به گزارش سینماپرس، نشست خبری جشنواره «نوایش» امروز شنبه ۱۹ مرداد با حضور حمیدرضا افتخاری مدیر رادیو نمایش و دست اندرکاران این جشنواره در محل رادیو نمایش برگزار شد.
حمیدرضا افتخاری درباره رویکرد جدید رادیو نمایش تصریح کرد: از ابتدای مهر رویکرد برنامه سازی در رادیو نمایش متفاوت خواهد شد و با ساز و کار جدیدی به حوزه تولید نمایش های رادیویی ورود خواهیم کرد.
وی ادامه داد: ما از این به بعد از تهیه کنندگان طرح نمایشی دریافت می کنیم و آنها با شکل گیری تیم های نمایشی این فرایند را پیش می برند. پیش از این نویسنده ها متن می آوردند و حالا تهیه کننده است که این طرح را می آورد و نویسنده ابتدا باید سراغ تهیه کنندگان برود.
مدیر رادیو نمایش درباره گونه های نمایشی مختلف در این شبکه گفت: گونه های مختلفی داریم که از گونه های سنتی نمایش بگیرید تا گونه های مدرنی که در دنیای نمایش به آنها پرداخته می شود و به تدریج به جدول پخش اضافه می شوند، اولویت با این مدل از فرم های جدید است و شانس تصویب بیشتری به سایر طرح ها داریم.
وی اضافه کرد: ماموریت اصلی اداره کل هنرهای نمایشی تولید نمایش است پیش از این هم کار طنز تولید شده است اما اکنون قرار است اتفاقات جدیدی رخ دهد و برای بعد از محرم و صفر یک سریال ۳۰ قسمتی طنز نمایشی داریم که از دهم آبان پخش آن شروع می شود.
افتخاری درباره برنامه های غیرنمایشی ای که پیش از این از رادیو نمایش روی آنتن میرفت، عنوان کرد: درباره رادیو فیلم در حال بررسی هستیم. باید مزایای برنامه های موفقی را که به هر دلیلی تعطیل یا متوقف شده اند، بررسی کرد. رادیو نمایش شبکه ای جوان است و قدمت زیادی ندارد. سابقه برنامه های غیرنمایشی رادیو نمایش در حال بررسی است.
افتخاری همچنین درباره نمایش های فاخری که پیش از این در رادیو نمایش پخش می شد بیان کرد: آرشیو رادیو نظم درستی ندارد، موجودی آنالوگ به دیجیتال تبدیل شده است ولی هنوز قابل استفاده نیست و خود ما باید ساز و کاری طراحی کنیم که از زحمات دوستان بهره بگیریم. برخی از کارها فقط یک بار اما برخی آثار چندین بار پخش شده اند که به طور کلی در حال بررسی اینها هستیم.
وی در ادامه درباره تولید برنامه های غیرنمایشی گفت: رادیونمایش تا حدی عقب نشینی داشت که در زمان خود تصمیم درستی بود ولی الان برنامه ریزی هایی داریم و برنامه هایی از ابتدای مهر اضافه خواهند شد. ما اکنون ۲ برنامه زنده غیرنمایشی داریم که در حدود ۴ ساعت است و به بیش از ۱۰ عنوان و با ۱۰ ساعت برنامه خواهد رسید.
وی همچنین درباره جشنواره نوایش نیز تصریح کرد: رادیو نمایش پیش از این ۲ جشنواره در حوزه نمایش های کوتاه رادیویی اجرا کرده بود که با نام های دیگری برگزار شدند. از آنجایی که شبکه نمایش نیاز به نوعی شوک داشت نوایش را در سومین دوره ان طداحی کردیم و قرار است سالی یک بار یا دوبار آن را برگزار کنیم.
افتخاری اضافه کرد: از ۲۵ تیر دریافت آثار را شروع کردیم در زیرساخت ها مشکلاتی داشتیم با این حال از تغییر سایت آثار را دریافت کردیم که جمع آثار به ۴۸۶ رسید و ۳۶۸ اثر به بخش داوری راه پیدا کرد. ۲۲۴ اثر در بخش حرفه ای و ۱۴۴ اثر هم در بخش مردمی کار رسید ک۶ این آثار از ۲۰ استان بودند.
وی درباره نبود رادیو تئاتر در جشنواره تئاتر فجر اظهار کرد: جلسه ای با برهانی مرند داشتم که چرا رادیو تئاتر در جشنواره تئاتر فجر نیست چون ما به شدت علاقمندیم که بخش رادیو تئاتر در این جشنواره دیده شود خود ما هم برای رادیو تئاتر برنامه های زیادی داریم و امیدوارم در جلسات بعدی اتفاقات بهتری رخ دهد.
مدیر رادیو نمایش درباره اینکه چقدر از طریق بخش مردمی جشنواره نوایش کشف استعداد خواهد شد، گفت: بخش مردمی جشنواره نوایش با هدف کشف استعداد طراحی شده است و قرار است برگزیده های این آثار در دهه ولایت از رادیو نمایش پخش شود و به نوعی به صورت غیررسمی جذب استعداد خواهیم داشت. همچنین ما اینجا فضایی را هم برای کارهای دانشجویی دیده ایم.
وی همچنین درباره همکاری با دیگر شبکه ها تاکید کرد: بنای ما در دوره جدید تعامل با شبکه هاست و بنا به نیاز آنها نمایش تولید می کنیم. تعامل را با رادیو ورزش شروع کردیم و قرار است با رادیو سلامت و دیگر شبکه ها هم همکاری کنیم.
افتخاری درباره همکاری با تلویزیون نیز گفت: ممکن است برخی رادیو تئاترها را با تلویزیون تولید کنیم که باید خود شبکه ها این درخواست را مطرح کنند.
وی درباره تولید نمایشی کارهای فاخر جهان اظهار کرد: کارهای ارزشمند ادبیات جهان پیش از این به نمایش های رادیویی تبدیل شده اند اما دوستان در حال بررسی هستند تا آثاری را که جا مانده اند به اثر نمایشی تبدیل کنند.
افتخاری در پایان گفت: برای احیای «قصه شب» در رادیو ایران برنامه داریم و قرار است کیفیت این برنامه بالاتر رود.
ارسال نظر