به گزارش سینماپرس، محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی در پیامی به هفدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران نوشت: «هنر آرمانی، هنری که انقلاب اسلامی به آن میپردازد، هنر انسانسازی است. سینمای مستند به واسطه نزدیکبودن به این ساحت، و به دلیل دوری از مناسبات تجاری و پسند عامه، متعالی و سازنده نگاه ها و اندیشههاست.
جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران سینماحقیقت در مسیری که امسال به هفده سالگی می رسد، در عنفوان جوانی و بالندگی است. امسال حضور جوانان، مستندسازان نسل تازه، هنرمندان مستعد و توانا و باانگیزه که در استانها سینمای مستند را دنبال میکنند، نویددهنده روزهایی پررونق برای این رویداد مهم منطقه است.
اهتمام سازمان سینمایی کشور، با محور اخلاق، آگاهی، امید، تبدیل رویدادهای هنری و جشنوارهها، به محلی برای دیده شدن هنرمندان مختلف و ایجاد انگیزه برای فعالیت آنان است و سینماحقیقت از رویشگاههای اصلی نیروی انسانی سینماست.
سینماحقیقت از رویدادهای جریانساز و غنی سینمای ایران، مرجعی ارزشمند و بی همتا، برای تاریخ، هویت، سبک زندگی ایرانی- اسلامی و روایت اسطورههاست و می تواند غنیترین جلوهگاه برای شناسایی فرهنگ متنوع اقوام ایرانی و رنگارنگیهای زبانی، آئینی، جغرافیایی، تاریخی آن باشد؛ مضافا، که امروز با رویکردهای حمایتی سازمان سینمایی از ظرفیت های مغفول شاهد نوزایی و رویشهای تازه در حوزه سینمای استانی هستیم.
به میزانی که سینمای مستند قدرت بازآرایی خلاقانه از شرایط جامعه، آسیبهای اجتماعی، رنجها، ارزشها، شاخصهها و زیباییهای یک جامعه دارد سایرگونههای تصویری و سینمایی ندارد. این سینما میتواند به اعتلا و بازشناسی و رشد فرهنگ عمومی جامعه کمک کند و در صحنه دیپلماسی عمومی نیز، مقتدرانه، غنای فرهنگی و تاریخی و ارزشهای یک ملت را به نمایش بگذارد.
دنیای امروز، دنیای روایتهاست و نقطه تبلور آن پیش روی ماست:غزه. غزه میدانی است که روایت حق و باطل در آن جان گرفته و انحصار را از رسانههای غربی و معاند گرفته است.
سینمای مستند و سینماگران متعهد، در چنین بزنگاههایی، در روند تاریخ جهان نقشآفرین می شوند. اگر سید شهیدان اهل قلم نبود، اگر سینمای اشراقی و نگاه عارفانه او به دفاع مقدس نبود، نه تنها تاریخ که سینمای ایران، تصاویر و شخصیتهایی ناب را از دست می داد. اگر زنده یاد نادر طالب زاده و روحیه حق طلبانهاش، نبود، چه بسیار لحظات ناب که از آرمانخواهان و دوستداران انقلاب اسلامی و عدالتجویان جهان ثبت و ضبط نمی شد.
شاید رسالت سینمای مستند ایران و مستندسازان که عرصهای همچون سینماحقیقت دارند، توجه و تمرکز بیشتر به تشخیص روایت صادقانه و مغرضانه و اهتمام به خلق تصاویری واقعی در راستای منافع ملی و عزت و کرامت انسانی است.»
هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران سینماحقیقت از امروز در پردیس سینمایی چارسو کار خود را آغاز خواهد کرد.
ارسال نظر