این تهیه کننده در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: بنده احساس می کنم تا الآن هنر سینما چون ویترین جذابی است برای دولت های مختلف تنها به عنوان اهرم پیش برنده در مسأله انتخابات استفاده شده است و دولتمردان پس از رسیدن به قدرت سینما را فراموش کرده اند؛ در واقع دولت ها همواره سینما را به محاق و فراموشی می سپارند و این اتفاق بسیار تلخ است.
وی با تأکید بر اینکه امروزه سینما در جهان به عنوان یک هنر-صنعت ارزنده و مهم شناخته می شود که منافع کلان فرهنگی، اقتصادی و... را برای کشورها به همراه دارد تصریح کرد: امروزه هنر-صنعت سینما برای بسیاری از کشورهای دنیا ارزآوری می کند اما ما همواره این مسأله مهم را نادیده گرفته ایم. سینمای ایران در دهه های اخیر حرف های جدی در جهان داشته اما توسط دولتی ها نسبت به آن وقعی گذاشته نشده و مسئولان فرهنگی و سینمایی سرمایه گذاری جدی در حوزه بین المللی انجام نداده اند.
شیرمحمدی در پاسخ به این پرسش که به عقیده شما آیا تنها نهادهایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی در این امر مقصر هستند تأکید کرد: همه نهادهای فرهنگی و هنری در قبال انفعال سینمای کشور و فقدان نقش سازنده این هنر-صنعت در افزایش ظرفیت دیپلماسی فرهنگی مسئولند! نهادهایی که داعیه این ماجرا را دارند قطعاً باید پیش برنده باشند. من به عنوان مدیر یک موسسه فرهنگی و هنری به صورت فردی با کشور تاجیکستان با روابط از طریق سازمان فرهنگی هنری اکو برای کار مشترک گفتگو کردم. مسئولان باید بدانند که به شدت از کارهای مشترک استقبال می شود.
وی متذکر شد: ما باید تمرکز جدی مان را روی کشورهای همسایه و هم زبان مانند تاجیکستان، افغانستان و... بگذاریم و در قدم بعد به فکر انجام کارهای مشترک با کشورهای مسلمان و هم دین و هم مذهب مان باشیم و بتوانیم سینمای ایران را در سطح منطقه مطرح کنیم و سپس در پی آن باشیم تا در گامی بلندتر از طریق دیپلماسی فرهنگی آنچه می خواهیم مردم دنیا بدانند را از طریق آثار سینمایی مان به گوش یکایک جهانیان برسانیم.
شیرمحمدی در خاتمه این گفتگو گفت: شما نگاه کنید در عربستان بن سلمان برای سینما و فرهنگ و هنر چه می کند؛ مدیران سینمایی بروند و ببینند که عربستان چه جشنواره سینمایی مهمی را راه انداخته و چقدر روی هنر-صنعت سینما مانور تبلیغاتی می دهد. عربستان بخش کثیری از هنرمندان مطرح و تراز اول هالیوود را به این کشور دعوت کرده به دلیل اینکه می داند صنعت سینما در دنیای امروز می تواند برایش آورده ها و منافع کلان سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... به همراه داشته باشد اما متأسفانه ما با انفعال کامل تنها نظاره گر این اتفاقات هستیم و هیچ قدم مهمی در این راستا بر نمی داریم.
ارسال نظر