به گزارش سینماپرس، ابزار هنر به عنوان مهمترین ابزار انتقال فرهنگ به جوامع محسوب میشود. این ابزار آن زمان که در اختیار ارزشهای تربیتی قرار گیرد، توانایی رشد و ارتقای فرهنگ جامعه به سوی بهترین سرنوشتها را دارد، اما آنسان که در اختیار اهداف ناپسند قرار گیرد، توانایی تخریب فرهنگ و به دنبال آن اُفول ارزشهای یک سرزمین را دارا خواهد بود.
آیات قرآن حاکی از آن است که فلسفه اصلی هنر در نهادینه کردن ارزشهای دینی است طوری که برترین انبیاء و رسولان مثل داود و سلیمان نبی(ع) نهایت استفاده را از آن بردند. آیات قرآن نشان میدهد ساخت قصر آبگینه و مجسمههای مفاهیمی در قالب "محاریب" و "تماثیل" توسط اجنه و با دستور و نظارت محتوایی سلیمان(ع) (آیه۱۳ سوره سبأ) از جمله هنرآفرینیهای این پیامبر بزرگوار در انتقال مفاهیم دینی است. بنابراین هنر به طور ذاتی ابزاری الهی است که باید در مسیر ارزشی و الهی خود قرار گیرد.
متأسفانه در عصر حاضر این ابزار مؤثر در تربیت دینی، به طور شایسته و بایسته مورد توجه متولیان امر و جامعه نخبگانی قرار نمیگیرد و این کمکاری به دلیل عدم آگاهی از اهمیت هنر نیست بلکه باید گفت برنامه مشخصی برای آن در راستای نهادینه کردن ارزشهای دینی در نظر گرفته نشده است. نشان به اینکه پس از چهار دهه که از پیروزی انقلاب اسلامی ایران میگذرد، باید دید آثار دینی چه سهمی از تولیدات سینمایی و تلویزیونی کشور را به خود اختصاص داده است؟!
رهبر معظم انقلاب با توجه به اهمیت هنر در انتقال مفاهیم دینی و انقلابی در فرمایشاتی فرمودند: «شک نباید کرد که انقلاب به هنر نیازمند است و هنر انقلاب از آنجا که باید حامل مفاهیمی نو وقهراً نا آشنا باشد و از آنجا که باید با همه معارضهها وخصومتهایی که هیچ انقلابی از آن مصون نیست، درگیر شود و از آنجا که باید معارف نوین را در ذهنها راسخ وماندگار سازد، ناگزیر باید هنری ممتاز وفاخر وپیشرو باشد.»
اما در این بین دشمنان بشریت که همواره از ابزارهای الهی استفاده باطل میبردهاند، از ابزار هنر در جهت تخریب فرهنگ جوامع بهرهها بردهاند و در این کارشان بسیار موفق نشان دادهاند. آنها طی دهههای متمادی با تولید آثار فاخر هنری برای انحراف تمام اقشار سنی جوامع مسلمان به خصوص قشر کودک و نوجوان برنامهای منسجم داشتهاند و اکنون این تحرکات به اوج خود رسیده است. این در حالی است که متولیان امر فرهنگ کشورمان برنامه مدونی برای تربیت نونهالان و نوجوانان آن هم با ابزار هنر در نظر ندارند و باید سریعتر این قشر آسیبپذیر اما مستعد را دریافت.
اخیراً استودیوی "نغمات ذهبیه" در کشور عراق اثری را با عنوان "الطفل الصغیر" با مضمون عاشورایی تولید کرده است که طی آن عدهای کودک و با زبان کودکانه به همخوانی میپردازند که در نوع خود بسیار جالب توجه است. گسترش چنین جنس از کارهای هنری بدون شک میتواند پیوندی بین قشر نونهال جامعه با هنر دینی برقرار کند و در عصری که دشمنان باورهای آنان را مورد هدف قرار دادهاند، میتواند بر رشد معنویشان بسیار مؤثر باشد؛ هرچند توقع میرود در این زمینه کارهای فاخر هنری تولید شود.
در ادامه فیلم این همخوانی را مشاهده کنید.
*تسنیم
ارسال نظر