این روزها بحث بر سر دستمزد بازیگرها به عنوان یکی از عوامل افزایش هزینههای تولید سینمابالا گرفته است. برای درک میزان این دستمزدها با یکی از دستاندرکاران تولید فیلم تماس گرفتیم و او شمهای از میزان دستمزدها و وضع بازار را برایمان توضیح داد، هر چند جامع نیست اما اطلاعات ذی قیمتی در بطن خود دارد.
طبق برآورد این دست اندرکار سینمایی در مارکت سینمایی ایران، رضا عطاران برای هر فیلم بالای یک میلیارد تومان درآمد تضمین شده دارد که بخشی از آن به شکل حق الزحمه و بخشی از آن با شریک شدن در سود فروش فیلم تحقق پیدا میکند. نفر دوم حوزه کمدی حمید فرخنژاد است. دستمزد او بالغ بر ۸۰۰ میلیون تومان برای هر فیلم برآورد میشود. فرخ نژاد در دو سه سال اخیر با بازی در «گشت ۱ و ۲» و همینطور «خوب، بد، جلف» جایگاه خود را در سینمای کمدی تثبیت کرده است.
نفر سوم یک مهمان تازه است، یعنی جواد عزتی که به شکلی غیرمنتظره در سه سال اخیر به یک ستاره بدل شده است و از قرائن اینگونه مشهود است که او برای فیلمهای کمدی کمتر از ۷۰۰ میلیون تومان نمیگیرد. طبق گفته این کارشناس، پژمان جمشیدی با توجه به موفقیت فیلمهای اخیرش در گیشه برای هر فیلم حداقل ۴۰۰ میلیون تومان دستمزد میگیرد. این رقم برای سام درخشانی نیز تقریباً همین گونه است.
او دستمزد امیر جعفری را نیز برای آخرین کار کمدیاش که هوز به نمایش درنیامده است، ۴۰۰ میلیون تومان ذکر میکند. داستان مهران مدیری هم خود ماجرایی جداگانه است. از قرار حضور او در هر فیلم و یا سریال خانگی با آوردهای میلیاردی توسط اسپانسر مشهورش در برنامه دورهمی همراه میشود.
نوید محمدزاده بهرام رادان را پشت سر گذاشت
در مورد نویدمحمدزاده او اشاره داشت به قراردادش در مورد یک سریال سینمای خانگی که یک میلیاردو و ۲۰۰ میلیون تومان برای دو ماه و نیم کار بوده است. در مورد بهرام رادان هم متوسط دستمزد او برای هر فیلم ۴۰۰ میلیون تومان ذکر شده است. این کارشناس اضافه میکند رادان ذهن اقتصادی دقیقی دارد و در کنار سینما بیزینسهای موفق دیگری را پیش میبرد.
این کارشناس به توفیق علی مصفا و ازدیاد حضورهای سینماییاش در همین کانسپت اشاره میکند. مشغول شدن بهرام رادان در حوزههای موازی سینما و رفتن گلزار به تلویزیون موجب شده تا نقشهای سنین ۴۰ به بالا دو گزینه مهم بیشتر نداشته باشند که عبارتند از علی مصفا و پیمان معادی. هرچند کیست که نداند این دو بازیگر یعنی معادی و مصفا خودشان تواناییهای خاص خود را در عرصه بازیگری دارند. درباره اینکه مصفا و معادی چه دستمزدهایی را دریافت میکنند هم ضد و نقیض زیاد است.
اما در میان بازیگران زن مهناز افشار و لیلا حاتمی دریافتیهای بالایی دارند. این کارشناس دستمزد این دو نفر را در مارکت سینمای ایران را ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان ارزیابی میکند و اضافه میکند، بسته به سوژه و کارگردان ممکن است هر دو نفر در این ارقام تخفیف بدهند، به خصوص خانم افشار. او مدت زمان بازی این دو نفر در یک پروژه مرسوم سینمایی را ۳۰ الی ۴۰ روز ارزیابی میکند.
ترانه علیدوستی نیز در کمترین فاصله به این دو نفر ارزیابی میشود و به نظر میرسد بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان دریافتی او برای بازی در یک اثر سینمایی مرسوم باشد. او الناز شاکر دوست، پریناز ایزدیار، سحر دولتشاهی و البته هدیه تهرانی را در سطح دستمزدهای بعدی ارزیابی میکند.
در مورد طناز طباطبایی هم معتقد است که عدم فروش زنجیرهای فیلمهای اخیرش جایگاه او را در مارکت سینمای ایران متزلزل ساخته است.
اما بخشی از درآمدهای بازیگران سینمای ایران نامرئی هستند. به گفته این کارشناس اکثر لباسهای مجلل این ستارهها چه مرد و چه زن رایگان هستند و توسط مزونهای مشهور لباس و به خاطر امور تبلیغاتی عرضه میشوند.
همین طور به ندرت این چهرهها مخارج سونا و استخر و یا آرایش و پیرایش را پرداخت میکنند. همینطور کاشت مو یا دندانپزشکی. صفحات اینستاگرامی این ستارهها و صفحات طرفداران آنها محملی هستند برای تبلیغات مفید برای این برندهای بهداشتی، پزشکی و یا آرایشی. او اضافه میکند، حتی دیده شده که در فلان شهرک لوکس در شمال ایران یا کیش، ویلاهای رایگان به یکی دو نفر از ستارگان مرد مشهور داده شده است تا به عنوان حربه تبلیغاتی برای فروش دیگر ویلاها استفاده شود.
دستمزد بازیگران سینما:
- رضا عطاران بالای یک میلیارد تومان
- حمید فرخنژاد ۸۰۰ میلیون تومان
- جواد عزتی ۷۰۰ میلیون تومان
- پژمان جمشیدی حداقل ۴۰۰ میلیون تومان
- امیر جعفری ۴۰۰ میلیون تومان
- نوید محمدزاده برای یک سریال ۲ ماهه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان
- بهرام رادان ۴۰۰ میلیون تومان
- مهناز افشار و لیلا حاتمی بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان
- ترانه علیدوستی بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان
- سحر دولتشاهی، الناز شاکردوست، پریناز ایزدیار و هدیه تهرانی در رده بعدی
ارسال نظر