شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۰

در سومین روز از جشنواره موسیقی فجر؛

تجلیل از نادر مشایخی و رهبری ارکستر «فرهنگ و هنر»

جشنواره موسیقی فجر

سینماپرس: سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر در سومین روز به اجرای چهار گروه در تالار رودکی و وحدت اختصاص داشت. در روز سوم نادر مشایخی مورد تجلیل قرار گرفت و علی‌اصغر عربشاهی به بداهه‌نوازی پرداخت. از دیگر اتفاقات شب سوم استقبال بسیار مخاطبان از کنسرت گروه «ماهیما» به خوانندگی حجت اشرف‌زاده بود.

به گزارش سینماپرس، در سومین روز از  سی‌وپنجمین جشنواره موسیقی فجر تالار رودکی مانند شب قبل میزبان دو گروه بود و محمد اله‌یاری (مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد و رییس جشنواره موسیقی فجر)، شاهین فرهنگ (دبیر جشنواره) و برخی از هنرمندان خارجی حاضر در جشنواره به دیدن قطعات اجرایی نشستند.

اجراهای تالار رودکی

تجلیل از نادر مشایخی و رهبری ارکستر فرهنگ و هنر

اجرای اول تالار رودکی که روز جمعه ۲۵ بهمن‌ماه راس ساعت  ۱۸:۳۰آغاز شد به ارکستر فرهنگ و هنر با رهبری نادر مشایخی اختصاص داشت. طی این اجرا مراسم بزرگداشتی نیز برای این هنرمند برگزار شد و در بدو اجرا مستندی از صحبت‌های نادر مشایخی برای حاضران پخش شد.

نادر مشایخی طی آن مستند از اهمیت و ماهیت موسیقی گفت و درباره دلبستگی‌ها و علاقه‌هایش صحبت کرد و به ذکر خاطراتی از گذشته‌های نزدیک و دور پرداخت. نادر مشایخی سپس از اتفاقاتی گفت که او را در کودکی به موسیقی علاقمند کرده بود.

پخش این مستند با استقبال حاضران مواجه شد. گفتنی است قرار است طی برگزاری جشنواره امسال از سه هنرمند دیگر نیز تجلیل شود.

پس از پخش مستند محمد الله‌یاری (مدیرکل دفتر موسیقی و رییس جشنواره) و شاهین فرهنگ (دبیر جشنواره) از نادر مشایخی تجلیل کردند.

دقایقی پس از پخش مستند و تجلیل از نادر مشایخی اعضای ارکستر فرهنگ و هنر روی صحنه رفتند و به اجرای برنامه پرداختند.

گفتنی است نادر مشایخی به دلیل کسالت تمام قطعات را رهبری نکرد و شهرام توکلی رهبر ثابت ارکستر تا نیمه‌های اجرا اعضای ارکستر را رهبری کرد. نادر مشایخی از میانه اجرا به عنوان رهبر میهمان ارکستر فرهنگ و هنر را همراهی کرد و حضورش بر روی صحنه با استقبال مخاطبان مواجه شد.

نادر مشایخی ضمن پوزش از مخاطبان به دلیل کسالتش رو به حاضران  گفت: قطعات امشب متعلق به دوره‌های مختلف است و برایم مهم بود که قطعات کمتر شنیده شده توسط نوازندگان جوان ارکستر اجرا شود. در ادامه نادر مشایخی به اتفاق اعضای ارکستر قطعه صلح را اجرا کرد و پس از آن ضمن توضیح به اجرای آثار بعدی پرداخت. او تا پایان اجرا در فاصله میان قطعات درباره آنها توضیحاتی داد.

اعضای ارکستر فرهنگ و هنر عبارت بودند از شهرام توکلی و نادر مشایخی (رهبر ارکستر)، نیما زاهدی، ساناز نوربخش، زهرا کریمی، سارا نادری، کوروش علی‌محمدی، محمدحسین ابراهیم‌زاده، مونیکا لران، نغمه روشن‌دل، سبا علی‌محمدی، احسان اکبری، ستار ترابی، سپیده سادات‌سام، عطا کلاهی‌کار، موحد مهدوی، محمدامین عطایی، تارخ سبزواری، پویان زادمجید، علیرضا چهره‌قانی، حسام احمدی و فرداد صدقی (نوازندگان ویلن).

نادر+مشایخی

داریوش حجازی، امیرحسین منصوری، مهدی منادی، رکسانا ریحانیان، اشکان نظر، احمد مقدسی‌زاده، سیدعلیرضا نوکیان یزدی و علی سلام‌پور (نوازندگان ویولا)، مسعود فیروزی‌نژاد، کریم قربانی، هستی حامدسپاسی، سهیلا عظیمیان، هادی میثمی و شقایق نجاتی (نوازندگان ویلنسل).

عادل اصغرزاده و پروانه انارکی (نوازندگان کنترباس). روشنک نوشی و عرفان رهبران (نوازندگان فلوت). سالار خاتون‌آبادی و نگین نیک‌نژاد (نوازندگان ابوا). امیررضا صالحی و شایان هاتف (نوازندگان ترومپت). نیما سرایی و باران ذوالفقای (نوازندگان هورن). محمدحسین پورمعین و علی زنجانی (نوازندگان کلارینت). عرفان فرشی‌زاده و هانی میر امانی (نوازندگان پرکاشن). کیوان جولایی و سیامک کریم‌پور (نوازندگان ترومبون). فروغ فضلی (نوازنده پیانو) و فرشاد محمدی (نوازنده فاگوت).

 ارکستر فرهنگ و هنر به سرپرستی سوسن تقی‌پور (رییس مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد ۴۶ تهران) در سال ۱۳۹۳ تشکیل شده و علی‌اکبر قربانی و شهرام توکلی با همراهی جمعی از دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و اساتید رشته موسیقی رهبری آن را به عهده داشته‌اند.

ارکستر فرهنگ و هنر در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۳ طی مراسمی در تالار وحدت با حضور وزیر ارشاد آن مقطع افتتاح شد و کار خود را آغاز کرد. این ارکستر طی این سال‌ها با خوانندگانی چون رشید وطن‌دوست، وحید تاج، ماریو تقدسی، مهدی محمدی، محمد معتمدی و سالار عقیلی همکاری کرده و به اجرای برنامه پرداخته است. لازم به ذکر است که ارکستر مذکور همچنین با اساتیدی چون فرهاد فخرالدینی و رانیز قلی‌اف (تار نوازی اهل آذربایجان) همکاری کرده است.

اجرای گروه «نواساز» در تالار رودکی با حضور علی ربیعی

اجرای دوم تالار رودکی در سومین شب ، در سانس ۲۱:۳۰ به گروه «نواساز» اختصاص داشت. محمد اله‌یاری (مدیرکل دفتر موسیقی و رییس جشنواره) و علی ربیعی (سخنگوی دولت)   همراه با علاقمندان موسیقی ایرانی به دیدن اجرای گروه «نواساز» نشستند.

  «نواساز» گروهی است به سرپرستی علی‌اصغر عربشاهی که در سال ۱۳۹۵ تشکیل شد و پس از آن در همان سال کنسرت «سیاه مشق» را در تالار رودکی به روی صحنه برد و سپس با حضور در جشنواره‌های مختلف به فعالیت خود ادامه داد.

+

گروه «نواساز»   در سی‌ و پنجمین جشنواره موسیقی فجر به اجرای کنسرت «کوارتت تار» پرداخت. بخش اول کنسرت به بداهه‌نوازی اختصاص داشت و رهگذار، تکنوازی، قطعه آذری با آهنگسازی عبدالله قربانی و تنظیم علی‌اصغر عربشاهی، تکنوازی، ضربی غوغا، تکنوازی، مقدمه هنگامه در هنگام و ضربی سبکبار بخش دوم کنسرت بودند.

علی‌اصغر عربشاهی، مسعود آزین و آناهیتا رمضانی (نوازنده تار)، سهیل کاکاوند (نوازنده بم تار)، اعضای ارکستر «نواساز» هستند.

اجرای دو کنسرت در تالار وحدت در شب سوم

اجرای موسیقی فیلم پاپیون و آثاری از  هنری مانسینی، برت هوارد توسط ارکستر «پارس»

تالار وحدت در شب سوم جشنواره  میزبان دو گروه بود. در سانس ۱۸:۳۰ ارکستر بادی پارس به سرپرستی ناصر نظر و رهبری حسین شریفی با همراهی سازهای کوبه ای و گیتار الکتریک و گیتار باس و پیانو روی صحنه رفت و به اجرای قطعاتی از موسیقی کلاسیک، آثار موسیقی سینمای جهان و چند قطعه محلی اختصاص داشت.

حسین شریفی حین اجرا درباره نا آشنا بودن سازهای بادی در ایران  صحبت کرد و از عزم مجموعه ارکستر پارس در شناساندن این سازها گفت.

شریفی در ادامه گفت: سازهای بادی فقط برای احرای قطعات مارش گونه و نظامی نیستند و این سازها قابلیت اجرای قطعات رمانتیک و حتی آوازی را هم دارند.

در کنسرت مذکور، ارکستر پارس با آنسامبل ارکستر بزرگ پاپ کلاسیک با خوانندگی علیرضا هاشمی فر به روی صحنه رفت و قطعات اوورتور کارمن اثر جرج بیزه، پتری گون و رودخانه ماه اثر هنری مانسینی، مرا به ماه ببر اثر برت هوارد، کاروان اثر دوک الینگتون، احساس خوب اثر آنتونی تیولی، نوسان و تیک و تاک اثر حسین شریفی، موسیقی فیلم پاپیون اثر جری گلداسمیت، شکار آهو منوچهر اسلامی، ترکیش مارش اثر ولفگانگ آمادئوس موتسارت، اورتوور اپرای کارمن اثر حرج ریزه(برای کوارتت)، رودسکی مارش اثر یوهان اشتراوس، راه من اثر ژاک روو و تاریخ عشق قطعه فولکلوریک اسپانیایی با تنظیم حسن فراهانی و چند قطعه دیگر نظیر سوای را اجرا کرد.

 در میانه برنامه سرپرست ارکستر ناصر نظر دقایقی با حضار صحبت کرد. او خطاب به مخاطبان حاضر در سالن گفت: یاد روز اولی افتادم که فرزندم یک اکتاو کامل را اجرا کرد. بسیار خوشحالم که رهبر این ارکستر به زیر ساخت یک ارکستر که همان کوک صحیح است توجه شایانی داشته است.

نظر ادامه داد: در این کنسرت عشق وافر حسین شریفی به اینکار کاملا مشهود بود. خوشحالم که در سه دهه گذشته موفق شدیم روی پای خود بایستیم. امیدوارم نوجوانانی که در این کنسرت حضور دارند در آینده نیز حضور موفقی در این صحنه و سایر صحنه ها داشته باشند

در پایان کنسرت  قطعه سوای بعنوان قطعه بیز مجددا اجرا شد. گفتنی است، این قطعه در سال ۲۰۰۴ میلادی با اجرای مجددی برای فیلم shall we dance با بازی سوزان ساراندون و ریچارد گیر به شهرتی جهانی دست یافت.

 ارکستر پارس در سال ۱۳۶۴ با هدف آموزش موسیقی به کودکان و نوجوانان توسط ناصر نظر پایه گذاری شده است.

کنسرت حجت اشرف زاده و سالن مملو از جمعیت

یکی دیگر از گروه‌های اجرا کننده در روز سوم گروه «ماهیما» بود که حجت اشرف‌زاده خوانندگی آن را به عهده داشت. گروه ماهیما در سانس دوم ساعت ۲۱:۳۰ به روی صحنه رفت و این کنسرت با استقبال مخاطبان همراه بود تا آنجا که برخی به دلیل کمبود صندلی ایستاده به تماشای اجراها نشستند.

اشرف‌زاده پیش از آغاز کنسرت در خطاب به حاضران گفت: تالار وحدت جایی است که بسیاری از بزرگان موسیقی ایران در آن هنرنمایی کردند و امشب من این افتخار را دارم که در این سالن برای شما هنرنمایی کنم و خوشحالم که این افتخار در شبی نصیب من شد که معطر به عطر وجود نازنین مادران است و این اجرا را تقدیم مادران عزیز میهنم می‌کنم.

اشرف‌زاده گفت: خوشحالم در این شب عاشقانه‌هایم برای مردمی که عاشقشان هستم، ‌ می‌خوانم که عاشقشان هستم. اشرف زاده در ادامه مخاطبان را از حضور محمدعلی بهمنی (شاعر و ترانه سرا) مطلع کرد و مخاطبان به صورت ممتد او را تشویق کردند.

اشرف‌زاده در کنسرت مذکور به اجرای قطعات عاشقانه خود پرداخت «بی‌خبر از تو»، «آتشم باش»، «عاشق توام»، «دلم گریه می‌خواد»، «جان منی تو»، «ماه و ماهی» و «نگارم»، «ماه بی تکرار» از آن جمله است.

در ادامه کنسرت قطعه «برف آمد» توسط اشرف‌زاده و اعضاسی گروه «ماهیما» اجرا شد و سپس او قطعه‌ای خراسانی خواند  که «عزیز بشینه کنارم» نام داشت و   «مهدخت» و «پرسون پرسون»، «سفر نرو» قطعات دیگری بودند که توسط اشرف‌زاده اجرا شدند. حجت اشرف‌زاده بار دیگر قطعه «آتشم باش» را اجرا کرد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.