کارگردان مستند «نفس های آخر» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: قبل از هر نکته دیگری می خواهم این را عنوان کنم که حضور آقای رائد فریدزاده را در کسوت ریاست سازمان سینمایی کشور به فال نیک می گیرم چرا که ایشان تجارب بین المللی و ارزشمند بسیار زیادی دارند و سال های متمادی به نمایندگی از سینمای ایران در فستیوال های معتبر جهانی حضور داشتند.
وی در همین راستا ادامه داد: آقای فریدزاده به خوبی از سلیقه و پروداکت برگزاری فستیوال های جهانی آگاه هستند و با نگرش بین المللی که دارند می توانند اتفاقات خوبی را برای سینمای کشورمان در عرصه بین الملل رقم بزنند.
طالبی سپس با بیان اینکه رسیدن به الگوی موفق که تمام فیلمسازان انتظارش را دارند با نگاه و هدایت مدیران محقق می شود تصریح کرد: من امیدوارم این دغدغه مندی در بین همه مدیران سینمایی و فرهنگی دولت چهاردهم وجود داشته باشد و ما به خصوص در سینمای مستند بتوانیم روز به روز بیش از پیش شاهد پیشرفت و توسعه باشیم.
این مستندساز متذکر شد: تا امروز سینمای مستند ما سینمایی سفارشی و غیر قابل درک بوده؛ غیرقابل درک از این منظر که فیلم ها صرفاً از نگاه سفارش دهنده یا مدیرانی که تصمیم گیرنده بودند تولید می شده؛ سینمای مستند در کشورمان از نظر باجت فقیر است و فیلمسازان محکوم به سفارشی سازی هستند و باید ارگان و نهادی اسپانسر باشد تا چنین آثاری که مخاطب هدف شان هم مشخص است تولید شوند.
وی تأکید کرد: الگوی درست این است که باید بستری فراهم شود تا مستندهای مستقل تولید شوند؛ ما امروز هم در سینمای مستند کشورمان برخی فیلم های مستقل را داریم اما تعدادشان بسیار کم است. فیلم هایی که با نگاه مستقل تولید می شوند بسیار اندک هستند و بدیهی است که باید تولید این قبیل فیلم ها افزایش پیدا کند.
طالبی خطاب به مدیران فرهنگی و سینمایی گفت: نباید فراموش کرد که بیشترین افتخارات ما در سینمای کوتاه و مستند بوده؛ این اتفاق نشان از آن دارد که از حیث دانش و سواد و خلاقیت فیلمسازان ما صاحب سبک اند و ایده های شان در جایگاه ممتازی قرار دارد اما از حیث بودجه شرایط مناسبی نداریم.
وی در خاتمه این گفتگو افزود: اگر نگرش سفارشی به حمایت از ایده های مستقل که نشان از فرهنگ و تمدن و جهان جغرافیایی ما دارد وجود داشته باشد به طبع می تواند فرهنگ مان را در دنیا ترویج کند و ضمن آن استقلال فیلمساز نیز حفظ شود. این پتانسیل وجود دارد و ما باید از این ظرفیت به خوبی بهره برداری کنیم.
ارسال نظر