به گزارش سینماپرس، چهاردهمین دوره حراج تهران روز پنجشنبه ۲۱ مرداد برگزار میشود. در این دوره از حراج تهران، حسن روحالامین هم با تابلوی «عادیات» حضور داره که ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است. او پیشتر و در دوازدهمین دوره حراج تهران هم تابلوی «مرگ رخش» را داشت که با مبلغ بسیار خوبی چکش خورد.
به همین بهانه فارس با روحالامین گفتوگو کرد. او برگزاری حراج تهران را شوکی برای احیای بازار هنرهای تجسمی توصیف کرد و گفت: برگزاری این حراج همچون شوکی است که برای احیاء یک بیمار قلبی به او وارد میکنند.
این نقاش ۳۶ ساله ادامه داد: این دوره از حراج که امسال اتفاق میافتد، بعد از مدتها، مخصوصاً برای هنرمندان همنسل من که هنوز به درجه استادی نرسیدهاند، کارهایشان تثبیت نشده است و قیمت کارهایشان مشخص نیست، مانند یک احیا کردن است.
روح الامین درباره فروش آثاری با مضامین جنگ و دفاع مقدس در حراج تهران عنوان کرد: یکی از غنیترین گنجینههای هنرهای تجسمی در کشور ما، آثاری است که با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مرتبط است. اگر حراج سراغ چنین آثاری با این مضامین میرود، گنجینه خودش را غنی کرده و وارد رسالت اصلی خودش شده است. چراکه حراج تهران باید به آثار فاخر و تأثیرگذار در فرهنگ و حرکت جامعه بپردازد.
وی افزود: مثلاً وقتی عکسی از استاد صادقی با مضمون جنگ در این حراج با قیمت بالا چکش میخورد؛ اینجاست که میگوییم این اثر ارزش دارد که به این قیمت فروخته شود. چون عکاسی که در دوران جنگ فعالیت میکند، اصلاً به فکر فردایش نیست. به نظر من، او یک هنرمند واقعی است و باید از آثار چنین هنرمندانی حمایت شود. ای کاش منافع فروش چنین آثاری به دست خود هنرمند هم برسد.
* هنرهای تجسمی در کرونا کمتر از سایر هنرها آسیب دید
روحالامین پیرامون برگزاری حراج در دوران شیوع ویروس کرونا گفت: بسیاری از شاخههای هنر تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفتهاند. مثلاً سالنهای سینما بارها باز و بسته شدند. اما فکر میکنم جامعه هنرهای تجسمی چندان تحت تأثیر کرونا قرار نگرفتند. چون نمایشگاههای مجازی فرصت تماشای آثار و خرید و فروش آنها را فراهم کردند.
این هنرمند نقاش ادامه داد: تا پیش از کرونا هم تنها در روز افتتاحیه نمایشگاهها در گالریها جمعیت انبوهی به تماشای آثار میرفتند و بعد از آن بازدیدکنندگان کمی هر روز از نمایشگاه دیدن میکردند. ولی کرونا متاسفانه روی اقتصاد هنر تأثیر گذاشته است. نه به این دلیل که خریدار میترسد برای خرید آثار هنری از خانه بیرون بیاید، بلکه به این دلیل که اقتصاد او هم تحت تأثیر قرار گرفته است و در نتیجه اولویت سرمایهگذاریاش را چیزهای دیگر قرار میدهد و سراغ هنر نمیآید. اینجاست که میتوانیم بگوییم حراج تهران میتواند به رونق بازار کمک کند.
روحالامین ادامه داد: رونق اقتصادی هنر تجسمی ارتباط غیرمستقیمی با حراج تهران دارد. چرا که ممکن است تابلویی از یک هنرمند در این حراج فروش میلیاردی کند ولی وقتی تابلوی دیگری را از خود نقاش میخرید، قطعاً به آن قیمت نمیرسد. البته فروش آثار یک هنرمند در حراج تهران روی قیمتگذاری آثار بعدی او نیز تأثیر میگذارد.
ارسال نظر