به گزارش سینماپرس، غلامحسین ابراهیمی دینانی به ایرنا، اظهار داشت: فلسفه، علم درست زندگی کردن است اما همواره طوری با آن برخورد شده است که همه گمان میکنند درک آن از عهده بسیاری خارج است.
وی با اشاره به اینکه علم فلسفه و فیلسوفان به ایران و تمدن ما خدمت بسیاری کردهاند، گفت: باید این علم را در میان توده مردم برد و به آنها آموزش صحیح داد.
این نویسنده و استاد فلسفه دانشگاه، تاکید کرد: اینکه برخی احساس می کنند فلسفه، علم خشک و سخت فهمی است، تفکر نادرستیست که باید برای تغییر آن تلاش کرد.
دینانی یکی از راههای مقابله با این تفکر را کمک گرفتن از سینما دانست و گفت: هنر هفتم با توجه به مخاطبان گسترده و تاثیرگذاریاش باید به علوم پایهای مانند فلسفه ورود کند.
وی با تاکید بر اینکه میتوان قصههای بسیاری را بر مبنای داستان های و آموزههای فلسفی نوشت و ساخت، افزود: تاکید میکنم این کار شدنی است و اتفاقاً مخاطب بسیاری هم خواهد داشت فقط باید جسارت انجام آن در سینماگران ما به وجود آید.
این چهره ماندگار فلسفه ادامه داد: افکار فلسفی چیزی نیست که مردم با آن بیگانه باشند اما چون درک و آموزش درست و منظمی از آن ندیدهاند خود را با فلسفه بیگانه میدانند بنابراین اگر کارگردانی این کار را انجام دهد کار بسیار بزرگی کرده است.
دینانی درباره اینکه آیا ساخت فیلم با موضوع فلسفه به رونق فلسفه نیز کمک میکند، گفت: فلسفه رونق نمیخواهد، آدمی باید فلسفه را یاد بگیرد و برای یادگیری آن باید به مباحث فلسفی حالا از هر طریقی شده است نزدیک شد.
نویسنده کتاب «فراز و فرودهای فکر فلسفی»، افزود: درواقع سینما اگر به فلسفه ورود کند به نوعی باعث رشد و ارتقای هنر نیز خواهد شد چرا که فلسفه حتماً در درون خود آموزههای بسیاری دارد که به رشد هر علمی از جمله سینما می تواند کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: مرز میان افراط در دین به وسیله فلسفه آموزش داده شده است و ما ایرانیان به دلیل دانستن فلسفه هیچگاه در دین دچار افراط نشدهایم.
ارسال نظر