به گزارش سینماپرس، درخصوص انتخاب هیئتی ۳۰ نفره برای رده بندی سنی آثار سینمایی که روز گذشته توسط حسین انتظامی صورت گرفت کیهان نوشت:
رئیس سازمان سینمایی درحالی برای تعیین محدودیت سنی در سینما یک شورای ۳۰ نفره را تعیین کرده که تعداد زیادی از اعضای منصوب شده در این هیئت، تخصصی در زمینه سینما ندارند و حتی نام یک زندانی سابق نیز در بین آنها به چشم میخورد.
قانون تعیین محدودیت سنی برای تماشای برخی از فیلمهای سینمایی، یکی از اقدامات انتقادآمیز مدیریت فعلی سازمان سینمایی وزارت ارشاد است. بهنظر بسیاری از منتقدان، این قانون، پوششی برای ارائه مجوز نمایش به فیلمهایی با مضامین نامناسب است.
نکته مهم این است که اساساً اکثریت مخاطبان فیلمهای ایرانی، نه در سالنهای سینما بلکه در منازل و از طریق شبکه نمایش خانگی یا دریافت از دنیای وب، این آثار را میبینند. به تصریح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۸۸ درصد مردم ایران، اصلا سینما نمیروند. با این اوصاف و بهخاطر یک قانون نه چندان مهم و موثر، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، روز گذشته هیئتی ۳۰ نفره را برای ردهبندی سنی آثار سینمایی منصوب کرد. اتفاق قابل تأمل این است که اغلب اعضای این هیئت، تخصص یا سابقهای در حوزه سینما ندارند و مشخص نیست که بر چه اساسی در این هیئت منصوب شدهاند!؟
اما از نکات بحث برانگیز در این هیئت، انتصاب فردی است که چند سال قبل به علت اقدامات خلاف قانون مجرم شناخته شد و به زندان رفت. وی که به یک سال حبس محکوم شده اکنون قرار است برای خانوادههای ایرانی تعیین کند که چه فیلمیمتناسب دیدن است! با مرور سابقه فعالیت ایشان نیز میتوان بهطور آشکار دید که این مجرم سابقهدار کوچکترین سابقه فعالیت در حوزه سینما را ندارد!
همچنین یک سایت خبری نوشت شناخته شده ترین شخصیتهای سینمایی این فهرست فقط دو نفرند شامل مرضیه برومند و وحید نیکخواه آزاد!
انتخاب دو مدیر مدرسه و یکی از فعالان بازداشتی ستاد میرحسین موسوی در انتخابات۸۸ در فهرست سی نفره درجه بندی فیلمهای سینمایی از دیگر مصادیق شگفتی ساز این فهرست است!
اینکه چرا مدیر یک مدرسه مذهبی یا بازداشتی انتخابات۸۸ بدون هیچ سابقه سینمایی باید واجد شرایط درجه بندی فیلمها تشخیص داده شود مشخص نیست؟
آیا صرف مذهبی بودن افراد، صلاحیت لازم برای اظهار نظر در همه امور را برای ایشان ایجاد می کند؟
امیدواریم هرچه زودتر رزومه کامل افراد حائز درجه بندی فیلمها به همراه چگونگی احراز صلاحیت شان برای درجه بندی فیلمهای سینمایی از سوی حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی منتشر گردد تا ابهام زدایی گردد.
به گزارش سینماپرس فارغ از این بحث که اصولا اعلام اسامی ۳۰ نفر برای هیات رده بندی سنی فیلم ها بیشتر به بازی مدیریتی شبیه است و گویی از اسامی افراد حاضر در آن هیات به تعبیری سوءاستفاده شده، به نظر می رسد در مجموع بحث رده بندی سنی فیلم ها نه تنها کمکی به نظام مندی نمایش آثار سینمایی نمی کند، بلکه توجیهی برای نمایش فیلم های ضدفرهنگی و نامناسب با رده بندی سنی بالاتر خواهد شد، آن هم در شرایطی که امکان مدیریت عرضه این آثار در غیر سینما با توجه به ساختارهای موجود فراهم نخواهد شد. موضوعی که در فضای ولنگاری فرهنگی موجود و با توجه به دغدغه های فرهنگی رهبری معظم انقلاب که حتی در دیدار اخیر هیات دولت مجددا مطرح شد، چالشی مضاعف خواهد بود.
ارسال نظر