به گزارش سینماپرس، در متن این نامه آمده است: "در پی برگزاری اولین آئین تجلیل از افتخارآفرینان سینمای ایران در عرصه بینالمللی در روز ملی سینمای ایران، شاهد رفتار غیرحرفهای و دور از شأن سینمای ایران از سوی برگزارکنندگان این مراسم، با کلیت سینمای ایران و جدا کردن بخش سینمای بلند از خانوادهی سینمای ایران بودیم.
در آئین برگزاری، متاسفانه بدیهیترین تعریف از سینمای ملی یک کشور نادیده گرفته شده و فیلمهای کوتاه داستانی، مستند و انیمیشن که با افتخار برای سینمای ایران بیشترین جوایز و حضور در جشنوارههای مهم بین المللی را به ارمغان آوردهاند، حذف شده و سینما را مطابق آنچه میپسندند تعبیر میکنند. جای تاسف بسیار است که این رفتار از سوی زیرمجموعه سازمان سینمایی انجام میشود که در روز ملی سینمای ایران بایستی مدافع و متولی کلیت و انسجام سینمای ایران باشد و ندای همدلی و تفاهم تمام عناصر و اجزای سینمای ایران را سر دهد، دست به بدعتی جدید در سینمای جهان زده و سینمای یک کشور را دچار تقسیمبندیهای کوتاه و بلند، بدنه و غیر بدنه، داستانی و مستند و انیمیشن، متولیان بخشهای مختلف سینما، و دیگر تقسیم بندیها کرده است. با چنین تصمیماتی در مجموعهی سازمان سینمایی، چگونه از نهادهای قانونی درخواست کنیم که چرا سازمان صدا و سیما انحصارطلبی کرده و تولید محتوای شبکههای خانگی را تحت فرمان خود میخواهد؟ پای آن درخواست، اسامی صنوفی است که اگرچه ظاهرا منافع صنفی آنها درخطر نیست اما از ماهیت کلی سینما و همکاران خود دفاع کرده و آن را امضا کردهاند اما متاسفانه در خود مجموعهی سینمایی کشور نادیده گرفته میشوند.
انتظار میرفت اصناف خانهی سینما در روز سینما حضور فعالتری داشته باشند و سازمان سینمایی امور بیشتری را به نهادهای صنفی میسپرد. بر این اساس تقاضامندیم برای تجلیل از سینمای ایران که در خارج از مرزها، بیشتر بعد هنری و فرهنگی آن شناخته میشود تا صنعتی و تجاری، زمانی برای تجلیل از افتخارآفرینان بخشهای نادیده گرفته شدهی سینمای ایران تعیین گردیده و از فیلمسازان و عوامل آنها قدردانی گردد. "
رونوشت این نامه به هیئت مدیره خانه سینما جهت اطلاع و حمایت از ماهیت و کلیت سینمای ایران ارسال شده است.
ارسال نظر