این منتقد برجسته سینمای کشور در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بنده طبعاً با برگزاری جشنواره به صورت فیزیکی موافق نیستم. این روزها سینماها تعطیل شده و برگزاری این جشنواره می تواند به بهبود روحیه سینما کمک کند؛ تعطیلی کامل جشنواره، اوضاع مایوس فعلی را تشدید میکند و چه بسا شبیه اعلام رسمی مرگ سینما به شمار آید. بنده مخالفتی با برگزاری جشنواره فیلم فجر بدون حضور مردم ندارم.
شنبه ۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۲
بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/۸
جلالی فخر: فعالیت سینماهای مردمی و مشارکت مردم در جشنواره فجر اشتباه است
سینماپرس: دکتر مصطفی جلالیفخر متخصص بیماری های داخلی و منتقد فیلم در خصوص برگزاری جشنواره فیلم فجر در روزهای بحرانی کرونا گفت: فعالیت سینماهای مردمی جشنواره فجر و مشارکت مردم طبق روال سالهای گذشته، اشتباه محض است و ممکن است باعث شعلهوری مجدد کرونا شود؛ حتی اگر آمار مرگ و میر و ابتلا در آن مقطع پایین باشد، تا زمانی که پایان کرونا توسط وزارت بهداشت به صورت رسمی اعلام نشود، نباید سلامتی مردم با حضور در سینماهای جشنواره به خطر افتد.
این عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران تأکید کرد: اگر جشنواره به صورت محدود با نمایش فیلم ها، فقط برای داوران برگزار شود، شبیه جوانه ای است که از یک شاخه خشکیده بیرون میزند. از منظر تبلیغاتی هم اگر به این قضیه نگاه کنیم متوجه می شویم که فیلم های حاضر در این رویداد می توانند برای اکران در دوران پساکرونا معرفی شوند. به هر حال در این ایام همه گیری ویروس کرونا، عده ای با یا بدون رعایت پروتکل فیلم ساخته اند و بهتر است فیلم هایشان دیده شود.
جلالی فخر سپس با بیان اینکه اگر اوضاع همهگیری کرونا، بهترشود می توانیم مانند سالهای گذشته، سینمای مطبوعات را نیز در جشنواره داشته باشیم، اظهار داشت: اگر مسئولان سازمان سینمایی و دست اندرکاران برگزاری جشنواره نظر به اختصاص مکانی برای اهالی رسانه و مطبوعات داشته باشند باید بدانند که تنها با یک پنجم ظرفیت سال قبل می توانند این کار را انجام دهند.
وی در همین راستا افزود: باید سالن های با تهویه مناسب برای اهالی رسانه در نظر گرفته شود؛ همه حاضران باید ماسک داشته باشند و در ردیف ها باید بین هر نفر ۵ صندلی فاصله وجود داشته باشد.
این پزشک متخصص در پاسخ به این سوأل که به عقیده شما اگر شرایط به همین سادگی است چرا سایر جشنواره های معتبر بین المللی برای اولین و یا چندمین بار پس از همه گیری ویروس کرونا اعلام لغو و تعویق کرده اند، اظهار داشت: آن جشنواره ها رقابتی هستند؛ نشانه سینمای یک سرزمین نیستند. درست یا غلط، جشنواره فجر به عنوان چراغ سینمای کل کشور شناخته میشود و تفاوت فاحشی با جشنواره های رقابتی در سراسر دنیا دارد.
وی در خاتمه افزود: اگر به جای جشنواره فیلم فجر در مورد جشنواره هایی مانند جشننواره فیلم کودک، جشنواره سینماحقیقت یا جشن خانه سینما و... صحبت می کردیم بنده تأکید می کردم که بهترین راه، لغو کامل این جشن ها و جشنواره ها است اما در خصوص جشنواره فیلم فجر به دلیل آنکه نشانه ای از فرهنگ و سینمای سرزمین ما است نمی توانم چنین نظری داشته باشم و معتقدم این جشنواره باید بدون حضور مردم و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی میان داوران برگزار شود.
اخبار مرتبط
-
بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/۶
طالبی زاده: اصرار مدیران برای برگزاری جشنواره تنها یک دلیل دارد؛ اینکه مبادا در آخرین سال دولت پول جشنواره بماند!/ سینمای ایران ورشکسته است
-
بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/۹
توحیدپرست: هر رویدادی که به نفع کشور، جامعه، سلامت و گسترش عدالت نباشد نباید برگزار شود/ مشکلات عدیده هنرمندان را خرد و خمیر کرده اما این مسأله برای مدیران اهمیتی ندارد!
-
کرونا و انتظارات از تنها نهاد صنفی سینماگران/۱۰
جمشیدی: خانه سینما باید برای مجموعه ها و اشخاص وام های با درصد پایین فراهم کند/ مسئولان وزارت ارشاد برای روشن نگه داشتن چراغ سینماها باید ما را مساعدت نمایند
-
بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/۱۰
معصومی: برگزاری جشنواره به شیوه نوین پایه های جشنواره فجر انقلاب را سست می کند/ متولیان سینما به نفع فرهنگ و هنر کار نمی کنند!
-
بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/۶
برزیده: برخی اهالی سینما گرسنه اند، بودجه جشنواره را به آن ها اختصاص دهید/ نفس این رویداد به حضور مردم و شور و شوق سینما دوستان گره خورده!
-
بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/۱۱
احمدی: جشنواره فجر نماد انقلاب اسلامی است و هرگز نباید به صورت خنثی و باری به هرجهت برگزار شود/ مدیران فرهنگی پاسخگوی مطالبات اهالی فرهنگ و رسانه نیستند!
-
بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/۵
محسنی نسب: برگزاری جشنواره فجر در شرایط فعلی اقدامی نابخردانه و غیرضروری است/ در این شرایط برگزاری جشنواره چه معنایی دارد؟
-
بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/4
حقیقی: اگر دستگاه های نظارتی همت به خرج دهند می توان بودجه جشنوارهها را به حوزه های مهمتری نظیر تأمین معیشت سینماگران بیکار اختصاص داد
-
بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/۱۲
سیدزاده: برگزاری جشنواره در این بحران کرونا یک شوآف است/ نهادهای بالادستی جلوی صرف هزینه های زیادی برای برگزاری این رویداد را بگیرند
-
بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/۳
مظفری: برگزاری جشنواره در این روزهای کرونایی یک شوآف صرف است/ بودجه میلیاردی جشنواره را صرف معیشت سینماگران کنید
-
بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/۲
هدایت: وقتی موضوعی مهم و نمادین مانند نماز جمعه به دلیل گسترش ویروس کرونا تعطیل می شود برگزاری جشنواره چه معنایی دارد؟/ اسم این تصمیمات شجاعت نیست!
-
بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/۱
کریمی: برگزاری جشنواره فجر در این روزهای کرونایی نفعی برای سینمای ایران ندارد/ بودجه های جشنوارهها را صرف زندگی فلاکت بار سینماگران کنید!
-
بحران کرونا و اصرار برای برگزاری جشنواره فیلم فجر/۱۵
شریفی: مدیران سینمایی جشنواره فجر را بدل به یک دکان برای کاسبی و سوءاستفاده های سیاسی کرده اند
ارسال نظر