وی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: ما قرار بود در سینمای ایران و جشنواره فیلم فجر به گفتمان انقلاب اسلامی نزدیک شویم اما متأسفانه طی این سال ها این اتفاق رخ نداده و ما روز به روز بیشتر به قهقرا می رویم. ما امروز باید به این بیندیشیم که چرا سینمای مان از گفتمان انقلاب اسلامی و ارزش ها و آرمان های انقلابی دور افتاده است؛ آمار مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری از جشنواره فجر که همین اواخر منتشر شده تکان دهنده است. شما بروید این آمار که در مورد همین جشنواره ملی در سال ۹۷ است را مطالعه کنید با نتایجی مواجه می شوید که هوش از سرتان خواهد پرید.
مستغاثی ادامه داد: این آمار تکان دهنده نشان از آن دارد که وضعیت سینمای کشور بسیار فاجعه بارتر و سیاه تر از آن چیزی است که ما سال ها است تذکر می دادیم. در این آمار آمده جشنواره فیلم فجر به لحاظ موضوعات مختلف اعتقادی اعم از سبک زندگی، نشان دادن رفتار فرزندان با والدین، مسائل ملی و... وضعیت خراب و بحرانی دارد. این نکته ای است که خود دولت به آن اعتراف کرده! قبلاً مرتب به ما می گفتند شما با انتقادات مکررتان سیاه نمایی می کنید و توهم توطئه دارید اما این دیگر آمار خود دولت است که می گوید وضعیت سینمای ایران بسیار اسفبار شده است.
این کارشناس فرهنگی تصریح کرد: متأسفم که باید بگویم وضعیت فیلم های ما اصولاً از سینمای جهان بسیار سخیف تر شده و ما آثاری را در سینمای کشور تولید می کنیم و برای آن ها هزینه های گزافی متحمل می شویم که هیچ قرابت و سنخیتی با اهداف و آرمان های ملی و اعتقادی و دینی و انقلابی مان ندارند.
وی تأکید کرد: ما در سیبل نظام سلطه جهانی و خط مقدم نظام سلطه هستیم؛ ما باید دروازهای جدیدی در حوزه فرهنگی و هنری باز کنیم. ما اگر می خواهیم جشنواره ای جهانی برگزار کنیم باید شبیه به جشنواره فیلم عمار باشد که طی سال های اخیر فعالیت های بسیار خوبی انجام داده نه اینکه بیاییم و میلیاردها تومان از بودجه بیت المال را خرج کنیم تا آثاری مغایر با اهداف انقلاب را به نمایش بگذاریم و از آن ها حمایت کنیم.
این منتقد سینما متذکر شد: ما طی این سال ها سلبریتی هایی را پرورش داده ایم که خار چشم مردم و انقلاب اسلامی هستند و به گفته خودشان دغدغه شان این است که چطور ماهانه چند هزار دلار برای خرج زن و بچه شان به خارج از کشور بفرستند!؛ ما باید در سینمای ایران پناهگاه فیلمسازان مستقل و آزاده از سراسر دنیا باشیم. ما باید نظام سلطه را بشکنیم. ما باید حلقه های جشنواره های غربی را بشکنیم.
مستغاثی در خاتمه افزود: ما نباید روی فیلمسازان ایرانی خودباخته که تجربه ثابت کرده عرقی به نظام و انقلاب ندارند سرمایه گذاری کنیم و بودجه های این کشور را برای آن ها مصرف کنیم. ما نیازمند آن هستیم تا یک جشنواره پویا و ارزشمند در سینمای کشورمان راه اندازی کنیم که به فیلم ها و فیلمسازانی از کشورهای اسلامی که با ما هم نظر و هم عقیده هستند بها بدهند و از آن ها حمایت کنند نه اینکه جشنواره های بی هویتی برگزار کنیم که هیچ هدفی برایشان مشخص نشده و به صورت باری به هر جهت برگزار می شوند و دستاوردی برای سینمای کشور ندارند.
نظرات