یکشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۹

نشست خبری «چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار» برگزار شد؛

سهیل اسعد: باور داریم هنر «تفکر» را می‌سازد و تفکر سازنده «هنر» است

نشست خبری جشنواره فیلم عمار

سینماپرس: دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم‌ عمار که امروز در محل موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد این رویداد را بستری برای گفتمان تفکر انتقادی و صدای مستقیم مردم بدون ترجمه دانست.

به گزارش سینماپرس، نشست خبری چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با گرامی داشت یاد شهدای خبرنگار راه بیت المقدس امروز ۲۸ آبان ماه با پخش سرود ملی کشورمان در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.

خالد القدومی نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس، سهیل اسعد دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم عمار، سعید خورشیدی رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره عمار، حمید صالحی دبیر اجرایی چهاردهمین جشنواره عمار به همراه دیگر میهمانان در این نشست خبری حاضر شدند.

در ابتدای نشست علی خلیلی دانشجوی فلسطینی در ایران، ضمن اشاره به اینکه درحال حاضر فلسطین در نقطه عطفی در تاریخ جهان قرار دارد گفت: جنبش مقاومت فلسطین در پیروزی‌ها و عملیات‌های خود نظیر کنترل پایگاه‌های رژیم صهیونیستی، گروگانگیری، مبارزه در ۷ اکتبر و ... کاملا موفق عمل کرده است. آن جنگ، جنگ رسانه است. وقتی حماس از رشادت‌های رزمندگان خود نظیر آتش زدن بولدوزر اسرائیلی تصویر منتشر می‌کند ترس و وحشت اسرائیل و آمریکا مثال زدنی است.

وی ادامه داد: پس از عملیات طوفان الاقصی، همدلی جهانی حول محور فلسطین ایجاد شد و دانشگاه‌های معروف جهان با مردم فلسطین ابراز همدردی کردند از همین رو خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد راهپیمایی‌های در حمایت فلسطین ۷ برابر حمایت از اسرائیل است.

در ادامه این نشست خبری علی محمد مهدب شاعر و از داوران پیشین جشنواره فیلم عمار بیان کرد: بسیار شنیدیم که فلسطین کلید کوچک رازآلود است که مژه‌های بزرگی در نام خود دارد. معتقدم با این وضعیتی که امروز در فلسطین ایجاد شده است، بیشتر به معنای آن پی می‌بریم. از گذشته شاعران نویسندگان بسیاری در این راه شهید شدند که ناجی العلی، مصطفی عقاد و غسان کنفانی و ... در راه آرمان فلسطین نمونه‌هایی از آن‌ها هستند؛ همچنین خوب است جشنواره عمار توجه بیشتری در معرفی این اشخاص داشته باشد.

سهیل اسعد: باور داریم هنر «تفکر» را می‌سازد و تفکر سازنده «هنر» است

حمید صالحی دبیر اجرایی چهاردهمین جشنواره فیلم عمار گفت: رویکردهای جدیدی نظیر بخش نظم جدید جهانی و بخش آرمان امام روح الله به جشنواره امسال اضافه شده است. فیلم سازان می‌توانند تا ۱۰ آذر ماه آثار مرتبط خود با این بخش‌ها را به دبیرخانه ارسال کنند. این رویکردهای جدید در قالب بخش‌های جشنواره نظیر تولیدات فضای مجازی و بخش انسان و رسانه اضافه شده است.

سر بریدن کودکان توسط حماس دروغ بزرگ اسرائیلی هاست

خالد القدومی نماینده جنبش مقاومت اسلامی حماس در ایران بیان کرد: یک ایده قابل کشتن نیست. در نیویورک میلیون‌ها نفر در دفاع از فلسطین به خیابان آمدند که ما معتقدیم برای ساختن روایت باید به سراغ حقیقت برویم، اما اسرائیلی‌ها به سراغ بازاریابی می‌روند لذا بازاریابی بسیار مهم است.

وی با اشاره به نشست ۵۷ کشورهای عربی - اسلامی گفت: از این نشست چیزی بیشتر از یک بیانیه صادر نشد، در حالی که دیپلماسی، اثری بیشتر از موشک دارد، اما سران این کشورها حتی حاضر به قطع روابط با رژیم صهیونیستی نیستند. کسی از حکام عربی که جرات کند از حماس حمایت و یا با آن‌ها همراهی کند، وجود ندارد و در این زمینه هیچ حاکم عربی موضع نگرفت، اما مردم جهان هوشیار و با ملت فلسطین هستند.

این نماینده ادامه داد: اول از هر چیز ساخت روایت بسیار مهم و پس از آن بازاریابی روایت بسیار اهمیت دارد. امروزه روایت کودکان فلسطین نه به واسطه بازی رسانه ای، بلکه به علت همدردی با قربانی‌ها و بعد از آن رد شبه‌ها است. ما تا امروز موتور جست‌وجوگر اسلامی نداشتیم و در صفحه سرچ گوگل تا قبل از عملیات طوفان الاقصی، ابتدا اسراییل را بالا می‌آورد، اما الان کشتار جمعی مردم غزه بالا می‌آید.

خالد القدومی با اشاره به سخنرانی سیدحسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان گفت: رژیم صهیونیستی به‌واسطه غافلگیری، بخشی از مردم و سربازان خود را هدف توپ‌خانه و گلوله باران قرار داد. همچنین سر بریدن کودکان توسط حماس دروغ بزرگ اسرائیلی‌ها از جنس اقدامات بیرحمانه خود آن‌ها است.

وی گفت: اشغالگران فرانسوی در الجزایر سر بچه‌ها را بریدند و با آن عکس گرفتند، تصویر آمریکایی‌ها با زنان برهنه ویت کنگی در ذهن ما است. به حمدالله روز هفتم اکتبر پیروز شدیم، اما امروز قربانیان مظلوم دلیل درماندگی دشمن است و تنها دستاورد نظامی دشمن محاصره بیمارستان‌ها است.

سهیل اسعد: باور داریم هنر «تفکر» را می‌سازد و تفکر سازنده «هنر» است

ارسال ۲ هزار اثر به دبیرخانه چهاردهمین جشنواره فیلم عمار

صالحی دبیر اجرایی جشنواره گفت: تا کنون ۲۰۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال و مهلت ارسال آثار تا دهم آذر ماه تمدید شده است است؛ لذا محور اصلی جشنواره امسال به صورت ویژه «پویش سراسری فلسطین ما» است و از همه مردم به ویژه نوجوانان دعوت می‌کنیم با دوربین دستی یا تلفن همراه آثارشان را برای این بخش فیلمبرداری و به دبیرخانه ارسال کنند. همچنین تا کنون بیش از ۳۵۰ اثر در این بخش با تنوع خوبی از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شده است.

در ادامه نشست سعید خورشیدی رییس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار با اشاره به دلیل شکل‌گیری جشنواره عمار گفت: جشنواره فیلم عمار صدا و سیمای مردم سانسور شده و نادیده نگاشته شده‌ ای است که در قاب رسانه های دیگر کمتر دیده شده‌ اند و ما وظیفه خود می‌دانیم تا آرمان ها و دغدغه ها و مسایل این قشر از مردم را که کمتر مورد توجه رسانه ها هستند، بازنمایی کنیم.برای خلق اثر هنری با تکنولوژی مواجه می‌شوید و در هالیوود تکنولوژی روح هنر است، اما در عمار روح هنر وجدان و اخلاق است، در عمار مردم با هنر خود در افکار حاکمیت اثر می‌گذارند حال آن که در سایر موارد حاکمیت از هنر به عنوان ابزاری جهت تاثیرگذاری بر افکار عمومی بهره می برد.

سهیل اسعد: باور داریم هنر «تفکر» را می‌سازد و تفکر سازنده «هنر» است

وی ادامه داد: به یک معنا جشنواره عمار، تریبون و رسانه ای برای هنرمندان جریان مقاومت و کسانی که در برابر جریان رسانه ای صاحبان قدرت و زر و زور ایستاده اند، محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه حماسه مردم غزه در راه مبارزه با استکبار تلاش می‌کند نظم جهان را تغییر و نظم جدیدی را رقم بزند گفت: امروز خرسندیم که مجاهدت و رشادت مجاهدان فلسطینی، طلیعه، بخش نظم جدید جهانی جشنواره عمار است‌.

رییس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار گفت: معتقدیم مقاومت رسانه ای می‌تواند اقتدار نظام رسانه ای مسلط را متزلزل کند و دلیل عمده حضور مردم در اروپا و ... در همدردی با فلسطین حاصل تلاش رسانه ای مبتنی بر فطرت در غزه است. ما تکلیف داریم زیبایی های فطری و حماسه غزه را به شکل هنری در قاب رسانه های خود منتشر کنیم.

خورشیدی با اشاره به اینکه ما امروز با موزه حاضرِ جنایت های غربی مواجه هستیم، ادامه داد: اگر آن زمان برای جنایت ها در الجزایر و ویتنام حضور نداشتیم اما امروز فلسطین موزه زنده این جنایت ها است و جریان مقاومت می تواند با بازنمایی صحیح ،نوید رهایی بخشی دهد.

عمار صدای مستقیم مردم بدون ترجمه است/ فلسطین کلید رمزآلود ظهور

در ادامه صالحی دبیر اجرایی جشنواره پس از توضیح اینکه تصویر پشت سر دبیر، تصاویر اکران مردمی عمار در غزه است به معرفی جوایز ویژه جشنواره پرداخت و گفت: جایزه ویژه «آباد ایران» با موضوع نوآوری برای آبادانی و پیشرفت فناورانه از سمت معاونت علمی ریاست جمهوری در نظر گرفته شده است. جایزه مردمی «باب الرضا» با موضوع خاطرات خدمت به زائرین با مشارکت اهالی محله قلعه خیابان مشهد، جایزه ویژه «قدس» با موضوع طوفان الاقصی، جایزه «روایت جهاد» با موضوع حرکت‌های خودجوش مردمی و ملت قهرمان، جوایز ویژه این دوره از جشنواره عمار هستند.

پس از این سهیل اسعد دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم مردمی عمار ضمن تاکید بر اینکه جشنواره عمار باید تجلی واقعی مردمی بودن باشد، عنوان کرد: مردم لبنان به بنده گفتند دوست داریم از ابعاد مختلف بافت جامعه ایران و اعماق فرهنگ ایران مطلع شویم و تنوع و متعدد الابعاد بودن آثار و قالب ها در عمار پاسخگوی این درخواست است.

وی با اشاره به اینکه جشنواره عمار به عنوان جشنواره انقلاب معرفی می‌شود به تحول های این رویداد اشاره کرد و گفت: عمار نمونه‌ای معرفی کرده است که در آن اقتصاد و امکانات اصالت ندارد و امکانات جزو کوچکی از معادله هنر و رسانه و سینما در عمار است. در عمار اتحاد مخاطبان و تولید کننده را شاهد هستیم و مخاطب هم تولید کننده است. در جشنواره عمار باور داریم هنر تفکر را می‌سازد و تفکر سازنده هنر است.

وی با اشاره به ارتباط تکنولوژی با محتوا ادامه داد: برای خلق اثر هنری با تکنولوژی مواجه می‌شوید و در هالیوود تکنولوژی روح هنر است، اما در عمار روح هنر وجدان و اخلاق است، در عمار مردم با هنر خود در افکار حاکمیت اثر می‌گذارند حال آن که در سایر موارد حاکمیت از هنر به عنوان ابزاری جهت تاثیرگذاری بر افکار عمومی بهره می برد.

دبیر جشنواره در پایان صحبت هایش بیان کرد: عمار سینما بدون سانسور است و واسطه های بین تولید و مصرف را حذف کرده است. عمار بستری برای گفتمان تفکر انتقادی باز کرده است، عمار مدرسه ای سیار است، عمار یکنواخت بودن هنر و سینما را تغییر داده و صدای مستقیم مردم بدون ترجمه است، عمار سینما حیات است، عمار قالب مسالمت آمیز اعتراضات مردم است، عمار رساندن پیغام با مخاطبان حداکثری و قالب هنری جهاد تبیین است.

در پایان نشست از پوستر بخش فیلم ما با عنوان « فلسطین ما» با محوریت همبستگی با مردم مظلوم فلسطین رونمایی شد.

سهیل اسعد: باور داریم هنر «تفکر» را می‌سازد و تفکر سازنده «هنر» است

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.