به گزارش سینماپرس، پانزدهمین دوره انتخابات اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نهم اسفند ماه ۱۴۰۱ در دفتر این اتحادیه برگزار شد. اما با وجود استقبال بالا در ساعات ابتدایی رایگیری که منجر به تمدید ساعت آن شد، این انتخابات به نتیجه نرسید.
بنا به گفته برگزارکنندگان این انتخابات، هزار و ۴۲۴ نفر ناشر، کتابفروش و موزع در اتحادیه عضویت دارند و مطابق با ماده ۱۵ قانون نظام صنفی و تعیین حد نصاب، حضور یک سوم اعضا در انتخابات برای رسمی شدن ضروری است. اما در پانزدهمین دوره انتخابات اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، ۳۸۲ نفر شرکت کردند و این انتخابات برای رسمی شدن به ۶۲ رأی دیگر نیاز داشت. در نتیجه این انتخابات به دلیل به حد نصاب نرسیدن آرا به دور دوم موکول شد.
به گفته هومان حسنپور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، تعداد زیادی از اعضا به اطلاعیههای اتحادیه توجهی نکردند و مباشر و وکلای خود را به اتحادیه اعزام کرده بودند که مورد قبول قانون نظام صنفی نبود.
تاثیر جدایی اتحادیه ناشران از کتابفروشان
یک روز مانده به این انتخابات، یاسر احمدوند در خصوص تفکیک اتحادیه ناشران و کتابفروشان در تهران گفته بود: پیرو درخواست مکرر کتابفروشان در تهران زمینه استقلال اتحادیه کتابفروشان فراهم شده است و به زودی اتحادیه مستقل کتابفروشان تشکیل میشود.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزوده بود: به زودی اتحادیه مستقل کتابفروشان تشکیل میشود و فعالیتاش را آغاز خواهد کرد و طبیعتا این اتحادیه تفاوتی با اتحادیه ناشران دارد.
برخی از ناشران شرکت کننده در پانزدهمین دوره انتخابات اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اعلام کردند که تعدادی از هم صنفیهایشان به دلیل بینتیجه دانستن این انتخابات در صورت تفکیک اتحادیه ناشران از کتابفروشان، در نهم اسفند در انتخابات شرکت نکردند.
لزوم برگزاری انتخابات مجدد ظرف بیست روز
در این انتخابات، کاظم آرمانپور، تهمینه آقا محمدعلی کرمانی، امیرهوشنگ اسکندری، مهدی اسماعیلیراد، شاهین ترکمن، آرش رئیس دانا، محمدرضا سالکی، محمدحسین شهری، علیاکبر طورانیان، مریمالسادات ظهوریان، محمدعلی عزیزی، کاظم علمی کتابفروش، محمود فرهادی، حسن قربانی، ابراهیم کریمی زنجانی اصل، سعید مکرمی، هومن نامور، بابک ندرخانی دینه کبودی و محمد یراقچی کاندیدهای هیئتمدیره برای دوره پانزدهم و اردشیر بجهت، جمال خداپناهی و حسین غیاثی داوطلبان عضویت برای بازرسی بودند.
در نتیجه چهاردهمین دوره انتخابات اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، هومان حسنپور بهعنوان رئیس، محمود آموزگار در سمت نایب رئیس اول، کاظم علمی در سمت نایب رئیس دوم، حسن قربانی بهعنوان عضو هیات مدیره و خزانهدار، نسرین سیاحفر بهعنوان دبیر و مهدی فخریزاده و سیدرفیع احمد جواهری بهعنوان عضو هیاتمدیره مشغول فعالیت هستند، مسعود کازری نیز بازرس اتحادیه است.
اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در سال ۱۳۳۷، به ریاست نصرالله سُبوحی مدیر کتابفروشی مرکزی و معاونت محمدعلی ترقّی مدیر کتابفروشی خیام فعالیت خود را آغاز کرده است.
بر اساس ماده ۱۵ قانون نظام صنفی، در صورت نرسیدن (انتخابات) به حد نصاب، هیأت اجرایی مکلف است مطابق مفاد ماده ۱۱ این آیین نامه، نسبت به فراخوان و برگزاری انتخابات نوبت دوم با نصاب یک چهارم حداکثر ظرف مدت بیست روز اقدام کند.
این هم نگرانی دیگر صنف ناشران است که با وجود تفکیک اتحادیه ناشران از کتابفروشان و به نتیجه نرسیدن انتخابات در دور اول، چگونه میتوانند در مدت ۲۰ روز انتخابات قابل قبول دیگری برگزار کنند.
ارسال نظر