سلیم باشکوه نویسنده و کارگردان نمایش «خواب خوب خواب» که تا ۲۰ آبان در تماشاخانه ارغنون روی صحنه است در این باره گفت: این نمایش جزو اولین اجراهای تماشاخانه ارغنون در بازگشایی مجددش به حساب می آید ولی تا امروز از استقبال مخاطبان رضایت داشتیم.
وی درباره داستان نمایش توضیح داد: در این اثر نمایشی ۲ خط داستانی و چند خرده پیرنگ وجود دارد. اتفاقات نمایش در یکی از مناطق فقیرنشین شهر مشهد رخ می دهد که داستان اول روایت زندگی پسری است که بعد از جدایی از عشقش دچار شک روحی شده و به کما می رود و در طول نمایش او را در حالت کما می بینیم. داستان دوم نیز روایت چالش های ۲ برادر این جوان به نام های احمد و هاتف است که یکی از آنها نظامی و دیگری ساقی مواد مخدر است و بر همین اساس جدالی بین آنها شکل می گیرد و در نهایت احمد مجبور می شود فرمان قتل برادرش را صادر کند. داستان این دو برادر یادآور اسطوره هابیل و قابیل و مساله برادرکشی است که به شکلی معاصر به تصویر کشیده شده است.
باشکوه متذکر شد: مخاطبان در این نمایش صدای جوان به کما رفته را می شنوند، او خودش را روی یک طناب می بیند و دعا می کند در صورتی از کما خارج شود که عشقش نزد او بازگردد. در کنار مشکلات زندگی این خانواده زندگی یک زن و مرد افغانستانی نیز که در همسایگی آنها زندگی می کنند به تصویر کشیده می شود.
این کارگردان درباره حضور بازیگران افغانستانی در نمایش توضیح داد: مدتی قبل قرار بود نمایش «تویی که اینجا سرزمینت نیست» را با بازیگران افغانستانی کار کنم که شرایطش فراهم نشد و به دلیل برخی سوءتعبیرها بازیگران افغانستانی نیز تمایلی به این اجرا نداشتند اما در اجرای «خواب خوب خواب» از این دوستان دعوت به همکاری کردم.
وی در پایان صحبت هایش درباره دیگر ویژگی های نمایش بیان کرد: در دکور نمایش پنج در وجود دارد که در بالای صحنه تعبیه شده اند به شکلی که انگار در حال فشار آوردن به کاراکترها هستند. متن نمایشنامه کاملا رئالیستی نوشته شده است اما در فضاسازی و صحنه پردازی انتزاعی عمل کرده ایم.
نمایش «خواب خوب خواب» به نویسندگی و کارگردانی سلیم باشکوه تا ۱۰ آذرماه ساعت ۱۸:۳۰ در تماشاخانه ارغنون روی صحنه است.
این نمایش ترسیم هابیل و قابیل یکی از مهم ترین اساطیر انسانی است که روایت آن در حصار مکان و زمان خاصی متوقف نمانده است. پرداختن به این اسطوره در کنار پیرنگ های دیگر که در جریان داستان «خواب خوب خواب» اتفاق می افتد نشانی از حضور زنده این اسطوره در زندگی انسان معاصر دارد.
مائده قدیری، کیانوش خان محمدی، نرگس هزاره، نیما ذاکر، محمد طایفه و النا آهی در این اثر نمایشی به ایفای نقش می پردازند.
عکس ها از افرا شهباززاده است.
ارسال نظر