کارگردان فیلم های سینمایی «خاک و آتش» و «خانه کاغذی» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بی تردید داوران باید بر اساس استانداردهای سینما به آثار رأی بدهند؛ همه ما به خوبی آگاهیم که داوری کار بسیار سختی است و لزوماً نیاز به سفارش ندارد.
وی ادامه داد: ممکن است گاهی دولت بخواهد به اثر خاصی توجه ویژه داشته باشد و در این راستا از داوران کمک بخواهد اما بنده شخصاً چنین نفوذ و دخالت هایی را کمتر شاهد بوده ام. من تجربه حضور در کمیته انتخاب آثار جشنواره را داشته ام و هیچ وقت ندیدم دخالت علنی و آشکاری در نحوه انتخاب آثار صورت بگیرد و هر آنچه هیأت انتخاب به آن رأی دادند و آرای بالاتری به دست آورد در جشنواره حضور پیدا کرد البته این مسأله برای دوران ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد است و بعد از آن نمی دانم چه اتفاقی رخ داده!
صباغ زاده سپس با بیان اینکه داوران و اعضای هیأت انتخاب همیشه بر اساس تجربیات و سلایق شخصی شان روی آثار بحث می کنند و برای انتخاب فیلم ها به نتیجه می رسند اظهار داشت: ممکن است هر هیأت انتخاب یا داوری نظرش با هیأت دیگر تفاوت داشته باشد چرا که داوران مانند هر انسان دیگری سلیقه و نگاه خاص خود را دارند و بر اساس سلیقه خود فیلم ها را انتخاب می کنند.
این سینماگر تأکید کرد: جشنواره فیلم فجر اگر هدف خاصی را دنبال می کند این اهداف بایستی به صورت صریح و شفاف توسط سازمان سینمایی و سیاست گذاران جشنواره اعلام شود تا همه سینماگران از اهداف جشنواره آگاه باشند و داوران و اعضای هیأت انتخاب نیز بر اساس آن اهداف مبادرت به گزینش آثار کنند.
وی در پایان این گفتگو افزود: شاید بزرگترین مشکل جشنواره فیلم فجر این است که هدف گذاری روشن و شفافی ندارد و به همین علت در هر دوره برگزاری آن شاهد رویه های متفاوت در نحوه برگزیده شدن آثار هستیم که این مسأله نیازمند آسیب شناسی فوری و جدی توسط مسئولان سینمایی است.
ارسال نظر