به گزارش سینماپرس زنده یاد سیامک اطلسی در سال ۱۳۱۵ در ارومیه به دنیا آمد و از سال ۱۳۴۲ فعالیت هنری را در استودیو شاهین فیلم آغاز کرد و با پیشنهاد یکی از کارگردانان که فیلمش را برای دوبله آورده بود سر از دنیای بازیگری درآورد و در فیلم «مردان خشن» در سال ۱۳۵۰ بازی کرد.
اطلسی از سال ۵۱ به بعد علاوه بر دوبله در بیش از سه فیلم سینمایی و دهها سریال نقشهای شاخص و متفاوت بازی کرد که ماندگارترین آنها «آن سوی آتش»، «دوران سرابی»، «گل سرخ»، «چریکه تارا»، «پدرسالار» و «مختارنامه» بود.
او در یکی از اپیزودهای سریال «داوران» در نقش سوزنبان به ایفای نقش پرداخت و در سریال «معمای شاه» نقش بختیار را بر عهده داشت. اغلب او را با عموی مهربان راننده تاکسی «پدر سالار» و سردار خشن سپاه شام در «مختارنامه» میشناسند.
در ذیل این نوشتار برخی از گفتگوهای این هنرمند ارزنده که گلچین شده و خبرنگاران خبرگزاری سینماپرس این گفتگوها را به صورت اختصاصی با زنده یاد سیامک اطلسی انجام داده اند، بازنشر شده است.
*********************************
سیامک اطلسی گوینده فیلم و بازیگر پیشکسوت کشورمان گفت: عدم صداقت در آثار تلویزیونی باعث دوری مردم از رسانه ملی شده است. متأسفانه تولیدات ما در سینما و تلویزیون دیگر نام و نشان چندانی از مردانگی، یکرنگی و صداقت ندارند و همین امر باعث شده تا به مرور زمان، مردم از تماشای فیلم های سینمایی و سریال های تلویزیونی وطنی سر باز بزنند؛ از سوی دیگر دور ماندن از تکنیک و درجا زدن در گذشته نیز باعث شده تا اقبال مردمی نسبت به ماهواره ها و برنامه های غربی بیشتر شود.
وی تأکید کرد: معضلات اجتماعی، خانواده و... باید به درستی به تصویر کشیده شوند و تماشاگر باید با یک اثر تصویری به درستی ارتباط برقرار نماید و با آن همذات پنداری کند؛ من معتقدم که مسئولان دولتی در سازمان صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید با تغییر دیدگاه های خود و به کارگیری نیروهای متخصص، کارشناسانی را در حوزه تأیید فیلمنامه ها در سینما و تلویزیون در نظر بگیرند تا از این طریق بتوانیم مخاطبانی که طی سال های اخیر با آثار تصویری در سینما و تلویزیون قهر کرده اند را مجدداً آشتی داده و آن ها را ترغیب به تعقیب آثار وطنی کنیم.
بازیگر فیلم سینمایی «شاید وقتی دیگر» اظهار داشت: ما هیچ گاه نباید آثار درخشانی همچون «پدر سالار» را فراموش کنیم که هنوز پس از اینکه سال ها از تولید آن می گذرد هر بار که از تلویزیون بازپخش می شود نظرات مثبت عموم مردم را با خود در پی دارد؛ دلیل اصلی این امر هم صداقت فراوانی است که در این گونه آثار وجود داشت و امروز دیگر تنها یاد آن ها باقی مانده است. چهارشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۴
سیامک اطلسی بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون با انتقاد نسبت به غیاب محتوای ارزنده در تولیدات سینمایی گفت: مدیران سازمان سینمایی نباید به هر فیلمنامه ای اجازه ساخت بدهند، اگر امروز شاهد تولید آثار نازل، بی ارزش و بی محتوا در سینما هستیم تماماً نشأت گرفته از تفکرات مدیران سینمایی است که به این آثار اجازه ساخت و عرضه داده اند. این مدیران هستند که باید دلسوز فرهنگ و هنر کشور باشند و اجازه ندهند تا هرکس هر آنچه را دوست داشت ولو به قیمت نابودسازی فرهنگ غنی و ارزشمند کشورمان تولید کند. روند تولید فیلم های بی محتوا و بی ارزش از فیلم های شبه کمدی آغاز شد، آثاری که سازندگان آن ها صرفاً به دنبال فروش بیشتر در سینما بودند و به هیچ عنوان به این فکر نمی کردند که اثرشان چه تأثیرات مخربی بر جامعه می گذارد.
وی ادامه داد: با حمایت مدیران سینمایی روند تولید و عرضه این آثار سخیف و بی ارزش رشد بیشتری پیدا کرد به نحوی که امروزه اکثریت تولیدات سینمای کشور در اختیار این نوع آثار است که می خواهند با هر ترفندی ولو به قیمت نابودسازی فرهنگ جیب مخاطبان را خالی کنند. متأسفانه امروزه نه تنها آثار کمدی که بسیاری از آثار دیگر سینما نیز عاری از محتوای ارزنده هستند و این وضعیت زنگ خطر جدی را در سینما به صدا درآورده است.
این سینماگر خاطرنشان کرد: سینما زمانی می تواند یک رسانه فرهنگ ساز و ارزشمند باشد که حرفی برای گفتن داشته باشد، مردم را به تفکر و تأمل راجع به هر مسأله ای وادار کند. اگر امروزه اکثریت فیلم های در حال اکران با استقبال مردم مواجه نمی شوند و مردم از سینماها گریزان شده اند به دلیل عدم وجود محتوای ارزشمند و متناسب با نیازهای روز جامعه است.
اطلسی در همین راستا تأکید کرد: آن دسته افرادی هم که امروزه به سینما می روند دنبال همین آثار بی محتوا هستند؛ فیلمسازان و سینماگران سطح سلیقه مخاطبان را به شدت تنزل داده اند و ما اگر می خواهیم باز هم در سینماها شاهد حضور حداکثری مردم باشیم باید روش ساخت فیلم را عوض کنیم. مدیران سینمایی باید تدبیری اندیشه کنند تا فیلم هایی در سینما تولید شود که نیاز روز اجتماع در آن ها لحاظ شده باشد.
بازیگر فیلم های سینمایی «مردی بدون سایه» و «روز واقعه» متذکر شد: بنده یک بار دیگر هم تأکید می کنم که این مسئولان و مدیران سینمای کشور هستند که هر فیلمنامه ای را تصویب نکنند و به هر اثری مجوز تولید و پخش ندهند. معنای واقعی نظارت در سینما این است! مدیران نباید اجازه دهند آثاری به اسم هنر و فیلم و سینما تولید شود که جامعه را عاری از تفکر و اندیشه کند.
این هنرمند پیشکسوت در پایان این گفتگو با بیان اینکه برخی افراد کاسبکار به اسم سینماگر فرهنگ و هنر کشور را به سخره گرفته و آن را نابود کرده اند تصریح کرد: سوأل بنده این است که این آثاری که در سینما تولید می شوند چه نفعی برای کشور دارند؟ کدامیک از اهداف کلان کشور در این آثار دیده می شود؟ چرا تهیه کنندگانی که دنبال تولید آثار ارزشمند و بامحتوای غنی بودند امروزه جایی در سینما ندارند و در عوض کسانی وارد میدان شده اند که فقط به فکر سودآوری مالی هستند؟ فیلم و سینما زمانی می تواند ارزش داشته باشد که ضمن سرگرم کردن مخاطبان چیزی هم به آن ها اضافه کند و مخاطب را کمی به تفکر و اندیشه وادار کند. چهارشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۸
سیامک اطلسی بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون در پی برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خصوص انتظارات خود از رئیس جمهور در حوزه فرهنگ و هنر گفت: طی سال های اخیر به حوزه مهم فرهنگ و هنر توجهی نمی شد و دولتمردان اصولاً به این حوزه بسیار مهم و کلیدی بی توجه بودند از این رو بنده امیدوارم آیت الله رئیسی توجه به حوزه مهم فرهنگ و هنر را در اولویت کارهای خود قرار دهند تا ما بتوانیم هرچه سریع تر از بحران و تشتت فعلی رهایی پیدا کرده و فرهنگ و هنر کشور را از ولنگاری بیشتر نجات دهیم. بی تردید این حوزه مهم فرهنگ و هنر است که می تواند به جامعه شکل بدهد و نجات بخش جامعه باشد؛ امروزه اغلب کشورهای جهان تنها از طریق تولید آثاری فرهنگی هنری است که سیاست های داخلی و خارجی خود را پیاده سازی می کنند اما دولتمردان ما همواره از این مسأله غافل بوده اند و توجهی به حوزه مهم فرهنگ و هنر نداشته اند.
این سینماگر سپس با بیان اینکه محتوای نازل آثار سینمایی طی سال های اخیر مردم را از سینما گریزان کرد متذکر شد: دولتمردان جدید باید تدبیری اندیشه کنند تا هر اثر نازل و پیش پاافتاده ای به اسم فیلم تولید نشود؛ یک اثر هنری و سینمایی باید صاحب تفکر و اندیشه و خلاقیت و نوآوری باشد تا از این رهگذر بتواند مخاطب را به سوی خود جلب نماید.
اطلسی تأکید کرد: امروزه بخش قابل توجهی از افراد جامعه دیگر تمایلی به سینما رفتن ندارند چرا که اغلب کارها به صورت کپی برداری و سری دوزی شده تولید می شوند و برای مخاطب فاقد جذابیت هستند. من امیدوارم مسئولانی که به زودی اداره سینمای کشور را در دست می گیرند دیگر اجازه ندهند بودجه بیت المال صرف تولید چنین آثاری شود که هیچ ارزشی ندارند.
بازیگر سریال های تلویزیونی «معمای شاه» و «پدر سالار» در بخش دیگری از این گفتگو بیکاری بخش عمده ای از پیشکسوتان هنر را یکی از معضلات اساسی امروز سینمای کشور برشمرد و در این باره اظهار داشت: انتظار ما از آیت الله رئیسی و دولتمردان ایشان توجه جدی و ویژه به سینماگران پیشکسوتی است که سال های عمر و جوانی شان را برای ارتقای فرهنگ و هنر این مرز و بوم صرف کرده اند اما امروزه توجهی به آن ها صورت نمی گیرد.
این هنرمند پیشکسوت در خاتمه این گفتگو افزود: بی عدالتی در سینما بیداد می کند؛ یک هنرمند در حال تحمل خانه نشینی و گرسنگی است و هنرمند دیگر از شکم سیری نمی داند چه کند! ما امیدواریم دولتمردان جدید بیش از هر اقدامی عدالت را در سینمای کشور جاری و ساری سازند تا دیگر ما شاهد چنین اتفاقات تلخ و متأثرکننده ای نباشیم. شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۰
روحش شاد و یادش گرامی
ارسال نظر