«محسن اردستانی» که با مستند «چلیپا و هلال» در بخش تاریخ فرهنگی اجتماعی و دفاع مقدس «پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: من مستندساز جبهه مقاومت هستم و عموماً کارهایم با محوریت دفاع مقدس و مقاومت اسلامی است اما معتقدم مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و صدا و سیما باید به تولید مستندهایی با محوریت نقد درون گفتمانی و آثار اجتماعی توجه ویژه ای داشته باشند چرا که نقد درون گفتمانی در همه حوزه ها لازم است و این مراکز باید به این موارد بیشتر اهمیت دهند.
کارگردان مستندهای «لشکر زینبی» و «ملازمان حرم» سپس با بیان اینکه من اصولاً با جریان های تقویمی در ساخت آثار مستند مخالفم متذکر شد: اینکه مثلاً وقتی اوضاع غزه به هم می ریزد موجی در مجازی پر می شود اما قبل و بعد از آن هیچ ری اکشنی نمی بینیم بسیار تلخ است. ما عادت کرده ایم در جبهه مقاومت و شهدای مدافع حرم و دفاع مقدس و شهدای کرمان و حادثه تروریستی شاهچراغ و... درگیر موج احساساتی شویم و بعد همه چیز فراموش مان شود.
این سینماگر خاطرنشان کرد: حس می کنم وقتی مردم حواس شان به این نوع مسائل نیست مستندسازان وظیفه دارند این نکات را یادآوری کنند و حال جامعه را خوب کنند. اصولاً هر کس باید در ژانر خود وظیفه اش را انجام دهد. من باز هم تأکید می کنم فیلمساز اجتماعی نیستم و اصلاً بلد هم نیستم کار اجتماعی بسازم اما مدیران باید به مسائل اقتصادی و اجتماعی در سینمای مستند توجه داشته باشند و این نوع آثار را در اولویت تولید بگذارند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو افزود: در تجربه سال های اخیر حس کردم یک سری از مستندسازان کنار گذاشته شدند. برخی از مدیران به تعدادی رفقای ما اهمیت می دهند و بقیه را کنار گذاشتند. کاش شهید آوینی همچنان وجود داشت که تقسیم کار می کرد اما اافسوس که چنین چیزی نیست. گاهی دیدیم خیلی از مستندسازان که لول شان بالا است کاری انجام نمی دهند و خانه نشین شده اند و یک عده مرتب کار دارند این یعنی توزیع عادلانه کار صورت نمی گیرد.
کارگردان مستندهای «ناصران عموراء» و «عقاب های گونی به سر» در خصوص وضعیت جبهه انقلاب در تولید سینمای مستند گفت: وضعیت جبهه انقلاب بد نیست اما مدیریتی از بالا نیست. در واقع تلاش های از پایین به بالا است. یعنی ما باید قانع کنیم مثلاً برای وعده صادق یا آمریکا باید مستند ساخته شود و خود مدیر این را متوجه نیست و این برای ما به شدت سخت است.
اردستانی سپس با بیان اینکه سینمای مستند نیاز به مهندسی و تببین نقشه راه دارد تأکید کرد: مدیران باید از مستندسازان درخواست داشته باشند که به ایشان ایده و سوژه بدهند؛ ما نیاز داریم که مدیران مانند پدر بالای سر مستندسازان و سینمای مستند باشند و به ایشان راهنمایی و مشاوره بدهند. آن ها نباید اجازه دهند که انرژی های مستندسازان هدر رود یا بودجه ها برای ساخت آثار بی کیفیت و غیر ضروری صرف شود و امیدوارم که چنین اتفاقی را به زودی شاهد باشیم.
ارسال نظر