کارگردان فیلم های سینمایی «شهر خاکستری» و «گراند سینما» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس با اشاره به سرگردانی مدیریت بنیاد سینمایی فارابی در طی چند ماه اخیر یادآور شد: بنیاد سینمایی فارابی در دهه ۶۰ بنا بود بازوی اجرایی معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پشتیبانی برای سرویس دهی به فیلم ها از جمله اعطای وام و مسائل فنی و... باشد اما متأسفانه کم کم به سمت خط و ربط دادن به سینما و فیلم ها و تهیه کنندگی آمد و از مسیر اصلی خودش منحرف شد.
هدایت سپس با بیان اینکه انحراف در مسیر بنیاد سینمایی فارابی از همان زمان بهشتی شکل گرفت اظهار داشت: در ۱۰-۱۲ سال اخیر این نهاد بدل به نوعی محفصل خصوصی شده است! مسئولان این بنیاد تنها بنا به دلخواه خودشان روی پروژه ها سرمایه گذاری می کنند، به هر کسی که دوست داشته باشند وام می دهند و به هر کسی که دوست نداشته باشند مبلغی نمی دهند؛ همه این اتفاقات باعث شده تا نقش اصلی این نهاد سینمایی کاملاً از دست برود.
این سینماگر خاطرنشان کرد: قطعاً اگر برای این نهاد سینمایی ریلی تعریف شود و این نهاد در آن ریل حرکت کند می تواند اثربات مثبتی را برای سینمای کشورمان در پی داشته باشد اما متأسفانه معضل اصلی اینجا است که ریل و مسیری برای این نهاد تعریف نشده است.
وی در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه بودجه بنیاد سینمایی فارابی که بودجه ای دولتی و متعلق به بیت المال است نباید فدای مسائل رفاقتی و خط و ربط های سیاسی و جناحی شود تصریح کرد: امروز به عنوان بازوی سینمایی نمی شود روی این نهاد حساب باز کرد. فارابی مثل سازمان سوره به نوعی رقابت غیر منصفانه با بخش خصوصی آغاز کرده و این اتفاق از اساس غلط است.
کارگردان فیلم های سینمایی «دلاوران کوچه دلگشا» و «آخرین بندر» متذکر شد: سازمان سوره از اول تعریف مشخصی برای خودش داشت و ایرادی به عملکردش از نظر بنیادی وارد نیست اما بنیاد سینمایی فارابی از مسیر خودش پرت افتاده و در خط و ربطی رفته که طبیعتاً با آن برنامه هایی که در اوایل تعریف شده بود فاصله گرفته است. زمانی که بهشتی در این نهاد بود اشکالاتی به وجود آمد که یک سری فیلم های فرمایشی تولید کردند و متأسفانه همه شان شکست خوردند.
هدایت افزود: حتی دوره قبل یعنی در دوران وزیر قبلی خود آقای وزیر نمی دانم به چه دلیل به جای اینکه از سلسله مراتب استفاده کند رئیس فارابی را خودش انتخاب کرد و همین باعث شده بود تا ایشان اصلاً حرف رئیس سازمان سینمایی را نخواند. این مسأله قطعاً مشکلات عدیده ای را به وجود می آورد؛ در سینمای درب داغان ما که نهادهای دولتی باید هماهنگی داشته باشند که کارهای بهینه ای تولید شود در یک چلنج مدیریتی افتاده بودند که به جای اینکه به سینما کمک کند به آن صدمه می زد.
وی ادامه داد: الآن هم هر کسی می خواهد رئیس سازمان سینمایی شود طبیعتاً اگر بخواهد کاری بکند باید دوباره زیر مجموعه خودش را به همان وضعیتی برگرداند که از ابتدا تعریف شده و این سازمان هایی که به عنوان پشتیبان کننده سازمان سینمایی تأسیس شدند باید بر اساس یک خط مشی مشخص پیش بروند. خلاصه اینکه برای بهبود شرایط در نباید به روی همان پاشنه قبلی بچرخد و برای ایجاد تحول باید تغییرات بنیادین به وجود آورد.
ارسال نظر