به گزارش سینماپرس، گلعلی بابایی در گفتوگو با ایرنا، درباره آثار برگزیده و شایسته تقدیر در دورههای جایزه ادبی جلال آلاحمد گفت: اثری که به عنوان برگزیده در رقابت بزرگی مانند جایزه جلال انتخاب میشود، قطعا شایسته تقدیر است. در این دوره ۱۶ اثر از میان ۲۸۸۹ اثر ارسال شده به دبیرخانه جایزه انتخاب شد. شایستگی این آثار به دلیل الصاقی که به عنوان برگزیده جایزه جلال به آنها میخورد بیشتر میشود.
آثار برگزیده در دورههای مختلف جایزه ادبی جلال آلاحمد باید ترویج داده شود، زیرا ملاکهایی که مد نظر داوران قرار گرفته است، میتواند برای مردم هم مهم باشد
دبیر علمی شانزدهمین جایزه ادبی جلال آلاحمد با تاکید بر لزوم توجه مسئولان مرتبط با این جایزه به برگزیدگان دورههای قبل، ادامه داد: لازمه این است که بعد از برگزاری جایزه جلال، ناشر، مسئولان ذیربط، خانه کتاب و ادبیات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این آثار را رها نکنند و آنها را به جامعه بیشتر معرفی کنند. همچنین نهاد کتابخانههای عمومی کشور میتواند دو تا سه چاپ از این کتابها را بخرد.
او ادامه داد: آثار برگزیده در دورههای مختلف جایزه ادبی جلال آلاحمد باید ترویج داده شود، زیرا ملاکهایی که مد نظر داوران قرار گرفته است و تشخیص دادند که آن اثر را انتخاب کنند میتواند برای مردم هم مهم باشد؛ به نظرم باید روی این موضوع بیشتر کار و کتابها را معرفی کرد.
گلعلی بابایی دبیر علمی شانزدهمین جایزه ادبی جلال آلاحمد
برگزاری کلاسهای آلِ جلال به برجستگی جایزه جلال میافزاید
گلعلی بابایی در ارزیابی ۱۶ دوره و اصلاح عملکرد برگزاری این جایزه برای تاثیرگذاری در جامعه ادبی، بیان کرد: یکی از ضعفهایی که در بخش داستان بلند و کوتاه احساس میشد، با برگزاری کلاسهای «آلِ جلال» در شهرهای مختلف در حال محو شدن است. مسئولان این کلاسها در همکاری با اساتیدی که داوران این جایزه بودند، کلاسهایی برای تربیت ادبدوستان برگزار کردند. این اقدام در حقیقت راه حلی است برای اینکه کاستی و نواقص را کمتر کنند و به برجستگی کار بیافزایند.
ممکن است نویسندهای با مشاهده اخبار و تصاویر جنگ، تلنگری بخورد و داستانی در ذهنش شکل بگیرد
دبیر علمی شانزدهمین جایزه ادبی جلال آلاحمد درباره بخش ویژه فلسطین در شانزدهیم دوره جایزه جلال و تاثیر این اقدام فرهنگی، توضیح داد: اقدامات فرهنگی ممکن است تاثیر سریع نداشته باشد، اما توجه ادبیات به این فاجعه انسانی مهم است و ممکن است نویسندهای با مشاهده اخبار و تصاویر جنگ، تلنگری بخورد و داستانی در ذهنش شکل بگیرد؛ همان داستان بشود اثر ادبی قابل توجه و موضوع برای ساخت فیلم شود.
او افزود: داستانها، رمانها و فیلمها در این حوزه میتواند دردها و رنجهای مردم فلسطین را برای مردم جهان تعریف کند.
ارسال نظر