به گزارش سینماپرس، هنرهفتم در دوران همه گیری کرونا مانند بسیاری از نهادهای دیگر در کلیه کشورهای جهان دچار آسیب و بحران جدی شد اما این آسیب به واسطه عملکرد منفعلانه مدیران سینمایی در کشورمان بیش از هریک از کشورهای جهان جلوه گری کرد به نحوی که پس از گذشت بیش از یک سال و اندی از آغاز گسترش این ویروس منحوس در کشور مدیران سینمایی حتی از ارائه یک راهکار برای تقویت و حفظ بنیان سینما عاجز ماندند!
چالش های کرونایی در این ایام سینماگران را به شدت دچار سردرگمی و سینما را به شدت دچار تشتت و بحران کرد و کار را به جایی رساند که بسیاری از سینماگرانی که حتی جزو مدافعان دولت تدبیر و امید بودند موج انتقادات خود را به سمت و سوی این دولت روانه سازند و دست اندرکاران دولت را عامل اصلی بحران و تشتت در سینمای کشور بدانند.
در همین رابطه ۸ تن از سینماگران مطرح کشور خانم ها و آقایان: کیومرث پوراحمد، پوران درخشنده، محسن محسنی نسب، پولاد کیمیایی، حبیب الله بهمنی، محمدرضا شرف الدین، جلال قزل ایاق و شراره رخام ضمن گفتگو با سینماپرس چالش ها و موانع مجود در سینمای کشور را مورد کنکاش و ارزیابی قرار دادند که ماحصل این گفتگوها برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.
-
بحران در هنرهفتم، چالش های کرونایی و سردرگمی سینماگران/۱
پوراحمد: مسئولان فرهنگی و دولتمردان از اینکه مردم به سینما نمی روند و سریال های شبکه «جم» را نگاه می کنند بسیار خوشحالند/ ماه به ماه سطح زندگی مان دچار افت جدی می شود!
کیومرث پوراحمد کارگردان سینما در پی بحران های عدیده به وجود آمده در سینما، استمرار چالش های کرونایی، انفعال مدیران و سردرگمی سینماگران گفت: بنده با اطمینان بسیار بالا عنوان می کنم که مسئولان فرهنگی و دولتمردان از اینکه مردم به سینما نمی روند و سریال های شبکه «جم» را نگاه می کنند بسیار خوشحالند چرا که آن ها اصلا نمی خواهند سینما و فرهنگ و هنر و اندیشه ای وجود داشته باشد! بنده به یقین عرض می کنم که این مسئولان اصلا از همین کرونا هم خوشحالند چرا که اگر خوشحال نبودند تدبیری جدی برای رفع این معضل می کردند! امروزه در افغانستان هم واکسن آمده اما مسئولان ما هنوز اندرخم تهیه واکسن هستند!
-
بحران در هنرهفتم، چالش های کرونایی و سردرگمی سینماگران/۳
درخشنده: سینماگران نسل میانی و پیشکسوت به شدت دچار سردرگمی شده اند/ دورنمای خوبی برای سینمای کشور متصور نیستم!
پوران درخشنده کارگردان مطرح سینمای کشور نیز در این باره اظهار داشت: این روزها وضعیت خوبی در سینما مشاهده نمی شود، شرایط کار فراهم نیست و سینماگران نسل میانی و پیشکسوت به شدت دچار سردرگمی شده اند؛ همچنین نسل جوان هم نمی توانند به درستی فعالیت داشته باشند و این در حالی است که وظیفه مدیران سینمایی ایجاد شرایط مناسب و بسترسازی برای افزایش فعالیت در سینما است و آن ها نباید اجازه دهند سینماگرانی که حرف برای گفتن دارند بیکار و خانه نشین شوند. بنده با توجه به جمیع شرایطی که شاهد هستیم دورنمای خوبی برای سینمای کشور متصور نیستم! واقعا نمی دانم اوضاع سینما چه خواهد شد.
-
بحران در هنرهفتم، چالش های کرونایی و سردرگمی سینماگران/۵
محسنی نسب: خوشحالم که کرونا باعث شده مردم کمتر به سینما بروند و آثار به شدت یأس برانگیز و سیاه را تماشا نکنند/ سینما یا دست انتلکتوئل ها است یا دست مبتذل سازان کاسبکار!
محسن محسنی نسب کارگردان سینما نیز به سینماپرس گفت: بنده خوشحالم که بحران کرونا باعث شده مردم کمتر به سینما بروند و فیلم های به شدت یأس برانگیز، ضدمردمی و سیاه را تماشا نکنند! تا زمانی که وضعیت محتوای فیلم ها چنین فاجعه آمیز است همان بهتر که مردم قید رفتن به سینما را بزنند! این سینما به هیچ عنوان در شأن ملت ایران نیست! سینمایی که در مهمترین جشنواره اش نزدیک به یک سوم فیلم ها به خودکشی منجر می شوند و مابقی آثار هم زشتی و پلشتی و اغراق در مشکلات و تصویری دروغین از جامعه ارائه می کنند همان بهتر که وجود نداشته باشد! بنده پیشنهاد می کنم سازمان روانشناسی کشور وارد میدان شده و این فیلم هایی که به اسم کالای فرهنگی در کشور تولید می شوند را رصد کنند، این آثار را کالبدشکافی کنند و ببینند تا چه میزان می توانند تأثیر سوء روی جامعه داشته باشند. من واقعا متعجب می شوم وقتی می بینم شوراهای پروانه ساخت و نمایش به این آثار فجیع و به شدت مخرب اجازه تولید و اکران می دهند.
-
بحران در هنرهفتم، چالش های کرونایی و سردرگمی سینماگران/۲
کیمیایی: مدیران سینمایی در بحران کرونا فقط توانستند جشنواره های اخته برگزار کنند/ در ۸ سال دولت آقای روحانی فقط شاهد شنیدن وعده بودیم!
پولاد کیمیایی بازیگر و کارگردان سینما در پی بحران های عدیده به وجود آمده در سینما، استمرار چالش های کرونایی، انفعال مدیران و سردرگمی سینماگران گفت: یکی از دلایل بزرگی که کشورهایی نظیر ما را جهان سوم می نامند این است که ما مدیران باسوداد، دغدغه مند، دلسوز و... نداریم! مدیران ما فقط عنوان مدیر را با خود به یدک می کشند و در عمل افرادی پشت میزنشین هستند که هیچ تخصصی در هیچ حوزه ای ندارند! به همین علت است که مدیران سینمایی در بحران کرونا فقط توانستند جشنواره های اخته و بی خاصیت برگزار کنند و فاکتورهای آنچنانی ارائه دهند در صورتی که این پول ها باید صرف نیازمندان سینما می شد و به دست کسانی می رسید که زندگی های شان در شرایط فوق اضطراری و بحرانی است. در ۸ سال دولت آقای روحانی فقط شاهد شنیدن وعده بودیم؛ در این ۸ سال اگر سیل آمد مردم به داد یکدیگر رسیدند، اگر زلزله آمد مردم به داد یکدیگر رسیدند، خیریه ها بودند که در این مدت به هم نوعان خود کمک می کردند و رسماً دولت هیچ نقش سازنده ای در این میان نداشت.
-
بحران در هنرهفتم، چالش های کرونایی و سردرگمی سینماگران/۸
بهمنی: دست اندرکاران سینما از وضعیت فعلی به هیچ عنوان رضایت خاطر ندارند/ ندانم کاری مدیران در حوزه های مختلف از جمله سینما باعث ایجاد بحران شده است
حبیب الله بهمنی کارگردان سینما نیز در این باره اظهار داشت: دست اندرکاران سینما از وضعیت فعلی به هیچ عنوان رضایت خاطر ندارند و من امیدوارم مدیران سینمایی در همین چند ماهی که از عمر دولت باقی مانده متوجه شرایط نابسامان سینما بشوند و با تدبیر و درایت سعی کنند شرایط بهتری در عرصه هنرهفتم حاکم شود و اوضاع سینما و زندگی سینماگران کمی سامان بگیرد. مدیران ثابت کردند توانایی اداره سینما را ندارند. بی تردید اهالی سینما از آن ها انتظار دارند که کارشان را درست انجام دهند و درک درستی از شرایط داشته باشند. یک مدیر سینمایی موقعی می تواند درست عمل کند که تشخیص درستی از وضعیت سینما و مشکلات اهالی سینما داشته باشد.
-
بحران در هنرهفتم، چالش های کرونایی و سردرگمی سینماگران/۷
شرف الدین: مأموریت این دولت نابودی تمامی ارکان و حوزه های کشور بود/ چه چیزی در کشور درست و اصولی است که سینما بخواهد درست باشد؟!
محمدرضا شرف الدین تهیه کننده سینما نیز با انتقاد شدید از دولت دوازدهم در همه زمینه ها، به سینماپرس گفت: مأموریت این دولت نابودی تمامی ارکان و حوزه های کشور بود؛ این آقایان آمدند که جمهوری اسلامی ایران را از هر نظر نابود کنند و بروند. چه چیزی در کشور درست و اصولی است که سینما بخواهد درست باشد!؟ کدام بخش از حوزه مهم و ارزشمند فرهنگ و هنر امروزه روی پای خود ایستاده است؟ متأسفانه ما در تمامی بخش ها و حوزه ها دچار مشکلات جدی هستیم؛ از ورزش گرفته تا آموزش و پرورش، از سیاست خارجه گرفته تا وضعیت فلاکت بار اقتصادی همه و همه اوضاعی بسیار اسفبار دارند که مسبب این اوضاع و احوال اسفبار یکایک دست اندرکاران این دولت هستند. این ها باید بروند تا همه چیز درست شود و تا این دولت روی کار است ما نباید انتظار بهبود اوضاع و شرایط در هیچ یک از حوزه ها و بخش های کشور را داشته باشیم.
-
بحران در هنرهفتم، چالش های کرونایی و سردرگمی سینماگران/۴
قزل ایاق: افق روشنی برای سینمای کشور متصور نیستم/ دولت موظف است از سینماگران بیکار و خانه نشین حمایت کند
جلال قزل ایاق تهیه کننده سینما در پی بحران های عدیده به وجود آمده در سینما، استمرار چالش های کرونایی، انفعال مدیران و سردرگمی سینماگران گفت: وضعیت سینمای ایران به قدری آشفته و درهم ریخته شده که بنده شخصاً افق روشنی برای سینمای کشور متصور نیستم و فکر نمی کنم به این زودی ها سینما بتواند سامان بگیرد. بنده شخصاً این روزها به شدت «هنگ» کرده ام و نمی دانم چرا در سینما این چنین دچار تشتت و آشفتگی شده ایم. واقعاً وضعیت به گونه ای است که ما حتی توان پیشنهاد دادن برای بهبود وضعیت سینما را نداریم.
-
بحران در هنرهفتم، چالش های کرونایی و سردرگمی سینماگران/۶
رخام: مسأله ای که باعث اوضاع بغرنج در سینما شده عدم توزیع عادلانه و مناسب جایگاه شغلی است/ اغلب هنرمندان حرفه ای و پیشکسوت در بیکاری مطلق به سر می برند!
شراره رخام بازیگر سینما و تلویزیون نیز در این باره گفت: مسأله ای که باعث اوضاع بغرنج در سینما شده عدم توزیع عادلانه و مناسب جایگاه شغلی است و نمی توان تنها ویروس کرونا را مقصر و مسبب این اوضاع و احوال اسفبار دانست! متأسفانه مدت های مدیدی است که نه تنها در سینما و تلویزیون که در سایر حرفه ها و صنوف شاهد بحرانی جدی هستیم، بحرانی که بی تدبیری مدیران در بخش های مختلف کشور سبب ساز آن شده است. در سینما هم مانند سایر حرفه ها و مشاغل از آنجا که هیچ استاندارد و قاعده ای وجود ندارد شاهد اوضاع بسیار اسفبار و ناراحت کننده ای هستیم و تا زمانی که مدیران سینمایی اهتمامی برای برون رفت از این شرایط و رفتن به سمت استاندارسازی و قاعده مندی نداشته باشند اوضاع همین خواهد بود!
ارسال نظر