیای یک تاریخ» از این واقعه نمای باز دارد. خوشبختانه همه مخاطبان، حر، مختار و دیگر شخصیت های فیلم را دوست داشتند.
یاری در ادامه افزود: این فیلم با وجود پروداکشن سنگینی که داشت تنها با یک درصد از هزینه پروژه های فاخر ساخته شد و با عشق و علاقه ای که عوامل ساخت فیلم در تولید آن هزینه کردند باعث شد که این فیلم به اثری قابل قبول تبدیل شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: امروز با دیدن این فیلم و دیدن عوامل ساخت آن خدا را شاکرم که همه از کار کردن در این فیلم خشنود بودند و از حضور در آن پشیمان نیستند. با زحماتی که همه دوستان کشیدند و با حمایت های تهیه کننده فیلم فکر می کنم به آن چیزی که قصد داشتیم در این پروژه دست یافتیم.
وی افزود: ما توانستیم هنرهای عاشورایی را در کنار حماسه عاشورا قرار دهیم و دیدن حادثه عاشورا را با مشاهده این فیلم می توان در یک قاب بلند تجربه کرد.
نظرات