به گزارش سینماپرس، فرشاد مهدی پور شامگاه چهارشنبه در نشست با مدیران مسئول نشریات، پایگاه های خبری و مدیران دفاتر خبرگزاری های استان کرمان اظهار داشت: در وضعیت رسانه ای امروز افق ها، دستاوردها و چالش هایی داریم، مرجعیت رسانه ای از بین نرفته و طبق تمام افکار سنجی هایی که صورت می گیرد، بخش بزرگی از مصرف رسانه ای مردم در بستر های اجتماعی که اگر تقریبا ۳۰ تا ۳۵ درصد شبکه اجتماعی کنند، حدود نیمی از آن از سایت، ها، پایگاه های خبری، روزنامه ها و خبرگزاری ها استفاده می شود.
وی ادامه داد: این جدای از اعدادی است که در دوران پس از کرونا، پایگاه های خبری و خبرگزاری ها دارای رشد شدند و این رشد ادامه دارد.
معاون امور رسانهای و تبلیغات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: رسانه های معاند چقدر تلاش کردند این اندیشه را ثابت کنند و از طریق آن اعتماد به نفس و توانایی های شما را برای افکار عمومی از بین ببرند و با هیچ عدد و رقمی این ادعا ثابت نمی شود و بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرتبا افکار سنجی می کنیم و از داده های مراکز افکار سنجی کشور هم استفاده می کنیم، در روزهای منتهی به انتخابات روزانه از مردم سوال می شد.
مصرف بالای روزنامه در کشور
مهدی پور خاطر نشان کرد: شاید روزانه در دکه روزنامه فروشی خریداری نشود، اما روزنامه به میزان بالا در حال مصرف است و بسیاری از نشریات در چرخه کسب و کار خود فعال هستند و در بحث پایگاه های خبری و خبرگزاری ها هم وضعیت متفاوت است.
وی بیان کرد: ما کشوری هستیم که صدها شبکه ماهواره ای ۲۴ ساعته بر ضد ما فعالیت می کنند و ده ها سرویس امنیتی تلاش می کنند امنیت ما را از بین ببرند و هزاران صفحه در فضای مجازی در حال کار هستند و هیچ کشوری در دنیا با این وضعیت روبرو نیست.
معاون امور رسانهای و تبلیغات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: بزرگترین جنگ تصویری سال گذشته بر علیه کشور ما به اجرا درآمد و کشور و شهر شما، ۶، هفت ماه چقدر زیر فشار بود، کجای دنیا چنین اتفاقی رخ می دهد؟.
وی افزود: افسر آمریکایی جلوی سفارت رژیم صهیونیستی خودش را می کشد، اما هیچ ویدئویی از آن نمی شود پیدا کرد، این انخصار، دیکتاتوری و خفقان اصلا در مورد ما جاری نیست.
مهدی پور گفت: در مورد حاج قاسم سلیمانی صفحه ای ایجاد می کنیم، فردا از بین می رود و ما در چنین شرایط و فضایی حرکت می کنیم و در این شرایط، رسانه ها اعتبار و مخاطب دارند و مردم حرف آنها را می شنوند و به حرف آنها اعتماد می کنتد و این اعتماد بعد از کرونا در برخی بسترها رو به رشد است.
اختصاص هشت هزار میلیارد ریال به رسانه ها
وی گفت: امسال هشت هزار میلیارد ریال در حوزه، کاغذ، یارانه و آگهی بین رسانه های کشور توزیع کردیم که تا پایان سال به بیش از یک همت می رسد.
معاون امور رسانهای و تبلیغات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید گرد: اینها فقط رشد تعرفه نیست، بلکه ماحصل اقدامات نظارتی است که با کمک دستگاه نظارتی در این حوزه انجام شده است و در واقع اعداد و رقم شفاف منتشر می شود.
رشد سه برابری روزنامه نگاران عضو صندوق هنر
وی بیان کرد: در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد سعی کردیم مسائل حل شود، روزی که این معاونت را تحویل گرفتیم کاغذی بین نشریات توزیع نمی شد، اما کاغذ تحویل شد، اعضای روزنامه نگار صندوق اعتباری هنر کمتر از ۲ هزار نفر بود، اما این رقم الان به سه برابر افزایش یافته است و خبرگزاری ها در حال حاضر عضو سامانه جامع رسانه ها عضو می شوند و از مزایای آن استفاده می کنند.
مهدی پور افزود: برخی اوقات خودمان یاس و ناامیدی ایجاد می کنیم، اگر نا امیدی وجود دارد، چرا در همین استان کرمان درخواست مجوز ۱۰۰ رسانه وجود دارد؟، در حالی که ۴۰۰ نشریه مجوز دار در حال فعالیت هستند، پس امید وجود دارد.
وی گفت: در سال ۱۴۰۱، ۱۱ میلیارد ریال یارانه بین مطبوعات استان کرمان توریع شد، اما تا دی ماه امسال ۱۶ میلیارد ریال یارانه توزیع شده است و آگهی دولتی نیز سال قبل در استان کرمان چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال بوده اما در سال ۱۴۰۲ این عدد ۱۵ میلیارد ریال است و آگهی دولتی طی سه سال اخیر در استان کرمان سه برابر شده است.
معاون امور رسانهای و تبلیغات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اختیارات آگهی دولتی به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها تفویض شده است و ظرفیت های استان برای پیگیری موضوعات قابل توجه است، اگر دستگاهی بخشی از آگهی ها را نمی دهد باید از طریق سازمان بازرسی اقدامات تنبهی انجام شود.
برخورد قانونی با تخلفات آگهی دولتی
وی افزود: در مورد آگهی دولتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان باید برخورد کند و اختیار کافی نیز واگذار شده است، البته در سطح ملی هم آمادگی حل و فصل موضوعات را داریم.
مهدی پور اظهار داشت: جشنواره های استانی مطبوعات با حمایت وزارت خانه انجام می شود و آمادگی حمایت از جشنواره های خصوصی را هم داریم، ضمن اینکه در داوری جشنواره ها نیز نقش داریم.
احیای جشنواره رسانه ای کشور
وی گفت: جشنواره رسانه ها در تابستان امسال احیا شد و همین چند هفته قبل جشنواره رسانه ها را در تهران برگزار کردیم، از استان ها دعوت کردیم.
معاون امور رسانهای و تبلیغات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مشکل راه اندازی موزه مطبوعات کرمان بیان کرد: موزه مطبوعات در شیراز، مشهد و همدان داریم، داشتن موزه در استان برای حفظ سنت روزنامه نگاری ضروری است و برای راه اندازی موزه مطبوعات کرمان از منابعی که جدیدا در اختیار انجمن ها قرار خواهد داده شد، کمک می کنیم.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ در ۱۷ استان کشور دوره های آموزشی، پیشرفته، مقدماتی و موضوعی و از ابتدای سال آینده دوره های آموزشی مشترک را در استان کرمان برگزار می کنیم.
مهدی پور تاکید کرد: تعداد ۴۰۰ خبرنگار استان کرمان جزو سامانه خبرنگاران شده اند که این عدد در سال ۱۴۰۰ حدود ۹۰ نفر بود و تعدادی از آنها به عضویت صندوق هنر درآمده اند و از مزایای آن استفاده می کنند، البته بیمه صندوق هنر، بیمه مشاغل سخت و زیان آور نیست.
وی بیان کرد: خوشحالم در شهر کرمان حضور دارم شهری که پر آوازه بود و این آوازه پس از شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی جهانی شد و ثمرات نامش و خونش، حتما از دوره حیاتش پرثمر است و ما شاهد میراثی هستیم که از حاج قاسم مانده و بزرگترین سرمایه اجتماعی کشور قدرتی است که از جانب مجاهدت های این شهید ایحاد شده است.
معاون امور رسانهای و تبلیغات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در همه افکار سنجی ها مردم برای آینده قدرت متطقه ای کشور امیدوار و خوشحال هستند، و اعتقاد دارند و ما باید میراث دار خوبی باشیم و حاح قاسم برای همه ما جانش را فدا و مسیر و تکلیفی ایجاد کرد.
در این نشست جمعی از مدیران رسانههای استان کرمان به ارائه، نظرات، دغدغهها و درخواستهای خود پرداختند.
ارسال نظر