به گزارش سینماپرس، حسین عالم بخش دبیر نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان با بیان اینکه فرهنگ مسجد بر فضای این جشنواره حاکم است و همه دست به دست هم دادند تا این جشنواره برگزار شود، اظهار کرد: هنر و تئاتر بازوی پرتوان امامان جماعت مساجد در امر تبلیغ، انتقال و ارتقای اندیشهها است. روحانیون در مساجد دست تنها هستند اما کودکان، نوجوانان و جوانان هنرمند مسجدی میتوانند به آنها کمک کنند.
وی یادآور شد: در بین بچههای مسجدی استعدادهای بسیار زیادی در حوزه هنر و تئاتر وجود دارد که میتوانند در آینده در عرصههای ملی بدرخشند. بدون شک چنین کودکان و نوجوانانی در آینده به مسجد کمک خواهند کرد و در توسعه فعالیتهای مسجد نقشآفرین خواهند بود.
عالمبخش ادامه داد: ما با تشکیل مدرسه تئاتر شبستان و با بهرهگیری از استادان مجرب و متعهد سعی کردهایم استعدادها را در برخی از استانها و شهرستانها شناسایی و برای آنها در حوزههای تئاتر بزرگسال، تئاتر کودک و نوجوان، نویسندگی و نمایش خلاق کلاسها و دورههایی برگزار کنیم.
وی با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) در رابطه با تربیت فرزندان، بیان کرد: ما در مدرسه و جشنواره تئاتر شبستان تلاش داریم تا بچههای مسجد را با فرهنگ و هنر آشنا کنیم و نه برای زمان خودمان بلکه برای زمان آینده نسلی پربار و هنرمند که متعهد و دلسوز نیز هستند، پرورش دهیم.
این مدیر فرهنگی هنری در ادامه سخنان خود گفت: یکی از رویکردها و محورهای جشنواره دین، تکنولوژی و دنیای امروز است. تئاتر کاغذی یکی از قالبهای نمایش عروسکی است که قدمت بسیار زیادی دارد. اولین جشنواره تئاتر کاغذی توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در دوره کرونا برگزار شد و اکنون این تئاتر در جشنواره شبستان و در مساجد با استفاده از تکنولوژیهای جدید در حال گسترش است.
عالمبخش افزود: در نخستین دوره از برگزاری این جشنواره شاهد نواقص و مشکلاتی بودیم که تلاش داریم این موارد در دورههای بعدی برطرف شود و جشنواره را ارتقا ببخشیم. جشنواره باید چند دوره را طی کند تا به مرحله رشد و بلوغ برسد. ضمن اینکه از سفارشیشدن جشنواره باید جلوگیری کرد. جشنواره باید مردمی و مسجدی باقی بماند. انجام کارهای فرهنگی و اثرگذاری آنها زمانبر است. برای به ثمر نشستن کارهای فرهنگی باید صبر کرد و با دقت و حوصله کارها را پیش برد. جشنواره تئاتر شبستان به دنبال فرهنگسازی است.
دبیر نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان تاکید کرد: امیدواریم تا پیش از تابستان ۱۴۰۳ قرارگاه جهادی تئاتر کشور راهاندازی کنیم و با بهرهگیری از کانونهای فرهنگی هنری مساجد، این قرارگاه را در سراسر کشور توسعه بدهیم؛ در واقع این قرارگاه توسط بچه مسجدیها اداره خواهد شد. امیدواریم مسؤولان مربوطه نیز از این حرکت فرهنگی حمایت و پشتیبانی کنند.
وی در پایان درباره توسعه جشنواره نیز گفت: امیدواریم این جشنواره در دورههای بعدی در مساجد بیشتری برگزار شود و تعداد آن حتی سه رقمی شود. همچنین تعداد گروههای هنری راهیافته به مرحله نهایی نیز دو سه برابر شود.
نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان به همت کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، از ۱۳ الی ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ با شعار «مسجد، تئاتر، آگاهی» در سطح مساجد تهران برگزار میشود.
ارسال نظر