به گزارش سینماپرس، سیامک ادیب که از کارهای او میتوان به بازی در فیلمهای سینمایی لامینور(داریوش مهرجویی ۱۳۹۸)، صحنه زنی(علیرضا صمدی ۱۳۹۹) و محمد رسولالله(مجید مجیدی ۱۳۹۴) اشاره کرد در گفت وگو با خبرنگار سینمایی ایرنا با اشاره به پیشینه بیست و اندی ساله خود در صحنه تئاتر اظهار داشت: قدرت بازیگری اصلا ربطی به اسکار و جشنواره فجر، کن و ... ندارد و تعیین کننده جوایز نیست.
چیزی که ثابت شده این است که هنر صرف نمیتواند تو را به هیچ کدام از این جوایز برساند. روابط است که تعیین میکند و سلیقهاو گفت: کم ندیدهایم در جشنوارههایی که میگفتند جایزه مال فلان بازیگر و یا فلان فیلم است اما نتیجه آن چیزی نبود که همه تصورش را میکردند. چیزی که ثابت شده این است که هنر صرف نمیتواند تو را به هیچ کدام از این جوایز برساند. روابط است که تعیین میکند و سلیقه.
ادیب افزود: چندی پیش یک فیلم هندی به نام آر. آر. آر(اس. اس. راجامولی ۲۰۲۲) دیدم که در اسکار خیلی سر و صدا کرد. این فیلم چیزی نداشت که شاخص باشد. یا مثلا همه چیز همه جا به یک باره(دانیل کوان و دانیل شاینرت ۲۰۲۲)، فیلم خوبی بود. اما تمام جوایز را درو کرد.
بازیگر فیلم سینمایی تجریش ناتمام(پوریا آذربایجانی ۱۳۹۴) با اشاره به نخستین کار تئاتر خود به کارگردانی حسین کیانی با عنوان پنهان خانه پنج درباره نحوه ورود خود به عرصه سینما و تلویزیون گفت: به صورت خیلی اتفاقی، برای دیدن نمایشنامهخوانی یکی از دوستان رفته بودم که در آنجا علی ملاقلیپور با من صحبتی داشت. در آن زمان در حال انتخاب بازیگران برای پابرهنه در بهشت(بهرام توکلی ۱۳۸۴) بودند که من را معرفی کردند و از طرف کارگردان انتخاب شدم. این نخستین کارم در سینما بود.
تئاتر را فقط به خاطر دلت و حسی که به تو دست میدهد میآیی
بازیگر مجموعه تلویزیونی حوالی پاییز(حسین نمازی ۱۳۹۴) گفت: تئاتر را فقط به خاطر دلت و حسی که به تو دست میدهد میآیی و از نظر تبلیغات و شرایط اقتصادی عوایدی برای بازیگر ندارد. من اصلا فکرش را نمیکردم که در سینما و تلویزیون مطرح شوم اما معتقدم خیلی خوششانس هستم چون کاری را که خیلی دوست دارم انجام میدهم.
خیلی خوششانس هستم چون کاری را که خیلی دوست دارم انجام میدهمادیب افزود: هر نقشی که میگیرم و یا اجرا میکنم با لدت تمام آن را ایفا میکنم. چون خیلیها حسرتش را دارند که جای من باشند و من قدردان این هستم.
بازیگر فیلم سینمایی پرسه در شهر لاجوردی(محمدعلی نجفی ۱۳۹۴) خاطرنشان کرد: تا زمانی اصلا برایم مهم نبود که نقش اول و اصلی بازی کنم. نه این که دنبال شهرت نباشم اما دلم می خواست اسمم روی هر میزی باشد و نامم شناخته شده باشد تا نقشهای بهتری بگیرم.
ادیب گفت: تا زمانی که طعم نقش اولی و یا اصلی را نچشیده بودم درکی از شناخته شدن توسط مردم نداشتم اما وقتی طعم آن را چشیدم، لذت بردم.
تا زمانی که طعم نقش اولی و یا اصلی را نچشیده بودم درکی از شناخته شدن توسط مردم نداشتماو افزود: هم خوبیها و هم سختیهای چنین نقشهایی را دیدم. در این مواقع بار زیادی از فیلم روی دوش شماست و صحنهدار اکثر سکانسها هستی و خیلی چیزها معطوف به تو میشود.
ادیب تجربه کار در نمایش خانگی را ندارد اما میگوید: مواردی برای بازی در نمایش خانگی داشتم اما به توافق نرسیدیم.
این بازیگر با تجربه بازی در بیش از ۲۰ فیلم سینمایی از جمله مالاریا، بوفالو، خاکستر و برف، هفت ماهگی و... و. میگوید: از بین فیلمهایی که بازی داشتم پا برهنه در بهشت را هنوز هم خیلی دوست دارم. صحنهزنی هم فیلم خوبی شد و مردم آن را خیلی دوست داشتند. تجریش ناتمام نیز همینطور.
این سکانس سختترین سکانس عمر بازیگری من بود
انگشتر، قصهها، دنیای بهتر، چیزهایی هست که نمیدانی، چند روز بیشتر، حیران، اروند و… از جمله دیگر فیلمهای سینمایی است که ادیب در آنها به ایفای نقش پرداخته است.
او سختترین بازی خود را به ایفای نقش در پروا به کارگردانی مهران مهدوی میداند و میگوید: نقش پدر دختری را داشتم که همراه هم در غربت زندگی میکردند. در صحنهای که چهره من در قاب دوربین بود به سمت سردخانهای در حرکت بودم تا جسدی را شناسایی کنم. این سکانس سختترین سکانس عمر بازیگری من بود. طولانی بود و طاقتفرسا. به گونهای که پوستم را کند تا تمام شود.
او توضیح میدهد: حفظ راکورد و حسهای متفاوت پدری که نمیخواهد بچه خود را از دست بدهد. اینها سختیهای خود را داشت اما خیلی سریع توانستم با کاراکتر ارتباط برقرار کردم.
ادیب گفت: وقتی که متن و شخصیت پردازی خوب باشد انرژی زیادی برای کشف نقش نمیگذارید. وقتی شخصیتی خوب پرداخت شده باشد بیشترِ تکلیف با شخصیت مشخص میشود.
بیشترین برداشتم ۲۲ بار بود
بازیگر زیر پای مادر (بهرنگ توفیقی ۱۳۹۶) بیشترین تعداد برداشت خود را مربوط به کار تجریش ناتمام میداند و میگوید: سکانس راحتی داشتم اما هر برداشتی انجام میشد خوب درنمیآمد. ۲۲ بار این صحنه برداشت شد تا در نهایت خوب شد.
ادیب معتقد است: این که بازیگری در صحنهای نمیتواند بازی مورد انتظار را داشته باشد ربطی به ناتوانی او ندارد چرا که شرایط محیطی خیلی تاثیر میگذارد.
از یک جایی به بعد دیگر بازیگر خسته و عصبی میشود
او که هماینک در نمایش مراسم قطع دست در اسپوکن به کارگردانی حامد خسروی ایفای نقش میکند، به عنون نمونه گفت: در سریالی هم که به سرانجام نرسید شب قبل از بازی بدون این که توضیحی و یا متنی به من داده شود سر صحنه حاضر شدم. در این کار درگیر متن بلند و نشناختن عوامل و اتفاقهای پشت صحنه بودم. از یک جایی به بعد دیگر بازیگر خسته و عصبی میشود و تمام اینها روی اعصاب و روان او تاثیر میگذارد.
ارسال نظر