جواد انصافی نویسنده، بازیگر و کارگردان نمایش های آیینی سنتی در رابطه با جدیدترین فعالیت های خود گفت: متأسفانه این روزها ما با مشکلات زیادی روبرو هستیم، مسئولان نمی خواهند نمایش های آیینی سنتی تولید شوند و تمام تلاش شان این است که چنین آثاری روی صحنه نرود!
کارگردان نمایش «چله زری و عمو چله جون» و «کل عنایت» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: اگر امروز کمتر شاهد روی صحنه رفتن نمایش های آیینی سنتی هستیم و یا اینکه برخی سالن هایی که پیش از این مختص اجرای این گونه نمایش ها بود به تئاترهای دیگری اختصاص پیدا کرده علت اصلی اش به بی توجهی مسئولان ذی ربط باز می گردد.
وی ادامه داد: فضای سنتی و سیاه بازی چون گزندگی خاصی دارد و حتی در برخی زمان ها صحبت هایی شده که شما سیاه ها را در نمایش های تان مسخره می کنید مورد پسند مسئولان نیست؛ این در حالی است که ما بارها پاسخ داده ایم که اتفاقاً سیاه های نمایش های ما بسیار باهوش و زیرک هستند و ما هرگز قصد تخریب وجهه آن ها را نداریم.
این هنرمند پیشکسوت در همین راستا تصریح کرد: در هر صورت مسئولان چون تمایلی به این قبیل نمایش ها ندارند کمک هزینه ها را آنقدر پایین آوردند که کسی اصلاً کار نکند. کمک هزینه ای که آن ها به ما می دهند در حد کرایه ماشین مان هم نمی شود. به من گفتند ۲۰ تومن به تو می دهیم اما بنده وقتی حساب کردم دیدم با این مبلغ پول حتی پول نان و گوجه و خیار بچه های گروه را در زمان تمرین نمی توانم تأمین کنم برای همین از تولید کار منصرف شدم.
انصافی متذکر شد: این وضعیت ما برای اجرا در سالن های دولتی است در سالن های شخصی هم که اگر بخواهیم کار کنیم بودجه کلانی را از ما مطالبه می کنند که همین باعث می شود برخی تهیه کنندگان از اجرا در این سالن ها هم صرف نظر کنند.
کارگردان نمایش «شلم شوربا» و «وجدان بیدار» خاطرنشان کرد: همین اواخر ما کاری آماده کردیم با عنوان «عبدلی و اوستا در عروس فراری» که برای دهه شصتی ها نوستالژی بود و حتی تمرینات مان را هم انجام دادیم اما متأسفانه به یک باره تهیه کننده از ادامه کار منصرف شد و این کار ماند برای زمان دیگری! البته من مصرانه پیگیر آن هستم که این نمایش را بعد از ماه های محرم و صفر روی صحنه ببرم چرا که می دانم با استقبال خوبی از سوی مخاطبان روبرو خواهد شد.
وی افزود: علاوه بر این برای جشنواره آیینی سنتی که قرار است مهر ماه برگزار شود نیز یک کار دیگری به اسم «یاقوت پسر مبارک» را آماده داریم که فضایی کاملاً شاد دارد و منتظر هستیم ببینیم این نمایش برای حضور در این رویداد پذیرفته می شود یا خیر!
انصافی تأکید کرد: در نمایش «یاقوت پسر مبارک» می خواهیم بگوییم یاقوت و زمرد و الماس و مبارک اسم هایی بوده که برای سیاه ها استفاده می شده و این اتفاق نشان از آن داشته که اتفاقاً مردم برای سیاه ها ارزش و بهای ویژه ای قائل بوده اند.
بازیگر سریال های تلویزیونی «مستوران» و «غیر محرمانه» در خاتمه این گفتگو افزود: بنده امیدوارم مسئولان فرهنگی و هنری کشور تمام تلاش خود را به کار ببرند تا آیین ها و سنت های ارزشمند از طریق آثار هنری مانند تئاتر به نسل امروز شناسانده شود. تا جوانان نسبت به این آیین ها آگاهی پیدا نکنند و فکر کنند که علم غربی ها از ما بیشتر است در صورتی که ما روزگاری بین تمام کشورهای جهان سرآمد علم بوده ایم و غربی ها از روی دست ما تقلید کرده و می کنند و این ها نکات ارزشمند و کلیدی است که ما باید همواره به آن توجه داشته باشیم.
ارسال نظر