وی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: ما باید در ابتدا به درک صحیحی از واژه دفاع مقدس دست پیدا کنیم؛ متأسفانه بسیاری افراد در سینمای ما فکر می کنند که به هر فیلم جنگی می توانند واژه دفاع مقدس را اطلاق کنند در صورتی که دفاع مقدس یکی از زیرگونه های ژانر جنگی و از آنجا که مقوله ای بومی است اگر آن فیلم را در یک کشور دیگر که درکی از دفاع مقدس ندارد به نمایش بگذاریم نمی تواند چیزی در رابطه با آن بفهمد و تنها کشورهایی مانند لبنان، سوریه و... هستند که از آنجا که سال ها است خودشان درگیر دفاع مقدس هستند می توانند این مقوله را به خوبی درک نمایند.
کریمی ادامه داد: ما باید با آگاهی نسبت به ماهیت دفاع مقدس مبادرت به ساخت فیلم های سینمایی در این زمینه بکنیم؛ دفاع مقدس مختص یک سری افرادی است که از همه چیزشان در زندگی گذشتند و برای دفاع از میهن و اسلام و ناموس شان به مقابله با دشمنان پرداختند؛ اگر به تمامی این موارد نکاتی همچون: اخلاق، دین و... را اضافه کنیم ارج این افراد بیشتر می شود و ارزش ها را بسیار افزون می سازد.
این منتقد سینما در بخش دیگری از این گفتگو با تأکید بر اینکه سینمای دفاع مقدس یکی از نیازهای اصلی امروز کشور است اظهار داشت: ما باید دست به تولید آثار متعددی در این زمینه بزنیم که به صورت شعاری ساخته نشوند و صادقانه و غیرمستقیم رشادت ها و دلاوری های رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس را به تصویر بکشند؛ خوشبختانه فیلم های خوبی مانند «ایستاده در غبار» به همین شکل تولید شده اند و از آنجا که به ساختارشان توجه جدی شده و محتوای غیرشعاری داشته توانسته مورد توجه عامه افراد واقع شود.
وی افزود: ما نیاز به تولید فیلم هایی نظیر «ایستاده در غبار» و «شیار ۱۴۳» و... داریم که مخاطب بتواند با آن ها ارتباط برقرار کند؛ الگوسازی های ما باید بر اساس رشادت و صداقت رزمندگان باشد و نه قهرمان پروری های پوچ و بی محتوا که می تواند در دراز مدت باعث دلزدگی شدید مخاطبان شود و آن ها را از این نوع سینما گریزان سازد؛ ما باید آگا باشیم که قهرمان سازی ناصحیح می تواند باعث پس زدن مخاطب شود!
کریمی تأکید کرد: ما امروزه نیاز به آن داریم تا توسط آثار سینمایی دفاع مقدس را به نسل جوان به درستی بشناسانیم و آن ها را مشتاق به مطالعه و تحقیق در رابطه با ۸ سال دوران دفاع مقدس کنیم و هرگز نباید به خودمان اجازه دهیم با ساخت آثار شعارزده و نازل روندی معکوس در این زمینه رخ دهد.
این منتقد سینمای کشور در خاتمه این گفتگو افزود: تمامی دستگاه ها و نهادهای حکومتی و دولتی موظف هستند تا حمایتی همه جانبه از سینمای ارزشمند دفاع مقدس داشته باشند و سایر نهادها و دستگاه های مرتبط با سینما باید با نظاره بر عملکرد سازمان هنری رسانه ای اوج که توانسته فیلم های بسیار خوب و ارزشمندی را تولید کند از آن ها پیروی کرده و روندی این چنینی را پیش بگیرند تا سینمای دفاع مقدس بتواند بیش از پیش به رشد و بالندگی دست پیدا کند.
ارسال نظر