به گزارش سینماپرس، نخستین همایش بین المللی «سینما در عصر دیجیتال» به دبیری روح الله حسینی، صبح روز دوشنبه ۲۱ آبان ماه در مرکز همایش های بین المللی کتابخانه ملی ایران افتتاح شد و پس از صحبت های میزبان و برخی از مسئولان حاضر در این همایش، نیکولاس رامبز نویسنده و نظریه پرداز سینما با سخنرانی خود با موضوع «رمان های تجربی و سینمای دیجیتال، واکاوی یک ارتباط» این همایش را به شکل رسمی افتتاح کرد.
نیکولاس رامبز در بخشی از صحبت های خود با اشاره به همدلی ادبیات با سینما در عصر دیجیتال گفت: یکی از نشانه های دوره دیجیتال، توانایی فزاینده بیننده فیلم با خواننده ادبیات برای کنترل فعالانه آثار است. در عصر دیجیتال علاقه به نظریه عواطف افزایش یافته است و علم روانشناسی توضیح می دهد چطور هنگامی که عمیقا در یک فیلم یا کتاب غرق شویم احساسات و همدلی و انتقال تفکر فعال می شود. یک مثال عالی برای این مطلب، سینما و ادبیات در عصر دیجیتال است چون یکی از خصیصه های آنها خواننده یا بیننده فعال است.
مونیکا مانگانلی طراح صحنه و متخصص جلوه های ویژه، دیگر سخنران این همایش بود. این طراح صحنه درباره «روابط مبتنی بر تجربه و مهارت بین سینما و هنرهای دیگر در عصر دیجیتال» سخنرانی کرد و در بخش هایی از صحبت های خود گفت: سینما در عصر دیجیتال یک فرصت بزرگ عرضه می کند که این فرصت به اعتقاد من رویکرد چندرشته ای به تحقیقات و مشاغل هنری است. سینما و پتانسیل های دیجیتالی، ابزار فوق العاده ای است که کاربران خود را وادار می کند برای روایت داستانشان آزادانه تر فکر کنند و پایشان را از دنیای هنرهای اجرا و هنرهای سینمایی فراتر بگذارند.
بخش دوم سخنرانی ها درباره «مشاغل سینما در عصر دیجیتال: حرفه های گذشته و حرفه های نو» بود و پرویز اجلالی جامعه شناس و پژوهشگر ارشد حوزه مطالعات میان رشته ای با موضوع «گفتمان سینمای دیجیتال، درکی نو از سینما در ایران» سخنرانی کرد و در پایان هم جان جاست درباره «ترکیب نقاشی و سینما برای خلق محتوای تصویری مدرن» صحبت کرد.
پرویز اجلالی در بخش هایی از صحبت های خود گفت: در ایران مثل همه جا از آغاز پیدایش سینما گفتمان های متفاوتی از سینما ظهور کرده است که این گفتمان ها سلطه یافته و از میان رفته و همواره میان گفتمان های گوناگون مبارزه سختی در جریان بوده است. از میان این گفتمان ها می توان به گفتمان های سینما همچون شگفتی، سینما همچون نماد غرور ملی، سینما همچون نشان مدرنیت، سینما همچون مهمترین سرگرمی خانواده شهری، سینما همچون هنر، سینما همچون معصیت و گناه، سینما همچون تبلیغ دین، سینما همچون دانشگاه اشاره کرد.
جان جاست آخرین سخنران روز اول همایش بین المللی «سینما در عصر دیجیتال» بود که درباره «ترکیب نقاشی و سینما برای خلق محتوای تصویری مدرن» صحبت کرد.
همچنین در روز نخست از همایش بین المللی «سینما در عصر دیجیتال» ۲ پنل تخصصی با عناوین «سینما در عصر دیجیتال: پایان یا شروعی دوباره» و «روش های نوین داستان گویی» برپا شد و در پایان روز اول این همایش، کارگاهی با عنوان «تاثیر ابزارها و شیوه های قصه گویی تعاملی رایج در بازی های ویدئویی بر سینما» با مدیریت متین ایزدی برگزار شد.
نخستین همایش بین المللی «سینما در عصر دیجیتال» از روز دوشنبه ۲۱ آبان ماه آغاز شده است و تا فردا ۲۳ آبان ماه در مرکز همایش های بین المللی کتابخانه ملی ایران ادامه دارد.
ارسال نظر