گوهر خیراندیش که امسال با بازی در دو فیلم در جشنواره فجر حضور داشت، از درخشش زنان به ویژه کارگردانان جوان در عرصه سینما ابراز خوشحالی کرد.
گوهر خیراندیش امسال با دو فیلم «خانه دیگری» و «فصل نرگس» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت و دو نقش متفاوت را در هر یک از این فیلمها ایفا کرد. او در کارنامه هنریاش بازی در فیلم و سریالهای مختلفی را به ثبت رسانده و شخصیتهای ماندگار زیادی از جمله جمیله گدا در سریال «سفر سبز»، شمسی پلنگ در سریال «اشکها و لبخندها» و قدسی در مجموعه «میوه ممنوعه» را خلق کرده است.
خیراندیش در دو فیلمی که امسال در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر داشت نیز در دو نقش کاملا متفاوت ظاهر شده؛ یکی مادری مهربان و دلسوز و دیگری زنی که راننده تاکسی است.
این بازیگر با سابقه که در «خانه دیگری» نقش محوریتری داشت درباره حضورش در این فلیم که اولین ساخته بلند کارگردانش بهنوش صادقی است، گفت: «فضای این این فیلم را دوست داشتم و به نظرم نقشی که برای من در نظر گرفته شده بود جایی برای تلاش من به عنوان بازیگر داشت. در این فیلم بنا به اقتضای سن و سالم نقش یک مادر را بازی کردم اما این مادر دغدغهها و نگرانیهای زیادی درباره فرزندان و به خصوص یکی از پسرهایش که بر اثر یک اتفاق در زندان گرفتار شده است، دارد.»
خیراندیش در پاسخ به این سوال که نقش مادر «خانه دیگری» چه تفاوتهایی با سایر شخصیتهای مادری که تا به حال بازی کرده است، دارد نیز گفت:« مادر ذاتش مهربانی و احساس مسئولیت برای فرزندانش است. این ویژگیها در مادر قصه «خانه دیگری» هم به وضوح دیده میشود. اما چالشهایی که برای این مادر در مواجهه با فرزندش و تلاش برای رفع گرفتاری او به وجود میآید یکی از ویژگیهای جالبی بود که من را قانع کرد تا این نقش را بپذیرم. بسیاری از دوستانی هم که این فیلم را دیدند از قصه خوششان آمده و شخصیت مادر این داستان را نیز خیلی دوست داشته اند. من هم تمام تلاشم را کردم تا نقشم را به خوبی ایفا کنم. خوشحالم که نظراتی که در چند شب جشنواره شنیدم همه حاکی از رضایت مخاطبان از فیلم بود.»
بازیگر فیلم سینمایی «ارتفاع پست» در ادامه درباره همکاریاش با یک کارگردان فیلم اولی تصریح کرد: «این موضوع برای من از این جهت اهمیت داشت که باید جوانها هم برای کار میدان پیدا کنند. یعنی من به صرف اینکه یک کارگردان میخواهد کار اولش را بسازد پیشنهادش را رد نمیکنم. باید فیلمنامه را خواند، ابعاد و فراز و فرودهای نقش را بررسی کرد. من هم همین کار را کردم وقتی فیلمنامه را خواندم متوجه شدم داستان میتواند کشش و جذابیت داشته باشد و نقش هم برای ویژگیهایی داشت که دوستش داشتم و دلیلی نمیدیدم کار را به صرف اینکه یک کارگردان فیلم اولی میخواهد آن را بسازد، رد کنم.»
او در ادامه تاکید کرد: « مخصوصا خیلی خوشحالم زنان ما در همه عرصهها از جمله سینما نیز خوش میدرخشند و با وجود همه تبعیضها و محدودیتهایی که وجود دارد، تلاش میکنند تا خودشان را به اثبات برسانند. خانم بهنوش صادقی کارگردان این فیلم نیز از جمله کسانی است که برای حضور در عرصه سینما و فیلمسازی تلاش زیادی کرده است و من شخصا برایشان آرزوی موفقیت میکنم.»
خیراندیش همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش درباره کارگردانهای فیلم اولی اظهار داشت: «چه بسا کارگردانهایی که در این سالها با همان یکی دو کار اولشان درخشیدند و موفق بودند. باید به جوانها اجازه کار داد، میدان داد تا بتوانند تواناییها و استعدادهایشان را بروز دهند. اگر چیزی را در صندوقچه نگه دارند که نمیتوانند رشد کنند و دیده شوند. جوانها هم باید از استعداد و خلاقیتشان برای ساخت آثار بهتر و با کیفیتتر استفاده کنند.»
او افزود: «من پیش از جشنواره هم گفتم که خوب شد امسال همه بخشها با هم ادغام شدند و فیلم اولیها هم میتوانند در کنار سایر فلیمسازها به رقابت بپردازند. به نظرم اگر فضای رقابت و داوری سالم باشد، کنار هم قرار گرفتن فیلمسازهای جوان در کنار با تجربهترها نه تنها اشکالی ندارد بلکه فضای رقابتیتری را هم ایجاد میکند و به جوانها هم انگیزه میدهد.»
بازیگر فیلم «دعوت» همچنین افزود: «البته یکی از فیلمهای من «خانه دیگری» امسال در بخش مسابقه نبود و من خوشحالتر میشدم که این فیلم نیز در این بخش شرکت داشت اما بنا به هر دلیلی این اتفاق نیفتاد. همه عوامل و علی الخصوص تهیهکننده زحمات زیادی برای حضور این فیلم در بخش مسابقه جشنواره کشیدند اما در نهایت «خانه دیگری» در بخش چشم انداز به نمایش درآمد. امیدوارم مردم در زمان اکران این فیلم از آن به خوبی استقبال کنند که قصه این فیلم به نظرم جالب و دوست داشتنی است و تازگی دارد.»
«فصل نرگس» فیلم دیگر جشنواره امسال در بخش مسابقه بود که گوهر خیراندیش نیز در آن به ایفای نقش پرداخته بود. این بازیگر درباره تجربه حضور در این فیلم به کارگردانی نگار آذربایجانی نیز گفت: «نقشی که در «فصل نرگس» ایفا کردم تفاوت زیادی با فیلم «خانه دیگری» داشت. اتفاقا دوست داشتم داوران و مخاطبان این تفاوت بین دو شخصیت و نوع بازی که من برای ایفای هر کدام از این دو کاراکتر به کار گرفتم را ببینند.»
خیراندیش افزود: «در فیلم خانم آذربایجانی نقش یک راننده تاکسی را بازی کردم که در نوع خودش تجربه جالبی برایم بود. این خانم راننده در طول روز به خاطر شغلش با افراد مختلفی برخورد میکند و از هر کدام آنها تجربههایی میآموزد و شنونده قصه زندگی خیلی از آنها نیز میشود. این هم ویژگیهای خوب این نقش بود که من دوستش داشتم. خوشحالم که امسال فرصت حضور در دو نقش متفاوت را پیدا کردم، امیدوارم در زمان اکران این فیلمها تفاوت شخصیتها برای تماشاگران فیلمها نیز ملموس باشد.»
ارسال نظر