به گزارش سینماپرس، انسیه شاه حسینی کارگردان سینمای ایران وداور بخش فیلم کوتاه مسابقه ملی پانزدهمین جشنواره فیلم «مقاومت» درباره تاثیر چنین رویدادی بر سینمای جهان و ترویج گفتمانی که ایران سردمدار آن در جهان است، گفت: نکتهای که در مورد این جشنواره بسیار اهمیت دارد ترویج گفتمان مقاومت است زیرا این گفتمانی متفاوت از گفتمان سلطه است و امروزه صدایی جدید را در جهان ایجاد کرده و به گوش کشورهایی که حتی آن را قبول ندارند نیز رسانده است.
وی ادامه داد: در پی جنگها و اتفاقاتی که برای لبنان، یمن و عراق افتاد همیشه یک پای مذاکره ایران بوده و اگر حضور قدرتمند ایران نبود داعش بیشتر کشورها را گرفته بود. نکته جالب اینکه با وجود جریانی تروریستی چون داعش هیچ وقت گفتمان صلحی شکل نمیگیرد؛ اما گفتمان مقاومت ایران هم پای میز و هم در مبارزهها جواب میدهد.
داور بخش فیلم کوتاه مسابقه ملی پانزدهمین جشنواره فیلم «مقاومت» خاطرنشان کرد: به تازگی رهبر معظم انقلاب اسلامی صحبتی مبنی بر راه ندادن فیلم های دفاع مقدس ایران در جشنواره های جهانی داشتند که بسیار نکته مهمی است و بار دیگر مسالهای مهم را در امور فرهنگی هنری برای ما تبیین کردند.
این نویسنده و کارگردان سینمای ایران بیان کرد: آنها فیلمهای ما را راه نمیدهند؛ زیرا گفتمان فیلمهای ما به ضررشان است. آنها در نقطه مقابل این جریان پرقدرت میایستند و در مسائل فرهنگی دائم به دنبال گرفتن نقطه ضعف از ما هستند.
وی با اشاره به رویکرد گفتمان سلطه در مقابله با گفتمان مقاومت بیان کرد: همانطور که رهبر انقلاب اشاره داشتند هر وقت آنها با مسئولان دولتی ما با لبخند عکس گرفتند بدانید پشت این لبخندها خنجری نهفته است.
کارگردان «شب بخیر فرمانده» یادآور شد: من در سوریه و لبنان هم به عنوان داور حضور داشته و از نزدیک دیدهام که چقدر آنها تشنه و علاقهمند به مقاومت و فیلمهایی با این موضوع هستند. جشنواره فیلم مقاومت در واقع فانوس دریایی است که راه را به کسانی که در حال غرق شدن هستند، نشان میدهد و آنها را به ساحل میرساند.
وی در پایان عنوان کرد: متأسفانه در جشنواره فیلم فجر تعداد آثار با موضوع دفاع مقدس و مقاومت بسیار کم است بنابراین بهتر است تا جشنواره فیلم مقاومت پرقدرتتر برگزار شود تا بتوانیم بیشتر آثارمان را به جهان ارائه دهیم و همچنین کشورهای دیگر با حضورشان در ایران با سینمای ما آشنا شوند.
*فارس
ارسال نظر