به گزارش سینماپرس، رضا سلطانزاده، موسیقیدان و آهنگساز برنامه «روایت فتح» و از همرزمان شهید آوینی در گفتوگو با رادیو مقاومت با اشاره به دوران روایت فتح، خاطرات کار با شهید آوینی، گفت: از آن دوران فقط حسرت برایم باقی مانده بهطوریکه در برخی از شبها و لحظات آرزو میکنم ای کاش چهار سال از عمرم را بدهم تا بتوانم ۶ ماه به آن دوران بازگردم و این حس نتیجه بودن با شهداست که توفیق آن نصیبم شده بود.
هنر جبهه مخصوص به خودش را دارد
وی در مورد خصوصیت جذب حداکثری که در منش و رفتار حاج قاسم سلیمانی و شهید آوینی بود، گفت: یکی از شاخصههای افراد انسانساز همین روحیه و خلق نیکوست. وقتی بزرگانی همچون حاج قاسم سلیمانی را با شهید آوینی مقایسه کنیم میبینیم که حاج قاسم در جبهه نظامی و شهید آوینی در جبهه هنر در حال جنگ بودهاند زیرا هنر هم جبهه مخصوص به خودش را دارد. بنابراین جذب نیرو در این جبههها از راه نفوذ در قلبها انجام میشد. یعنی به گونهای در قلبها نفوذ داشتند که افراد حاضر بودند رفاه و ثروت را رها کرده و با این شهیدان همراه شوند.
سلطانزاده در ادامه اظهار کرد: خودم به شخصه در زمانیکه با شهید آوینی آشنا شدم این اتفاق را تجربه کردم و اولین دیدارم با شهید آوینی در منزل ما بود. دعوت به همکاری شدم در حالی که آن زمان درآمد خوبی از بازار داشتم و مبلغ پیشنهادی از همکاری با شهید آوینی، یک دهم درآمدم بود ولی با این اوصاف با جان و دل پذیرفتم زیرا جاذبه این شهید بسیار عجیب بود و برای کار در برنامه «روایت فتح» لحظه شماری میکردم. از مصاحبت و همنشینی با این شهید نه تنها خسته نمیشدم بلکه دوست داشتم همیشه در کنارش باشم.
هنر پاک، زاییده ذهن پاک است
همرزم شهید آوینی درباره الزامات ساخت موسیقی در برنامههایی مانند «روایت فتح»، گفت: خروجی هر هنر از دست هنرمند و سازنده آن بهطور قطع ساخته ذهن و افکار آن شخص است. بنابراین هنر پاک، زاییده ذهن پاک است. شهید مرتضی آوینی صحبتهای جالبی داشت بهعنوان مثال میگفت: «ببین سازم رو به قبله است. شما هم سازت را رو به قبله قرار بده». شهید آوینی از جزئیترین مسائل شروع به اصلاح میکرد و از جزء به کل میرسید. شهید آوینی معتقد بود موسیقی غنا و حرام با موسیقی حلال فاصله بسیار کمی دارد و میگفت: «در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، رضا رویگری شعر الله الله را میخواند، با اینکه واژههای آن اسلامی و خدایی بود و ریتم آن هم مارش بود اما برخی از افراد با این موسیقی میرقصیدند پس هر موسیقی حتی با کلام خوب بهشخصه نمیتواند خوب باشد، بلکه محتوای آن باید درست باشد. موسیقی که برای شخص یا نام افراد نواخته شود، خوب نیست. بلکه موسیقی اگر برای رضای خدا و خالص نواخته شود، خوب و ماندگار می شود.»
وضعیت موسیقی به ناکجاآباد میرود
این آهنگساز با اشاره به اینکه وضعیت موسیقی فعلی در کشور افسار گریخته شده و به ناکجاآباد میرود، بیان کرد: موسیقی «روایت فتح» بیشتر به دلیل گرایش و نزدیکی آن به اصل موسیقی که همان مذهب است، ماندگار شده زیرا ریشه موسیقی در مذهب است و کلمه موسیقی در زبان لاتین هم به معنی الهه یونانی بوده که مردم دور آن جمع شده و ناله و نوا سر میدادند.
وی با اشاره به اینکه موسیقی غذای روح است، عنوان کرد: متاسفانه موسیقی در حال حاضر در کشور وضعیت خوبی ندارد زیرا برخی موسیقیها با مدت زمان ۵ یا ۱۰ روز و تکنولوژی دستگاههای امروزی ساخته میشوند که ارزش و اعتبار موسیقی را به شدت نزول داده و موجب مسمومیت فکری و روحی جامعه میشود.
سلطانزاده در پاسخ به سوالی مبنی بر حضورش در جبهههای دفاع مقدس با توجه به لزوم حضور نوازنده در محل و مکانهای خاص برای ایجاد حس کاملتر و ساخت موسیقی مرتبط با موضوع، گفت: من سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۶ و جنوب کشور حضور داشتم و حس حضور در آن مناطق برای ساخت موسیقی دفاع مقدس بسیار کمک کننده بود و وقتی وارد منطقه میشدم به ساخت کامل از حس موسیقی مورد نظر میرسیدم. آرزو دارم توفیق ساخت قطعات موسیقی برای رادیو مقاومت که در راستای کار و هدفم است، محقق شود.
ارسال نظر