به گزارش سینماپرس، موضوع دستفروشان پیرامون تئاتر شهر، تبدیل به معضلی اساسی شده که گویی شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توانایی ساماندهی آن را ندارند و اگر هم دارند دغدغه لازم برای حل این معضل در نهادهای تصمیم گیرنده وجود ندارد.
همزمان با جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی و در ایام برگزاری سی و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، انتظار میرفت مدیران و مسئولان وزارت ارشاد، شهرداری تهران و شورای شهر در پیرامون مجموعه تئاتر شهر فضایی را شایسته این جشن تدارک ببینند اما واقعیت امر حاکی از آن است که این فضا برای آسایش و راحتی هر چه بیشتر دستفروشان پیرامون مجموعه تئاتر شهر ساماندهی شده است.
روز ۸ بهمن سعید اسدی رئیس مجموعه تئاتر شهر طی گفتگویی درباره اینکه آیا این فضا با توجه به برگزاری جشنواره تئاتر فجر و جشن ۴۰ سالگی انقلاب ساماندهی میشود یا نه، اعلام کرد: با تعامل خوبی که با دکتر آبادیان شهردار منطقه ۱۱ و آقای طاهری شهردار ناحیه داشتیم، گفتگوهای مفصلی کردیم و برنامههای خیلی مؤثری نیز شهرداری دارد که طی آنها خواستههای از پیش مطرح شده هنرمندان و همچنین تئاتر شهر در این خصوص، مورد توجه قرار گرفته است.
وی تأکید کرده بود: یک فرآیند قانونی و فرآیند آمادهسازی برای ساماندهی دستفروشهای اطراف تئاتر شهر تدارک دیده شده که آرامآرام اجرا میشود. اولین فاز این طرح امکانی است که برای جشنواره تئاتر فجر فراهم میشود و طی آن در حوالی تئاتر شهر یک گذر نوری برای ایام دهه فجر احداث میشود که هم برای زیباسازی فضا و هم برای برگزاری جشنواره تئاتر فجر در نظر گرفته شده است.
اسدی درباره این موضوع که دستفروشان مدنظر در هنگام غروب و ساعات شب با نصب لامپ و چراغ فضای پیرامون مجموعه تئاتر شهر را به انحصار خود درمیآورند و آیا با توجه به این وضعیت طرح ساماندهی مدنظر شهرداری منطقه ۱۲ این ساعات از غروب و شب را هم شامل میشود، گفته بود: محل تردد و گذری که به شکل نوری ایجاد میشود امکانی فیزیکی است که حضور دستفروشها را در گذر کنار تئاتر شهر غیرممکن میکند.
سازهای که توسط شهرداری در تعامل با مجموعه تئاتر شهر در ضلع غربی محوطه این مجموعه تئاتری نصب و چراغانی شده است اما با شروع سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر تبدیل به امکانی جدید برای دستفروشانی شده که طی سالهای اخیر حلقه محاصره مجموعه تئاتر شهر را تنگتر و تنگتر کردهاند.
با آغاز سی و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر دستفروشان در میان سازهای که نورپردازی شده، از این امکان که شهرداری تهران و وزارت ارشاد برایشان تدارک دیدهاند به بهترین نحو ممکن بهره برداری می کنند و نورپردازی انجام شده شرایط فروششان را بهتر کرده است.
گویی در ایام برگزاری جشنواره سی و هفتم تئاتر فجر برنامهریزی به شکلی بوده که فضا برای این فروشندگان دورهگرد که در حال حاضر مانند مغازهداران ضلغ غربی خیابان ولیعصر (عج) مدعی فضا و مکان خود هستند، بهسازی شود.
با دیدن چنین شرایط و فضایی این سؤال هر چه قدرتمندتر در ذهن شکل میگیرد که آیا مدیران و مسئولان وزارت ارشاد، شهرداری تهران، شورای شهر و نهادهای تصمیم گیرنده دیگر در مقابل ساماندهی فضای پیرامون تئاتر شهر ناتوان هستند؟ آیا مدیران و مسئولان تصمیم گیرنده توانایی این را ندارند که در جشن ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی فضایی در خور شأن انقلاب اسلامی ایران و جشنواره بینالمللی تئاتر فجر را در پیرامون مجموعه تئاتر شهر فراهم کنند؟
باید حق داد که وقتی هیچگونه اقدام تأثیرگذاری از سوی وزارت ارشاد و شهرداری تهران در این زمینه رخ نمیدهد، این تصور به وجود میآید که فضای پیرامون مجموعه تئاتر شهر به عنوان مکانی فرهنگی و هنری برای مدیران و مسئولان تصمیمگیرنده دارای اهمیت نیست و شاید روزی شاهد حضور دستفروشان در ورودیهای تئاتر شهر و حتی سالنهای انتظار مجموعه باشیم.
بارها و در رسانههای مختلف به وضعیت دستفروشان در فضای پیرامون مجموعه تئاتر شهر اشاره شده ولی هر بار که این مسائل مطرح شده، مدیران و مسئولان بیشتر در راستای بهبود شرایط و امکانات دستفروشان اقدام کردهاند تا ساماندهی فضای پیرامون مجموعه «تئاتر شهر»!
*مهر
ارسال نظر